Keşfet

balıklarım ölüyor acil lütfen...

sahin71

Yeni Üye
iyi günler herkese

yaklasık 4 ay önce kurulum yaptığım tankımda bi sıkıntı var ama çözemedim aldığım balık ölüyor biliyorum gelecek cevapları karantina tankına koymadan akvaryuma koymayın diyecekler olacak ama yer darlığından aldığım balık ölüyor eskiden kalma balıklarım da kuyrukları cok iyi degil ozellikle blue tangin ,mercanların keyfi gayet yerinde hepsi büyüyor, sarımsaklı yem de kullanıyorm artı aquaforestın sarımsaklı yagını kullanıyorum vitamini aldım yemlere onlara yedirip veriyorum ama yok nafile lütfen kurtarın artık parazit midir baska bişey midir tankla inatlastim bende 2 palyaco kaybettim 1 haftada.gecen aldıgım palyacoda dikkatimi ceken 1 saat alistirdiktan sonra kafasında bi beyazlık gozlemledim ve akvaryumda 3 gün kaldı kuyrugunda da sanki saydam kısmı yok gibiydi sizce bu nedir su da parazit mi var amonyak mi nitrit mi yardım lütfen

amonyak mı nitrit mi testle anlaşılır.

yeni palyaçoda pamukçuk stresten olur, yem yedikçe düzelmesi lazım kendiliğinden. eğer beyaz benekse ona göre tedavi gerekir. su kaç litre? kaç balık var? genel bir bilgi verirseniz daha yardımcı olabilir arkadaşlar. hatta akvaryumun ve hasta balıkların fotosu daha iyi olur.

Akıntının bol olduğu yere elyaf koy 2 günde bir at yenisini kullan + aktif karbon al 8 günde bir yine aynı yere (akıntının bol olduğu) uygulama yap UV önerilir anlatıldığına göre kuyruktansa durum biraz parazit gibiyse veya degilsede suyunun olumsuzluklarını alacaktır bir nebze senden isteğim hocam tam ekipman ve tankının suyuna kadar test tuz oranı ısı vs kullandığını yazman olacak daha çok yardım eden çıkacaktır 

hızlı cevaplar icin cok tesekkür ederim simdi elimde bulunan bütün testlerimi yarım saat icinde yapıp iftardan önce yazıyorum bütün tankı...

90-50-50 tankımda aquaforest probiyotic tuz ile kurulum yaptim ekipmanlarım

curve7

rw8 dalga motoru

aquareef pro 2

aldığım öldürdüğüm balıkları tek tek yazmak istemedim ama uzun yazmam çözüm getirecekse yazarım yeni baslayan heyecanı ile alınan balıklar herkes yapmıstır o hataları uzun uzun yazabilirim..tankımda her hafta su degistiriyordum 20 litre sonra değiştirmeden bi hafta bekledim sadece kh ın düştüğünü gördüm kh buffer alarak haftalık bi kapak döküyorum cok bi mercan yükümde yok tankta başlangıc mercanları..

tuzluluk 1025 

nitrat 2

kh/ alkanity 8.6 /3,08

fosfat 0,1

ca 420

mg 1320

sıcaklığı bende yeni farkettim akvaryumun probu calismiyordu simdi ölçüyor ama 23 bendeki ısıtıcıda 24 ölçüyor.

1 ay önce bütün yerli kayalarımı aldım yerine dizayn kaya koydum ama bu sorun bundan cok cok oncede vardı ki gün asiri iki hafta bakteri girisi yaptim.

elimim sık sık sokan biri degilim katkılar full aquaforestın katkıları

Kh 7 civarının altına düşmemesi ne özen göster onu düşüren bir katkin var... 9 stabil yaparsan çok daha + katacaktır ama mercan fazla yok diyorsun... ayrıca katkı girmeme gerek yok onun yerine haftalık değişimle düzeltilebilir

sen dediğim gibi hocam bir elyaf al ve akıntı tarafına uygula en kısa zamanda ayrıca aktif karbon... bunu kısa zamanda yap katkı ve yemleme mercan besiniydi bakteri girisiydi fazla yapma eser miktara düşür balıklara 2 ise 3 öğün verdiğinden daha az yem ver. Az veriyorsan dahada azalacaksa öğün sayısını çoğalt

örnek 200 litreye 10 ml se 5ml gibi haftada veya 2 günde bir üzerinde katkının ne yazıyorsa birde düzenli su değişimini 2 hafta kadar yap tahmini kayalarınla birlikte ( + - )200litre suyun var 2 haftanın sonunda test ile devam edelim eğer canlılarında daha ileri düzeyde bir sorun olacak olursa canlılarına müdahale uygulamalisin örneğin karantina tanki gibi basit bir tank kurulabilir tedavi odası gibi 

Isıtıcı + akvaryum şelale aski ps (havalandirmayi iyi yaptığı için ve içerisine aktif karbon elyaf girdiği için PS...)

Balıklar için deri ilaclari ne olduğunu anlamak için birde balık fotoğrafı ????

üstadım su değişimi canlı yüküm az olduğu için ve tuzum biraz pahalı olduğu için açıkcası ayda bire düşürmeye karar kılmıştım.

diğer konuda benim alttan sump ve sump inişi suyun dibine kadar iniyor elyafı koyamam fakat filter baglarim var cıkarmıstım her gün temizlemekten sıkıldıgım icin onları geri yerine koyabilirim bu süreçte

yemlemeyi günde bi sefere kadar indirdim dün biraz cok yüklendim galiba artemia ya o yüzden bugün ac bıraktım.

c vitamini uyguladım tanka bugün ps köpürdü tabi zoaların hiç bu kadar güzel olduğunu bilmiyordum.fotoğrafı telden giremiyorum ama yarın beyazları yakıp fotoğraf koyacagim

aktif karbonuda yarın bluelifedan iş cıkısı alırım bakalım tedavi sonucu goreceğiz inşallah tankımda artık parazit mi var baska bişeyler mi bilemiyorum ısıyı 25 e cekerken ısıtıcımın üzerinde minik minik podları goruncede bi sevindim :)

Moderatör tarafında düzenlendi:
Akvaryumunda mercan yoksa, tuzluluğu yavaş yavaş 1018'e kadar çekip, sıcaklığı da tam tersine yükseltmen gerekli, herhangi bir ilaç kullanmana gerek yok, ışıkları da biraz azaltırsan balıktaki stres biraz daha azalacaktır. Önemli olan bu süreçte balıkların yem yiyip yemediğini kontrol etmen gerekli, yem yediği sürece sorun yok demektir. Balıkların için acil şifalar diliyorum. İyi günler dilerim.

bu arada tüm bakteri oturmuş kayaları çıkartıp yerine sıfır kaya mı koydunuz?

oturmuş su ve oturmuş sistemlerde genelde yeni giren balıkta oluşan stres kaynaklı hastalıklar yem aldığı sürece kendiliğinden geçer.

minimum müdahale edin, hatta etmeyin muhtemelen hasta canlıyı varsa da müdahale ile kurtaramazsınız, bırakın su akvaryum kayalar otursun. sonra yavaş yavaş litreye fazla gelmeyecek şekilde canlı girişi yaparsınız.

tabi bir de foto olsa hasta balıkların hastalığını görsek iyi olur

Akbaryumunuzdaki balıkları ve diğer canlıları da yazarsanız daha fazla yardımcı olabiliriz. Canlı yükü fazla olabilir.

akvaryumda mercan olduğu icin fazla müdahale edemiyorum.blue tang wrass ve palyaco var 10 konc 3 snail

balıkların üzerinde benek bile yok..gecen 100 litre su degistirdim iyi geldi balıklara cok hareketlendirler

Konu görüntüleyen kullanıcılar