Keşfet

Balıklarım yumurta yiyor .. yardım

Marisk

Yeni Üye
Ad Soyad
Sanet
Merhaba,

Suan isyerinden yaziyorum , kızım akvaryumun içine yumurta parçaları atmış , baliklarda nedense yiyor yumurtayı. Acaba bi zarari olur mu?

11b19efa0b8242fbca3a0fe1fcd15756.jpg
6cd0be333bb868cbc4f8f78ed58b47c8.jpg

SM-G935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

diyetlerinde elbettte pişmiş yumurta yoktur ama ben balıklara  zarar verecegini düşünmüyorum. ama su degerleri konusunda olumsuz sonucları olabilir. siz yinede evdekilerden cıkartmalarını isteyiniz. 

Yumurta sarısı tatlı su hobisinde özellikle yavru balıklar için kullanılan bir yem çeşididir. Yumurta sarısı kullanmanın iki nedeni vardır. Pişmiş yumurta sarısı çok küçük parçacıklara ayrıldığı için artemia alamayan yavrular bile yiyebilir. Protein oranı yüksek, besleyici bir besin olduğu için canlıların hızlı büyümesine yardımcı olur. Sonuçta yumurta sarısı ile beslenerek bir hücreden bir civciv meydana geliyor. Bu durum suyu bozma potansiyelini de yükseltiyor. Protein oranı yüksek ve kolay sindirilebilir besin olduğundan suyu daha hızlı kirletir. Bu kirlenme kimyasal kirleticiler yada toksik maddeler gibi değilde amonyak patlaması şeklinde ortaya çıkar. Sistem sağlamsa bir şey olmaz yani. Diğer bir risk de doğadaki diyetinde bitkisel ağırlıkta beslenen canlılarda sindirim sistemi problemlerine özellikle bloat rahatsızlığına neden olabilir. Yine de yumurta sarısı faydalı bir besindir.

Tuzlu suda tecrübe etmedim ama tang türleri için fazla tüketilmesi problemlere neden olabilir diye düşünüyorum. Mercan beslemek için kullanılmaz mı diye düşünmüyor da değilim.

Ben mercan besini olarak ayda birkaç defa katı pişmiş yumurtadan 600lt akvaryum = 100 parça SPS ve LPS ye fındık kadar çok ince ezip toz halinde veriyorum. SPS ve LPS lerin polipleriyle yakalayıp yediğini, hatta Sun Coral'ın bile yediğini rahatlıkla görebilirsiniz. Sisteminiz canlı kaya ve PS olarak kuvvetli değilse ve çok fazla verirseniz Amonyak sorunu yaşarsınız, suyunuz bozulur vb. Tecrübesiz kullanım için çok tavsiye edilecek birşey değil...

Konu görüntüleyen kullanıcılar