Keşfet

Bangai Cardinal erkeği sumpa koysam mı?

serkan.ist

Yeni Üye
Ad Soyad
Av. Serkan Türker
Erkek dünden beri yem almıyor ve ağzı buldok gibi olmuş. Yumurta taşıdığı belli. İki aylık bir çift. 

Tank 400litre balık ağırlıklı. Hayvan çok tedirgin. Diğer çakallar da anladılar sanki etrafında dönüyorlar. Dişi de rahatsız edermi diye düşünmüyor değilim.

Aslında tankta bolca saklanacak kaya var ama bu erkek yumurtaların çıkacağı o güne kadar dayanırmı bilmem.

Balığı sumpta sakin bir bölüme alsam işe yarar mı dersiniz? Yoksa can veren Allah deyip kendi haline mi bıraksam???

Sump kontrolü daha iyi gibi üstat.. sumpta kaya varmı ?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Müdahale etmeyin şimdilik, Kalsın tankta. Biraz zaman geçsin dişi çok sıkıştırırsa yavruları alıp akışkan bir sistem yapıp (youtube var) yavruları kurtarabilirsiniz. 

ama dikkat li olun ilk yavrular hep tecrübe eksikliğinden dolayı ölüyorlar.

Serkan bey, hayırlısı olsun.

Erkeği sumpa koymak için sakın müdahale etmeyin, yumurtaları yutabilir veya kusabilir. İlk yumurta taşıması olduğu için tecrübe sahibi oluncaya kadar sabırla beklemeniz gerekir. Karma tankta olmasının bir zararı yok erkek yumurtaları taşıyabilir, kuluçka dönemi sonuna yakın bir yavruluğa ayırabilirsiniz yavruları salması için. Dişi yumurta transferi sonrası ve birkaç gün rahatsız edebilir endişelenmeyin. Yavruları kuluçka makinesinde büyütmek biraz zor olacaktır genelde mantarlaşıyorlar (su değerlerinizin çok iyi olması lazım), erkeğin ağzında kalması daha güvenli. İnşallah yavruların serbest yüzdüklerini görmek ve büyütmek nasip olur. Sağlıklı hobiler dilerim. 

Moderatör tarafında düzenlendi:
Cok tesekkur ederim. Sumpta ne olur ne olmaz diye bir bolme yapmistim ilk kurulumda. Ama dediginiz gibi sabirla bekleyecegim. Tuzlu suda yavru tecrubem yok. Ama cesitli evcil hayvanlarin ve baliklarin uretimini yapmisligim var. Acemilik ve telasli davranislarin sonu genelde husrandir bilirim. Sabirli davranacagim.

Malesef bugun baktigimda erkek baligin agzindaki şişlik inmişmisti. Yem de almaya basladi.

Ne yapmak lazim bilemiyorum. Bir sure sonra tekrar eslestiklerinde ne yapmaliyim? Yine sabir mi yoksa diger yontemleri mi denemeliyim. Yani erkek 3. Gun bunu yaptiysa tekrar yapar dlyebilirmiyiz yoksa tecrube kazanip daha uzun sure tutar mi ?

Serkan bey merhaba, ilk tecrübe olduğu için gayet normal endişelenmeyin.

İkinci yumurta transferi yaklaşık 25-30 gün sonra gerçekleşecektir, anaçları düzenli ve bol bol besleyin. Benim çiftlerimde  genel de ikinci taşıma başarılı oluyor, umarım sizin çiftinizde de olur. Transfer sonrası ilk hafta erkek yumurtaları taşıyorsa devamını getirecektir. İsterseniz anaçları ana tankta bırakabilir yada sumpta ayrı bir bölmeye ayırabilirsiniz, Ayrı bir bölmede olurlar ise ikinci transfer sonrası da dişiyi erkekten ayrı bir yere koyabilirsiniz. Böylece takip ve müdahaleniz daha kolay olur ve erkek rahat bir kuluçka dönemini atlatır. Kısmet olur yavruların serbest yüzdüklerini göreceksiniz, bu günü gördüğünüzde benim size tavsiyem yavrular ayrı bir bölmede de olsa onları bir yavruluğun içine alırsanız beslenmeleri daha kolay olur. Yavrular çok küçük oldukları için, onlar için büyük olan bölmede beslenmeleri biraz zor olacaktır, en azından biraz palazlanıncaya kadar yavrulukta beslenmeleri iyi olur. Sabırla bekleyin emeğinizin karşılığını alacaksınız. Sağlıklı hobiler dilerim.

Serkan bey merhaba, ilk tecrübe olduğu için gayet normal endişelenmeyin.

İkinci yumurta transferi yaklaşık 25-30 gün sonra gerçekleşecektir, anaçları düzenli ve bol bol besleyin. Benim çiftlerimde  genel de ikinci taşıma başarılı oluyor, umarım sizin çiftinizde de olur. Transfer sonrası ilk hafta erkek yumurtaları taşıyorsa devamını getirecektir. İsterseniz anaçları ana tankta bırakabilir yada sumpta ayrı bir bölmeye ayırabilirsiniz, Ayrı bir bölmede olurlar ise ikinci transfer sonrası da dişiyi erkekten ayrı bir yere koyabilirsiniz. Böylece takip ve müdahaleniz daha kolay olur ve erkek rahat bir kuluçka dönemini atlatır. Kısmet olur yavruların serbest yüzdüklerini göreceksiniz, bu günü gördüğünüzde benim size tavsiyem yavrular ayrı bir bölmede de olsa onları bir yavruluğun içine alırsanız beslenmeleri daha kolay olur. Yavrular çok küçük oldukları için, onlar için büyük olan bölmede beslenmeleri biraz zor olacaktır, en azından biraz palazlanıncaya kadar yavrulukta beslenmeleri iyi olur. Sabırla bekleyin emeğinizin karşılığını alacaksınız. Sağlıklı hobiler dilerim.
Tesekkur ederim 25 gun sonra ne olacak bakalim:) 

Konu görüntüleyen kullanıcılar