Keşfet

Bangai Cardinaller Hakkinda

gokhan58

Yeni Üye
Ad Soyad
Kuzen
Merhabalar

Bir haftalik bir Bangai Cardinal ciftine sahibim,akvaryumumda birkac erkek vardi disi cardinal sonradan eklendi ,baskin olan erkek diger erkekleri saf disi birakti digerlerini akvaryumdan cikardim.Kalan erkekle disi cift oldu sanirim yaklasik bi haftadir birlikte geziyorlar ancak sorum şu,dişi arada sirada erkegi kovaliyor ve vuracakmis gibi hamleler yapiyor.diger zamanlarda surekli birlikteler.ama ozellikle ikigundur erkegin pesinde.yani bu bir ciftlesme istegi mi yoksa hala cift olamadiklarinin gostergesi mi? Disi ureme istegini nasil gosterir? Ureticiler veya yavru almis olan cardinal sahipleri bilgilerini paylasirlarsa sevinirim.

baliklarin cinslerini nasil ayirt edebiliyorsunuz gercekten anlayamiyorum. bendekiler hic bilmiyorum mesela erkekmi disimi. yada neden hic ciftlesme istegi yok bendekilerde hepsi erkek yada disimi yoksa benim disilerin surekli basi mi agriyor aceba

Üreme isteği olarak değil de, kuluçkaya yakın durumlarda dişi erkeği güvenli sakin bölgeye doğru çekmeye çalışır. Erkek durumu görmemezlikten gelir veya üşengeçlik gösterirse dişinin sert müdahil tavırları giderek artar.

Kuluçkadan bir gün önce veya kuluçka günü, bu güvenli bölge içerisinde dişi belli aralıklarla erkeğe arkasından yaklaşarak bir sağına bir soluna geçerek titrer. Erkeğin arka yüzgecine sürtünerek onu bir nevi uyarır.

Bir süre devam eden bu kurlaşma sırasında erkek te gelecek yumurtalar için çenesini esnetme, açma germe çalışmaları yapmaktadır.

Zamanı geldiğinde saniyeler içinde dişi yumurtaları dışarı çıkartır, bu sırada erkek spermlerini yumurtaların üzerine bırakır ve döllenen yumurtaları ağzına güvenli bölgeye alır. Baba olmak kolay değil....

Kendi çiftimden bir video...

Merhaba,Mahir hocam çok güzel açıklamalar yapmış ve harika bir video yakalamışsınız.

Tebrikler.

Mahir bey oskarlık bir video olmuş. Tebrikler..

Bir sorum olacak...

İki Cardinal sürekli beraber yüzüyor ve hiç kavga etmiyorlarsa biri dişi diğeri erkek eş tutmuş çift diyebilirmiyiz? 

Yoksa iki erkek yada iki dişi de bu sekilde beraber gezebilir mi?

Bendekiler sürekli beraber ama ikiside erkepe benziyor:)

baliklarin cinslerini nasil ayirt edebiliyorsunuz gercekten anlayamiyorum. bendekiler hic bilmiyorum mesela erkekmi disimi. yada neden hic ciftlesme istegi yok bendekilerde hepsi erkek yada disimi yoksa benim disilerin surekli basi mi agriyor aceba
Erkekler zaten kendileri kisa zamanda belli ediyorlar ortam mucadelesine giriyorlar hemen ve guclu olan digerlerini zaten bi koseye kacirtiyor.ayrica yem yedikten sonra bakarsaniz anus bolgelerine iki cikinti oluyor erkeklerde bu kesin ve en kolay ayirt etme yontemi

Gökhan bey hayırlısı olsun,

Mahir bey gerekli olan açıklamayı yapmış zaten. Yumurta transferi öncesi dişinin erkeğe baskı kurması normal, beklemekten başka yapabileceğiniz bir şey yok. Bence diğer erkekleri çıkartmanıza gerek yoktu (tek eşli üreme olmuyor) yumurta transferi sonrası dişi ikinci yumurtlama için başka bir erkeği seçiyor. İsterseniz transfer sonrası dişiyi başka bir erkeğin veya diğer erkeklerin yanına alabilirsiniz, üremeye hazır yeni bir eş seçecektir. Erkeklerin ilk yumurta taşıması (acemi oldukları için) malesef hüsranla sonuçlanıyor, üzülmeyin.

İnşallah yavruları serbest yüzerken görüp, büyütmenin heyecanını yakalayacaksınız. Sağlıklı hobiler dilerim.

Iyi dilekleriniz icin Tesekkur ederim,erkekleri cikartmamin nedeni akvaryumum nano.bu yuzden baskin erkek diger erkekleri oldurmek uzere hamleler yapiyordu mecbur kaldim.sabirla beklemeye devam 

Konu görüntüleyen kullanıcılar