Keşfet

Bangai Kardinal Yavruları

Müthişler...

Heyecan verici gerçekten...

Allah büyüdüklerini de gösterir inşallah...

Masallah. Nazar değmesin. Çok şirinler :)

Erdal,

benim F0 erkek ve F1 dişi 4 veya 5ince defa yumurtalarını kaybettiler.

akvaryumda rahatsız edecek balık pek yok gibi.ama bilemiyorum çok sık izleyemediğim için belkide yellow tang veya sixline wrasse taciz ediyor olabilir.

F1'in babasını purpletang tacizleri sonucunda kaybetmiştim.

erkek 2 gün kadar yumurta tutup sonra kaybediyor.

1)tacize uğruyor

2)yumurtaları dölleyemiyor.bozulan yumurtaları yutuyor.

3)yumurtalar döllenmeye uygun değil.

çıkamadım işin içinden... :angry:

Deniz bence döllenme sorunu gibi geliyor. Diğer balıkların tacizi bende de oluyor ama yavrular kusma veya yutma olmuyor.

Keşke başka balıklarda elinse olsa ve yeni çiftler oluştursan. Birde bir dişi iki erkeğe sürekli yumurta verecek şekilde kendini toplayabiliyor.

Yeni bir erkek ile değişiklik yapabilirsin.

Erdal bey bendekiler pijama kardinal 3 adet ve baya buyukler aralarında sorun yok kavga etmiyorlar ama 3 üde birbirinden ayrı duruyor akvaryumda sormak istediğim şunlar erkek dişi olduklarını nasıl ayırt ederim ayrıca üreme nasıl oluyor ağızda yumurtamı yoksa kayalara vs yumurta bırakmamı, teşekkürler.....

Ellerinize sağlık... :lol:

Erdal bey bendekiler pijama kardinal 3 adet ve baya buyukler aralarında sorun yok kavga etmiyorlar ama 3 üde birbirinden ayrı duruyor akvaryumda sormak istediğim şunlar erkek dişi olduklarını nasıl ayırt ederim ayrıca üreme nasıl oluyor ağızda yumurtamı yoksa kayalara vs yumurta bırakmamı, teşekkürler.....
Benim fark ettiğim daha çok dişi balıklar agresif davranarak kavga ediyorlar. Sizdekilerin tümü erkek olabilir.

Eğer erkek dişi olarak yakaladığınızda zaten çok kısa sürede eş tutuyorlar. Bir iki haftadan daha uzun süreceğini sanmıyorum. Birlikte geziyorlar.

Yumurtaları dişi yumurtladıktan hemen sonra erkek balık ağzına alıyor ve bir ay kuluçkada kalıyor. Kayalara veya serbest bırakma yok.

Erkek dişi ayrımını ben başaramadım, ancak ağzına yumurta aldığında erkek olduğunu anlıyorum.

Teşekkür ederim Erdal bey...

Konu görüntüleyen kullanıcılar