Benim gözlemlerime göre 24-36 saat arasında çıkıyorlar. Bende Jbl ile banyoda yapıyordum. Ben 36 saatte bir hasat ediyordum. Bu süre içinde bir ampülle sürekli ışık veriyordum. Hasat ederkende artemialar ışığa gelirler, banyoda çıkardığım için ışığı kapatıp tek ledli ufak cep fenerini alttaki musluk tarafına doğru bir şeyin üstünde sabitleyip takribi 10 dk beklerseniz çıkmış artemiaların çoğu dibe fenerin oraya inecektir. Bu inenlerin arasında hala açılmamış yumurtalar yada kabuk olur ki bunlar yavruların hazımsızlığına ve ölmesine yol açabilir onuda ayırmak için Sonrasında dipte biriken turuncu görünümlü artemia kütlesini karton bir kahve yada çay bardağına alırdım. Bu bardağı ağzına kadar doldurun çünkü bu bardağı da kenarda ışık altında tutunca canlı çıkmış artemialar yüzeye son safralarda dibe gider. Son bir defa daha 5 dk daha bekleyip bu bardaktaki artemiaları üstteki yavruları dipteki safralardan ayırmak için isterseniz başka bir bardağa alabilirsiniz ki ben böyle yapıyordum. Bir karton kahve bardağı dolusu suda bir silme çay kaşığı dolusu artemia 24 saat sonra bile yüzde elli oranında yaşıyordu. Bir iki seferde zaten çıkan , ölecek olan ve kalanı kestirebileceğiniz için hasat yapar yapmaz karton bardakların dibinde yaklaşık 2-3 cm suda dondurup sonrasında bu bardaklarıda iç içe koyup buzlukta kolaylıkla saklayabilirsiniz. İnanın hayatta tutmak zenginleştirmediğiniz sürece daha sağlıklı değil. Ben bununla uğraşmak yerine sürekli yeni çıkarıp vermeyi tercih ettim.
Forever Powder Blue