Keşfet

Beklenmedik yosun ve cyino

led kombınasyonunuz nedir ? bende led e gectım gectıkten sonra sızdekı yosunlardan olustu 

Led ve uzun sureli ışık veya su 3 unden biri sebebi ama bence uzun sureli ışık ve led

Merhaba,

Fotoğraftan gördüğüm kadarı ile saç yosunda oluşmuş bu aydınlatma süresinin uzunluğu ile ilgili kesin çözümü UV filitre kullanmanız olacak.Sonrasında takip ederek aydınlatma zamanını  ideal saat aralığında ayarlayabilirsiniz.

Öglen 12 de yanıyor akşam 11 de kapanıyor

Suyun ro su mu cıkışında reçine varmı degerlerin neler bunlarida yazarsan daha cabuk sonuca ulasiliriz ama ben genede led ve isik suresindendir diye tahmin ediyorum ama genede belli olmaz biride olabilir hepside olabilir test etmelisin fosfatini ilk once suyunda sikinti yoksa ledini degistir derim

damacana su kullanıyorum fosfat tutucu aldım bakalım ne olacak

Arkadaşlar tekrardan merhaba iç motor aldım haznesine fosfat tutucu koydum yaklaşık 250gr 150 lt akvaryum ve sadece bugun ışıkları kapalı tuttum ve bugunde yaklaşık 500gr karbon koydum akşam yem vermek için ışıkları açtım 1 saat sonra süprizle karşılaştım akvaryumda 3-4 yerde yaklaşık 2 cm çapında cyniao vardı hepsi finish tertemiz olmuş şuan akvaryumda karış karış arıyorum bulamıyorum şimdi sırada yosunlar var bakalım bu şekilde 2 gün daha denicem inş yosunlarda son bulur

Sakal yosunlarini nasil hal ettin

Fosfat tutucu koymuştum ve 5 gün de bir 1/3 su değişimi yaptım. Fosfat tutucu 2 hafta oldu, 1 hafta sonra çıkaracagım. 

Lambaları kısmadım ve kapatmadım

fosfat ve karbon media sı olarak hangi ürünleri kullandınız?

Fosfat aquaforest

karbon dandik bir marka

Benim tahminim, damacana su ile ilgili...

tuzdaki, katkılardaki ve yemlerdeki azınlık elementler, damacana sudan da azınlık olarak gelince, toplamda çoğunluğa dönüşüyor,

ve her su buharlaşmada, saf su uçuyor, azınlık element içeren su giriyor...

biriken ve gittikçe artan elementler yosun tarafından kullanılıyor...

ufak bir reverse ozmoz ünitesine geçmenizi tavsiye ederim...

illa damacana su kullanacaksanız, su tamamlama tankınızın içine, aktif karbon , zeolit ve fosfat tutucu dolu bir iç filtre (motorlu) atın, akvaryuma girmeden biraz daha saflaştırma olsun bari...

Aksi takdirde birikim devam edecek, yosun da artarak devam edecek, şimdilik kaybolsa da...

2 hafta önce aldım ve bütün su değişimlerini onunla yaptım.

su ekleme ünitemde var fakat halen bir su koymak için bir boş kutu ayarlamadım

Bu arada bugun reef royal atc tuz ölçerim geldi merakla ölçücem kaç çıkıcak bilmiyorum :)

Evet arkadaşlar ölçüm yaptım tuz 1020 olmuş ilk kurdugumda 1025 lerdeydi çok düşmüş. Zaten kapanan zeina lardan anlamıştım. Bir anormallik olduğunu ama tuzu ölçemediğim için müdahale edememiştim, şimdi yükseltme Zamanı

Bu tür yosunlar genelde temizlik ekibi ve akıntı azlığında oluyor.Kumda ve kayada gezinecek canlılar atarak bu canlıların suda serbest gezinmesini ve sumpta toplanmasını sağlayabilirsiniz.Akıntı miktarınızıda gözden geçirin

Konu görüntüleyen kullanıcılar