Keşfet

Bende tuza bulaştım 160lt

emrahh85

Üye
Ad Soyad
Emrah
Arkadaşlar yardım ve önerileriniz benim için önemli öneri ve görüşlerinizi esirgemeyin lütfen

Akvaryum alttan sump'lı sump dahil 160lt
Ps buble magus curve 5
Tuz red sea pro salt
Su r.o
Kum canlı argonit kum 9kg
10-12kg civarı ölü kaya
Dalga motoru rw4
Geri dönüş motoru new jet 3000
Atc özellikli dürbün tipi tuz ölçer

Su doldurulup tuz eklendi tamamen eridikten sonra kum ve bugün kayalar eklendi tuzluluk şuan 1021 yavaş yavaş 1023 yapmayı planlıyorum bakteri kültürü eklemedim sizce her hangi bir girişe gerek var mı test şuan yok en kısa zamanda alınacak test olarak acil alınması gereken testler nelerdir saygılarımla.

Ekli dosyayı görüntüle 38601

Öncelikle hayırlı olsun. Umarım uzun soluklu olur.

Bakteri kültürü kullanırsanız sürecini hızlandırmış olursunuz. Yada güvendiğiniz bir akvaryumdan canlı kaya parçası yada biraz su bakteri aşılamada faydalı olacaktır. Öncelikle Nitrat ve Amonyum testleri gerekli. Diğer testleri daha sonrada alsanız olur. Size bu süreçte tek gereken şey sabır. Sağlıklı kurulumlar dilerim.

Kum az gibi geldi bana. Tamamen kişiye bağlı tabi hic kum koymayanda var. Kayalar gibi onun da filtrasyona katkisi oluyor. Ayrıca kaya dizayninda kayayı farklı sekillerde koyabilmeyi sagliyor derin kum.

LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Öncelikle hayırlı olsun. Umarım uzun soluklu olur.

Bakteri kültürü kullanırsanız sürecini hızlandırmış olursunuz. Yada güvendiğiniz bir akvaryumdan canlı kaya parçası yada biraz su bakteri aşılamada faydalı olacaktır. Öncelikle Nitrat ve Amonyum testleri gerekli. Diğer testleri daha sonrada alsanız olur. Size bu süreçte tek gereken şey sabır. Sağlıklı kurulumlar dilerim.
Dediğiniz gibi akvaryumcudan bir parça kaya alabilirim öncelikle dediğiniz testleri alacağım bir sorum olacaktı kayaları koyalı bugün üçüncü gün iki gündür su sis bulutu gibi beyazdı bugün ise cam gibi bu sistem döngüsünün başladığına mı işarettir?

Kum az gibi geldi bana. Tamamen kişiye bağlı tabi hic kum koymayanda var. Kayalar gibi onun da filtrasyona katkisi oluyor. Ayrıca kaya dizayninda kayayı farklı sekillerde koyabilmeyi sagliyor derin kum.

Elimde olan kumu kullandım ekstra masraf yapmak istemedim biliyorsunuz tuzlu su adı gibi tuzlu oluyor :)

Size kalmış tabi Hayırlı olsun sağlıklı hobiler

Sis bulutu gibi suyun bulanık olmasının nedenleri birden çok olabilir.Tuzun erimesi ince kum tanelerinin dibe oturması gibi. Periyodik olarak Amonyak testi yapın çıkan değer giderek artacak sonra zamanla bu oran kendiliğinden düşecek. Hedefiniz 0 olmalı. Eğer olmazsa kum yada kayalarınız sisteme hazır değil demektir. Sonrada Nitratınız oluşmaya başlayacak ve bir süre sonra ideal seviyeye gerilecek. Bütün bu süreç tamamlandıktan sonra ilk canlılarınızı ekleyebilirsiniz.

Arkadaşlar start vereli 7 gün oldu  bugün elime amonyak testi ve bakteri kültürü ulaştı saat 15:00 gibi bio digest bakteri kültürü ekledim ve 8 saat sonra amonyak testi yapayım dedim facia çıktı amonyak 0,5 mg./I çıktı bu süreçte beklemem haricinde yapmam gereken birşey var mı?

Fikir sahibi bir arkadaşım yok mu?

Kum çok az ve kayalar bana pek uygun gibi gelmedi. Kayalar ne kayası acaba?

Sent my iPhone using Tapatalk

Kum çok az ve kayalar bana pek uygun gibi gelmedi. Kayalar ne kayası acaba?

Kum elimde olanı kullandım 9kg civarı hafta sonu 7 kg hazır sistemden çıkma canlı kum eklenecek kayalar ise 1 ay önce kurulu sistemden çıkma ölü kayalar bol gözenekli ve ebatına göre hafifler kayalarda ne gibi uygunsuzluk gördünüz acaba?

Kum çok az ve kayalar bana pek uygun gibi gelmedi. Kayalar ne kayası acaba? Sent my iPhone using Tapatalk
Kum elimde olanı kullandım 9kg civarı hafta sonu 7 kg hazır sistemden çıkma canlı kum eklenecek kayalar ise 1 ay önce kurulu sistemden çıkma ölü kayalar bol gözenekli ve ebatına göre hafifler kayalarda ne gibi uygunsuzluk gördünüz acaba?
Tatlısuda kullandığımız kayalara benzettim, çıplak gözle görmek daha iyi olur tabi. Kum ise akvaryumdan çıkma kum kullanmanızı tavsiye etmem. Zaten 7 kilo diyorsunuz yenisini almak fazla maliyetli değil.

Tatlısuda kullandığımız kayalara benzettim, çıplak gözle görmek daha iyi olur tabi. Kum ise akvaryumdan çıkma kum kullanmanızı tavsiye etmem. Zaten 7 kilo diyorsunuz yenisini almak fazla maliyetli değil.

Maliyet açısından değilde döngüyü hızlandırmak amaçlı düşünmüştüm problem olur mu acaba 

Tatlısuda kullandığımız kayalara benzettim, çıplak gözle görmek daha iyi olur tabi. Kum ise akvaryumdan çıkma kum kullanmanızı tavsiye etmem. Zaten 7 kilo diyorsunuz yenisini almak fazla maliyetli değil. Sent my iPhone using Tapatalk
Maliyet açısından değilde döngüyü hızlandırmak amaçlı düşünmüştüm problem olur mu acaba 
Olur malesef. Kum içinde havasız ortamda üreyen bakteriler bulunur. Kumu aldığınızda bunlar ölür ve amonyağa sebep olurlar. Ayrıca yıllanmış eski bir akvaryumdan alınıyorsa kumun zamanla emdiği nitrat fosfat vs. akvaryumunuza taşımış olursunuz. Tavsiyem sıfır kum kullanmanızdır.

Olur malesef. Kum içinde havasız ortamda üreyen bakteriler bulunur. Kumu aldığınızda bunlar ölür ve amonyağa sebep olurlar. Ayrıca yıllanmış eski bir akvaryumdan alınıyorsa kumun zamanla emdiği nitrat fosfat vs. akvaryumunuza taşımış olursunuz. Tavsiyem sıfır kum kullanmanızdır.

ilginiz için teşekkür ederim o zaman dediğiniz gibi yapayım saygılar

Ekli dosyayı görüntüle 38830

Arkadaşlar tekrar merhaba resim ekledim eski kayaları çıkartıp yeni kayaları ekledim 3 gündür bu şekilde çalışıyor sistem bugün amonyak testi yaptım 0,05mg/I çıktı nihayet düşüşe geçti diatom'dan henüz bir belirti yok ilk temizlik ekibimi ne zaman eklemeliyim saygılarımla.

Tekrar merhaba arkadaşlar bugün elime nitrit ve nitrat testleri ulaştı elimde olan testleri yaptım amonyak artık istenilen seviyede sizinde görüşleriniz dahilinde haftaya temizlik ekibi ile giriş yapmayı planlıyorum bu arada florosanlar slyvania aquastar ve coralstar olarak değiştirildi yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim saygılar.

Amonyak :0,01 Mg/I
Nitrit :0 Mg/I
Nitrat :1 Mg/I

Ekli dosyayı görüntüle 38875

Arkadaşlar herkeze sağlıklı hobiler dilerim bugün ilk balık girişimini yaptım bundan 2 hafta önce temizlik ekibini eklemiştim önerilerinize açığım saygılar.

2 Adet ocellaris black clownfish

1 Adet yellow tang

1 Adet sailfin tang

2 Adet doktor karides

(2 Hafta önce eklen temizlik ekibi)

10 Adet conch

10 Adet snail

1  Adet emerald yengeci

1 Adet hermit

Ekli dosyayı görüntüle 39333

Gayet hoş bir nano. fakat büyük mercan elegans mı anemon mu çözemedim :)

Konu görüntüleyen kullanıcılar