Keşfet

Bergia-aiptasia Yiyen Nudibranch

Chris

Yeni Üye
Ad Soyad
Christian F.
adulte.jpg

Berghia-Aiptasia yiyen nudibranch

1 tane 40 YTL boy 1.5 - 2 cm

5 tane 160 YTL boy 1.5 - 2 cm

Toplam 40 tane var!

Moderatör tarafında düzenlendi:
Ups, pardon... Berghia nin "h" yazmadim!!! Kusura bakmayin! :unsure:

biz de yurtdışından getirtmeye çalışıyorduk. çok güzel bir haber :)

hakkında biraz bilgi verir misiniz? akv.da aiptasia bitince ölüyorlar sanıyorum. suya toksin salıyorlar mı ölünce?

performanslarını görmüşsünüzdür herhalde. 1 aiptasiayı yaklaşık kaç günde yiyiyor?

biz de yurtdışından getirtmeye çalışıyorduk. çok güzel bir haber :)

hakkında biraz bilgi verir misiniz? akv.da aiptasia bitince ölüyorlar sanıyorum. suya toksin salıyorlar mı ölünce?

performanslarını görmüşsünüzdür herhalde. 1 aiptasiayı yaklaşık kaç günde yiyiyor?
ortaboy 1 aiptasiayı bende 1 en fazla 2 günde bitiriyorlar.

5 adet var.

ölüm durumunda akvaryum dengesini bozacak bir zararı olacağını sanmıyorum.

akv.da aiptasia bitince ölüyorlar sanıyorum. suya toksin salıyorlar mı ölünce?

Hic sanetmiyorum. bende kücük bir Nano da yasiyorlar... hata almanya dan gelince (6 tane 100ml de geldi) 1 tanesi öldü...ama kalanlar hic zarar görmediler.

Yem bulmiyorsa kücüglüyorlar...sonra "yok" oluyorlar.

Ama Deniz bey dogru söyledi...baya yavas aiptasiaylar yiyorlar... akvaryumda cok aiptasia yarsa, belki cogaliyorlar...sürekli yurmutliyorlar...

Teşekkür ederim.

ben almayı düşünüyorum fakat akvaryumda aitapsia yok. çok güzel gözüktükleri için alıcam. yem yeme şansları yokmu bu canlıların?

Merhaba arkadaşlar o zaman bu canlı benim akvaryumumda üreme şansı var çünkü bende en az 60 tane aiptasia var nasıl temin ederim bu canlıyı izmirdeyim ben kargoyla falan gelir mi? bilgi verirseniz sevinirim

@Kaelthas

maalesef (yada iyiki) hic bir yem almiyor...aiptasia yoksa ölür!!! :(

@evrensair

olur...soguk hava da Berghiaya zarar vermez...ama kac °C kadar bilmiyorum... ögreniecegim. Almanyada "Heatpack" koyup baliklar, etc. kargo la yolluyorlar...ama Türkiye´de göremedim.

Haber verecegim!

PARDON!!!

Salyangozlar 29.12. verebilirim...noel icin yurtdisindayim... Kim istiyorsa en kisa zaman haber verin lütfen! Sagol

Bu arada...aitapisa ariyorum!!! ;) Gercekten...kim baha verebilir (kücük kaya üstündü!? Takas olur...Xenia, Montiporalar, leathercoral var bende...

merhaba ChrisIST

öncelikle profilden profil bilgilerimi düzenlemeye adınızı ve yaşadığınız şehri yazarsanız sevinirim,

ben size bir kaya üzerinde en az 15 tane aiptasia var onu gönderebilirim kaya çok büyük değil sizde bana canlılardan gönderirseniz sevinirim ürerlersede çok iyi olur saygılar.

Merhaba,

Bende de hatırı sayılır büyüklükte 10 tane kadar Aiptasia var.

Bu arada Heat Pack arayan arkadaşlar varsa bizde stokda bolca var:

Bende bugün yeni birtane gördüm camda ışık ve akıntının iyi olduğu bir bölgede duruyordu. yaklaşık 4 mm boyunda idi herhangi bir sorun olurmu acaba , ne gibi problem yaratıyorlar merak ettim.

Aiptasia: gıcık, çok gıcık bişey.

Bir de ilk defa akvaryumumda bulduğumda sevinmiştim yeni bi canlı deyü...!!! :)

Yani sallamayanlar olabilir tabii ama, ben kendilerini akvaryumda görmek is-te-mi-yo-rum..!!!

Nasıl ya ? Öldürmem söylenilen bu canlılar paraylamı satılıyor ?

:) O cep sobası ama aiptasya satanlar tanıdım hatta clown'una host olur diyenler bile oldu.

=) Hayır ben akvaryumumda şu resimde yer alan canlıdan yaklaşık 30-40 tane vardıda.Hepsini öldürdüm.Yazık olmuş..

ikisi de deniz tavşanı ama farklı canlılar, aiptasia yiyen tür poliplere dokunmuyor ,sizdeki zararlı versiyonu...

Hmm bunuda poliplerin üzerinde yer almalarından mı anlıyoruz ?

Konu görüntüleyen kullanıcılar