Keşfet

Beyaz benek acil

esesus

Yeni Üye
Ad Soyad
ibrahim
Herkese merhaba

dün aldığım palyaçoların birinde beyaz benek var ne yapsam bilemedim yayılmadan sumpa yada başka yere mi alsam ufak bir tank var ama içinde hiç bişey yok ps dalga motoru vs ilaçta YÖK sadece sarımsaklı yem var diğer balıklara yayılmadan ayırsam ölürse ona da üzülürüm ne yapmalıyım 

Bu arada tank 200lt 5 palyaço bir chromis bir blenny iki Alg eat goby 4 wrasse bir Aurora goby cleaner shrimp pistol shrimp kum yıldızı conch snail mercan zoa polip zenia mushroom frogspawn leather var tuz 1025 pH 8,3 nitrat nitrit sıfırdı uzun süredir yapmıyorum test 

Merhaba balıklar zmaan zaman ufak tefek beyaz benek olabilir yolda gelirken stres yapmis olabilir veya suya alisma sureci hizli olmussa olabilir herhangibi bir sebebten olabilir bir kac benekten zarar gelmez yemlemeye devam edin yem yiyorsa sikinti olmaz gecer birkac gun gozlemleyin iyilesme degilde artis olursa beneklerde uyguladigim ve basarili oldugum tedavi yontemi konularim kisminda bulabilirsiniz detayli bi sekilde gun ve gun yazdim ama bence o kisma gelmicemsiniz birkac benek strsten olur bi kac gune gider gecmis olsun

Biraz fazla gibi geldi gövde kısmında baya fazla var ama hareketlerinde sıkıntı yok yemde yiyor digerlerine bulaşırsa sıkıntı ayırsam Balık kesin ölür çünkü ayırdığım tankta bişey yapamayacağım dediğiniz gibi bir ikimgün beklerim teşekkürler 

Biraz fazla gibi geldi gövde kısmında baya fazla var ama hareketlerinde sıkıntı yok yemde yiyor digerlerine bulaşırsa sıkıntı ayırsam Balık kesin ölür çünkü ayırdığım tankta bişey yapamayacağım dediğiniz gibi bir ikimgün beklerim teşekkürler 
Merak etme tahminim bir iki gune gecicek

elinizde veya bir arkadasinizda uv varsa sabah 9 aksam 6 arasi yakin baliklari izlemeye alin 4 gun icinde atlatirsiniz sarmisakli yemle devam edin birde 200 litrelik tankta canli yukunuze dikkat edin simdiden gecmis olsun

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

teşekkürler takipteyim inşaallah sorusuz atlatırım 

Merhaba durum pek iç açıcı degil ikisinde vücudu sarmış ama hareket ve yem yeme normal bir tatlı su banyosu yaptıracagım bakalım yarına ne olacak

teşekkürler takipteyim inşaallah sorusuz atlatırım 
ins kazasiz belasiz canli olumu olmadan atlatirsiniz ben 17 balik vede 10 mercan kaybettim 1 powder yuzunden

1 uv olsa kisa surede atlatirsiniz birde eger cogalma olduysa isiklari tamamen kapatin

Merhaba durum ilerlemis ise kendim denedigim uyguladigim ve basarili oldugum tedavi yontemini anlatim size fakat biraz zahmetli.

tankimda 7 balık vardi powder da mevcuddu powder hatta yan yatmış can cekisiyordu o derece ilerlemisti hastalik 7 baligimda benek manyagi olmustu  karantina tanki kurdum isiyi 30 derece yptim uv bagladim ps yoktu karantinada iki gunde bir %20 dip cekimi yaparak su degistirdim ve suya mikofish ekledim ve iki hafta olmadan can çekişen powder blue bile taş gibi oldu hicbir balik kayb etmedim kendi uyguladigim garanti olan bi tedavi bu.

Karantina 

su 30 derece

uv filtre

ve suya minofish

Moderatör tarafında düzenlendi:
Teşekkürler akşam tatlı su banyosu yaptırdım sabah hareketleri normaldi duruma göre akşam 15 lt tankı doldurup ısıtıcı hava motoru ve ufak bir dalga motoru ile oraya alacağım diğer balıklarda benek yok fakat dün akşam hepsi kuma sürtünmeye başladılar bakalım bu akşam ne olacak

Tatlı su banyosu birazda olda fayda sağladı bugün daha iyi ilerleme Yok gibi yarında kontrol edip olmazsa söylediğiniz gibi ayıracağım bu tatlı su banyosu ne sıklıkla yapılır olmazsa yarın tanka almadan bir banyo daha yaptırayım diyorum 

Tatlı su banyosu birazda olda fayda sağladı bugün daha iyi ilerleme Yok gibi yarında kontrol edip olmazsa söylediğiniz gibi ayıracağım bu tatlı su banyosu ne sıklıkla yapılır olmazsa yarın tanka almadan bir banyo daha yaptırayım diyorum 
Tatli su yerine mikofishli suda birkac saat bekletin raha iyi olur bence

Önerilen yöntemler doğru ben farklı bir yöntem belirtmek istiyorum. Küçük bir tankınız olduğundan bahsetmişsiniz. Onu 1025 tuzlulukla hazırlayın ve hasta balıklarınızı bu tanka aktarın. Beyaz benek de aslında bir canlı olduğu için önce ondan kurtulma yoluna gitmelisiniz. Bunun için bir hafta boyunca yavaş yavaş suyun tuzluluğunu düşürün. 1010 tuzluluk balıklara bir zarar vermez ama üzerlerindeki beyaz benek hastalığına neden canlıların ölmelerine neden olur. Burada gözlem önemli gerekirse bir hafta bu tuzlulukta balıklarınız yaşasın iyice emin olduktan sonra tuzluluğu tekrar yavaş yavaş yani bir haftaya yayarak 1025 e getirin. Bu yöntem balıklarınızı daha az strese sokan bir yöntemdir. Siz bu tankta tedaviyi sürdürürken ana tankınızda uv çalıştırabilirsiniz. UV beyaz benek gibi hastalıklarda ancak suda serbest dolaşan hastalığa etkili olur, canlı üzerindeki beyaz benek de uv işe yaramaz.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Teşekkürler

mikofish bulamadım internette nerden alabilirim.

Tatlı su banyosu işe yaradı biraz iyi gibi durumları dün biraz azalma vardı ama kesin çözüm için söyledikleriniz gibi ayrı bir tanka alıp ilaçlı tedavi yada düşük yoğunluk uygulamak lazım sanırım.

Diger balıklarda şimdilik sadece kuma sürtünme gözlemledim fakat bir aurora goby yüzgecinde bir iki nokta var gibi sanırım.

Bakalım durum simdilik kötünün iyisi akşamları gözlemliyorum bakalım bu akşam ne olacak.

Konu görüntüleyen kullanıcılar

Geri