Keşfet

beyaz benek oldu baliklarim

D Salim

Yeni Üye
Ad Soyad
salim
Arkadaşlar Balıklarım beyaz benek oldu akvaryumda Mercanlar da var ne yapabilirim ilacı falan var mı Lütfen acil yardım edin

Hiçbir şey yapma yemlerini düzenli ver ışık günde en fazla 4 saat aç ısıyı 26-27 ye kadar çıkar bu şekilde gözlem yap 

Ben bu şekilde yaptım balıklarım 1 hafta içinde beyazlardan kurtuldu önemli olan yem yemeleri dirençli olmaları 

Moderatör tarafında düzenlendi:
Salim bey öncelikle geçmiş olsun. Şunu belirtmek isterim bende yeni hobiciyim ama balıkalarım iki kere beyaz benek oldu. Şunu sölemek isterimki ana tanka malesef beyaz benek ilacı kullanamıyoruz, çünkü kayalar ilacı emiyor ve sonra kusuyor. Balıklarım ilk beyaz benek oldugunda 1 clarki 2 palyaco ve 1 yellow tank ımı kaybettim. Bu arada uv filtremi hiç kapatmadım tuzluluğu düşürdüm, ısıyı neerdeyse 30 yaptım, ama olmayınca olmuyor ölümler oluyor maalesef. Sonra araştırdım mecbur karantina tankı olması lazım. Evde tatlı sudan kalma 40*40*60 ölçülerindeki akvaryumu karantina tankına çevirdim. Askı ps olmasa bile burda mikofishli suda hava taşı ile 2 gün tuttum. Ana akvaryumda ışık yakmadım uv kapatmadım akvaryum boş devamlı çalıştı. Sonra balıkları ana akvaryuma tekrar koydum. Ama inanınki karantina tankında beyaz benekleri dökmüş olan balık ana tanka koydugumda beyaz beneklerin saldırısına uğradı. Daha çok sardı. Fakat 2 gün sora kendisi temizlendi. Çünkü balıklar karantina tankında kendini azda olsa toparladı zırhları direnç kazandı. Şimdi öncelikle balıklar yem yiyormu balıklar yem yiyiyorsa sarımsaklı yem yada kendin yap sarımsak suyunu sık yeme kurut ver direnç kazandırır. Baktın kötü gidiyor mecbur bir karantina tankı gibi birşeyler yapman lazım. 

cok tskur abi yazdigin icin bende sarim sakli yrm veriyorum baya faydasi olmaya baskadi

Benekler ileri boyuta gelir ise. Karantina minofish tedavisi ve sıcaklik 29 derece Min 5 gün tutun.

deneyip test edilmiş garanti tedavi

Konu görüntüleyen kullanıcılar

Geri