Keşfet

beyaz benek ve uv filtre

garmagan

Yeni Üye
Ad Soyad
Gökhan Armağan
Bir yerde okumuştum. Uv filtrenin beyaz benek için çözüm olduğu hakkında bir yazıydı. Deneyen var mı? 3 yıl sonra ilk defa başıma geldi? Bi işe yararsa uygulayacağım. 3 balığımı sarmış durumda.

Aslında UV filtre önleyici bir çözümdür.Bu yüzden hastalık öncesinde kullanmak daha yararlıdır.Hastalık sonrasında beyaz beneğin suda serbest gezdiği belli bir evresinde işe yarıyor.Ayrıca suyu dezenfekte ettiği için balığın enfeksiyon kapmasınıda önleyebilir.

Mucize değil fakat uzun vade de işe yarıyor.Balığınızı sık sık yemleyin.Yem yerse bir şekilde atlatıyorlar.

Yem yiyen, formdan düşmemiş bi balık için UV faydalıdır. Suda uçuşan parazit sayısını en aza indirger. Ama balık formdan düştüyse, bir de yem konusunda isteksiz ise uv kurtarmaz. Beyaz benek olan balık ya su değerlerinden dolayı yada başka etkenlerden dolayı stres altındadır. Stres sebebini bulup ortadan kaldırmak daha etkin çözümdür. Bu bazen su değerleri, bazen baskın bir balık, bazen el kol sokma, bazen de yetersiz hacim meselesidir. Bir seferde çok fazla miktarda su değişimi de strese etkendir çünkü kh/ph oynamaları olur. 

Moderatör tarafında düzenlendi:
Uv+sarimsak ezdirilmis yem + isi yukseltmek+ su degisimi kesin cozumdur. Kesin cozim hastalik icin demektir. Kesin cozume ragmen yine de balik ölebilir. Vakit vuku bulunca Azrail (A.S.) uv den etkinmez zannimca;)

Uv+sarimsak ezdirilmis yem + isi yukseltmek+ su degisimi kesin cozumdur. Kesin cozim hastalik icin demektir. Kesin cozume ragmen yine de balik ölebilir. Vakit vuku bulunca Azrail (A.S.) uv den etkinmez zannimca;)
Sonunu bağlamışsın :)))

Beyaz benekten şu şekilde kurtuldum,

Kademeli şekilde 30 dereceye sabitledim ve tuzluluk oranı kademeli şekilde 1012 ye getirdim (mercan yok ve conch larım yaşıyor) yeme sarımsak katmadım akvaryum cok kötü kokuyor ve protein skimmer (bk süpermarin250) sapıtıyor günde 5 kez karışık yemlerle besledim günde bir defa yemlere vitamarin-m ekleyerek verdim 1 haftada eser kalmadı şükür.

UV yararlı bakterileri öldürüyor diyorlar doğrumudur ?

uv sadece su üzerinde gezen bakteri öldürmektedir. ve su çıkış yerini mümkün olduğu kadar protein skimmer giriş kısmında olmalıdır. uv aslında paylonço balıklarında bulunan pamukçuk hastalığına çok iyi gelmektedir. artı olarak suyu kristalleştirerek berrak bir su sağlar.

sizlere beyaz benek için, ozon tavsiye edebilirim fakat bunu günde yaklaşık 2 saat ve aydınlatma açık ken kullanmanızı tavsiye ederim.

Konu görüntüleyen kullanıcılar

Geri