Keşfet

Beyaz benek yardim

gokhanornek

Yeni Üye
Ad Soyad
Gokhan
Arkadaşlar bluetang beyaz benek olmuş ciddi anlamda ilerlemiş ne yapmam gerekiyor lütfen destek olunuz...

HTC One_M8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yem yiyorsa sorun olmuyor atlatıyor beyaz benek sitrese girince oluyor su ısısını kontrol edin su ısısı ani değiştiği zaman oluyor genelde tuz da öyle

Balığı rahat bırakmak gerekiyor daha çok sitrese girmesin elinizi suya sokmamaya çalışın

Moderatör tarafında düzenlendi:
Teşekkür ederim ciddi anlamda yayılmış epargriseovit kullanan varmı

Yem yiyorsa sorun olmuyor atlatıyor beyaz benek sitrese girince oluyor su ısısını kontrol edin su ısısı ani değiştiği zaman oluyor genelde tuz da öyle
Balığı rahat bırakmak gerekiyor daha çok sitrese girmesin elinizi suya sokmamaya çalışın
Isi kaç olsun peki

25 - 25.5 derece

Min 27 yapın diyor arkadaşın biri valla kafam karıştı iyice

su sıcaklığı değiştikçe daha çok sitrese giriyor hayvan bence artırmaya gerek yok kendi kendine geçiyor eğer mercan varsa o sıcaklığa alırsan birkaç mercan kaybedebilirsin yaşadığımı olayı söylüyorum bende de oldu Allah'a şükür şu an hiçbir problem yok kendi kendine geçti yanlız dediğim gibi yem yemezse güçsüz kalacağı için ölür bendeki tangler kapış kapış yem yedikleri için sorun olmadı

Moderatör tarafında düzenlendi:
Isı , eğer çok oynarsa ısıdan kaynaklı olur, 1derece farktan olmaz...

26 ya getirebilirsiniz, 25ten 27 ye getirmek ise sakat olur...

blue tangler kendi kendine benek yapar bazen, sonra geçer, önemli olan benek türü, eğer benekler ince toz gibi ise (pudra tozu gibi) tehlikeli, solungaçlara da bulaşınca ölümcül...

diğer nokta nokta belirgin büyüklükteki benek uzun süre de kalsa ölümcül olmayabiliyor...

toz gibi olansa zaten şansınız çok düşük, 24-48 saat arası balığı götürüyor, normal benek ise paniğe gerek yok, 

su ısısı sabit (26 ideal), pH/Kh sabit ve suda amonyak yok ise iyileşir...

ne uygulaması sonrası benek oldu? Kaya mı çıktı ? Isı mı düştü? Aşırı yem ? Yeni balıklar mı geldi?

Isı , eğer çok oynarsa ısıdan kaynaklı olur, 1derece farktan olmaz...
26 ya getirebilirsiniz, 25ten 27 ye getirmek ise sakat olur...
blue tangler kendi kendine benek yapar bazen, sonra geçer, önemli olan benek türü, eğer benekler ince toz gibi ise (pudra tozu gibi) tehlikeli, solungaçlara da bulaşınca ölümcül...
diğer nokta nokta belirgin büyüklükteki benek uzun süre de kalsa ölümcül olmayabiliyor...
toz gibi olansa zaten şansınız çok düşük, 24-48 saat arası balığı götürüyor, normal benek ise paniğe gerek yok, 
su ısısı sabit (26 ideal), pH/Kh sabit ve suda amonyak yok ise iyileşir...
ne uygulaması sonrası benek oldu? Kaya mı çıktı ? Isı mı düştü? Aşırı yem ? Yeni balıklar mı geldi?
Bende anlamadım ama benekler iri iri dediğiniz gibi

bende 3 aydır besliyorum ara ara beyaz benek çıkıyor hatta şu anda 2-3 parça siyah beneği bile var 

6 aylık oturmuş bir balığı aldım canavar gibi yem ve nori yiyor(hasta olsa bile)

bende ki ilk ayında bir günde su sıcaklığı 28 dereceden 25 dereceye düşmüştü(ısıtıcının fişini çıkmış) tabi malum son blue tang bembeyaz olmuştu

aldığım satıcı 1 gün boyunca ışıkları kapatmamı söyledi o zamanlar çok fazla mercanım yoktu sadece yem verdiğim zaman 5 dakika açmıştım 1 gün sonra balığım tertemiz olmuştu bir tane bile beyaz benek kalmamıştı

Tabi benim çok tecrübem yok ama bu şekilde çözmüştüm tecrübeli arkadaşlar ne der bilemem

Benekler iri taneli ise toplu iğne başı tarzı, rutin stresten olur, korkar olur...

geçer müdehale ederseniz artabilir...

suyun ısısı 26 sabitleyin, Kh sabit ve düzgün seyretsin, amonyak kontrol edin, geçer...

ha bir de tuzluluk oranı oynarsa olabiliyor, Zaman'la atar beneği...

yani su buharlaşıp tuzluluk artmış olabilir, veya taze su eklenip tuzluluk düşmüş olabilir , tuzluluk oynarsa da benek tepkisi verebilirler...

Benekler iri taneli ise toplu iğne başı tarzı, rutin stresten olur, korkar olur...
geçer müdehale ederseniz artabilir...
suyun ısısı 26 sabitleyin, Kh sabit ve düzgün seyretsin, amonyak kontrol edin, geçer...
ha bir de tuzluluk oranı oynarsa olabiliyor, Zaman'la atar beneği...
yani su buharlaşıp tuzluluk artmış olabilir, veya taze su eklenip tuzluluk düşmüş olabilir , tuzluluk oynarsa da benek tepkisi verebilirler...
Tuzluluk ta değişme yok 1024 sabit teşekkür ederim ilginize

Konu görüntüleyen kullanıcılar

Geri