Keşfet

Beyaz pamukçuk ve çözümü

berk111

Yeni Üye
Ad Soyad
Berk
Herkese merhaba. 

Yaklasik olarak 1 buçuk aylık snowflake cinsi baligim ilk aldığımda yüzgecinde minik bi beyaz pamuk görmüştüm. Kendisinindir diye düşünmüştüm cok takmadım. Bugün bakarken sanki yüzgecin değdiği gövdede de daha kucuk şekilde vardı. Böyle olunca Ne olduğunu anlamak istedim. Su dengesizliğinden oluyor sanırım. Neşesinde yem yemesinde hiçbir sorun yok. Ne yapmalıyım. 2 haftada bir düzenli su değişimi yapıyorum. Ama zaten tank yeni bakiklar da yaklaşık 4-5 haftalıktır. Yem olarakta nls thera + kullanıyorum.  Tesekkurler. 

Ekli dosyayı görüntüle 43861

Moderatör tarafında düzenlendi:
bir an önce uv cihazı kullanın sanırım 15 gün içinde toparlar

Bende uv cihazı Yok. Alternatif başka bir çözümü olamaz mi acaba ? Zira 80 litrelik bir nano zaten. 

Hastaligin adı nedir neden oluşur. Nasıl tedavi edilir onları bilen varsa ve paylaşırsa sevinirim. 

merhaba aynı balıkta aynı hastalıkla uğraşıyorum

ocellarisi kaybettim 2 buçuk ay sürdü hastalık, biyo ıchthyo girdim tanka kuruttu ama nüksetti, pimafix kullandım bir hafta bir etkisi olmadı. bu arada su değerleri stabil ve olması gerektiği gibi, bir iki hafta kh düşmüştü 6 seviyesine şu an 7.1

ıchthyo metilen mavisi içerir bu arada bakteri kültürü zarar görür. bende cyano tetikledi ama umrumda değil şu an

şimdi iki snowflake ten birinde solungaçlarda aynı görünüm var yem almasında sıkıntı yok, dün gece lipofan girdim tanka bugün gözlemlerimi yazarım, mikofish ile banyo yaptırmayı planlıyorum lipofan da işe yaramazsa

tanktaki diğer canlılarda hiçbir sıkıntı yok.

başlığın takibindeyim birçok mantar beyaz benek başlığı okudum ama bu tür akvaryuma yeni giren balıktaki stresten kaynaklı mantara kesin çözüm göremedim, bu bağlığı okuyan daha tecrübeli arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim ben de

umarım kurtarırız balıkları

Forumda birçok tecrübeli kişi var. Eminim bu sorunu yaşamasa da gören duyan okuyan olmustur. Birçok kişi de okumuş. Acaba yardımcı olacak kimse Yok mu ? 

Ne yapmam gerekiyor bilmiyorum Cunku suan sadece bekliyorum. 

uv cihazı ödünç bul yada satın al

Tek çözüm uv midir ?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Hayır ben gerek olduğunu düşünmüyorum. Ben sorunu çözdüm uc cihazı olmadan. Zaten birçok kaynakta sorun kaynağının stres oldugu belirtiliyor. Kotu su şartı da destek unsur olmuş oluyor. Özenli bir bakımla kurtulmak mümkün :)  

kirmizi pul biber ve sarmısaklı yem olmazsa olmaz nokta. 

Gero dönüş yapmış olayım. Ben bu şekilde kurtuldum sorundan konuyu okuyan olursa yardımcı olmuş olur. 

Bir baskasinin  başlığı altında da anlatmıştım çözüm yolunu. 

Tek çözüm uv midir ?

Eczaneden piraldine ağız içi yaralar için kullanılan ilaç alın 10 litre kadar bir akvaryum  bulun yoksa damacanayı ikiye kesin akvaryumunuzdan aldığınız suyla doldurun bir ısıtıcı birde iç motor yada şelale filitre koyun sonra hasta balığı buraya alın üç dört damla ilaç damlatın 24 saate bir suyun yarısını dışarı dökün akvaryumdan su takviyesi yapın hergün üç dört damla ilaç damlatın üç  dörtgün tekrarlayın benim palyaçoda kafadan vücudun yarısına kadar pamukçuk olmuştu açlıktan ölecekti ben bu şekilde kurtuldum sizde ne sonuç verir bilemem balık iyice ağırlaşırsa son noktada deneyin derim 

Hayır ben gerek olduğunu düşünmüyorum. Ben sorunu çözdüm uc cihazı olmadan. Zaten birçok kaynakta sorun kaynağının stres oldugu belirtiliyor. Kotu su şartı da destek unsur olmuş oluyor. Özenli bir bakımla kurtulmak mümkün [emoji4] 
kirmizi pul biber ve sarmısaklı yem olmazsa olmaz nokta. 
Gero dönüş yapmış olayım. Ben bu şekilde kurtuldum sorundan konuyu okuyan olursa yardımcı olmuş olur. 
Bir baskasinin  başlığı altında da anlatmıştım çözüm yolunu. 

Kuru yem yemeyen balıklarda bu çözüm olmuyor.

Eczaneden piraldine ağız içi yaralar için kullanılan ilaç alın 10 litre kadar bir akvaryum  bulun yoksa damacanayı ikiye kesin akvaryumunuzdan aldığınız suyla doldurun bir ısıtıcı birde iç motor yada şelale filitre koyun sonra hasta balığı buraya alın üç dört damla ilaç damlatın 24 saate bir suyun yarısını dışarı dökün akvaryumdan su takviyesi yapın hergün üç dört damla ilaç damlatın üç  dörtgün tekrarlayın benim palyaçoda kafadan vücudun yarısına kadar pamukçuk olmuştu açlıktan ölecekti ben bu şekilde kurtuldum sizde ne sonuç verir bilemem balık iyice ağırlaşırsa son noktada deneyin derim 
Bunu 24 saat değilde günde 3-4 saat bu şekilde hazırlanmış suda tedavi uygulamak suretiyle olmaz mı acaba ?

Balık dayanamaz ölür. 

Kuru yem yemeyen balıklarda bu çözüm olmuyor.

Bunu 24 saat değilde günde 3-4 saat bu şekilde hazırlanmış suda tedavi uygulamak suretiyle olmaz mı acaba ?

Zamana yayarak olması gerek yoksa balık dayanamaz büyük ihtimalle ölür. 

Kulak çöpü ile tatlı su sürün Zamanla düşecektir

Konu görüntüleyen kullanıcılar