Keşfet

Beyaz-Sarı yosun?

melihinci

Yeni Üye
Ad Soyad
Melih
Akvaryumun camlarında kayaların üzerinde motor ve hortumların üzerinde kötü kokulu kaygan kolay kazınabilir, beyaz sarı yer yer yeşil renkli, aşağıdaki resimdeki gibi bir yosun türedi bilhassa kayaların üzerinde beyaz tozlu tozlu bir görüntü oluşmasına sebep oluyor. Conchlar pek ilgilenmiyor bu yosunla. Gördüğüm kadarı ile mavi veya beyaz ışık fark etmiyor yayılabilmeleri için. Ölü yosun olduğunu sanmam zira hala fotosentez yaptıklarını kabarcık çıkartmalarından anlıyorum.

Bu arada Nitrat 1-2ppm Fosfat ölçülemiyor(yada test bozuk) silikat için birşey diyemeyeceğim ROya bağlı olan siilikat reçinenin ömrü dolmuş olabilir. reçineyi zaten yenileyeceğim eğer sebep buysa. Akvaryum direk gün ışığı almıyor, 3*10w*20k + 4*10w*455nm+3*10w*425nm aydınlatma var şuan sadece mavileri açtım gelişimini izliyorum. daha öncede vardı ama çok azdı son bir haftada çok arttılar.

Bu yosun nasıl gider?

Ekli dosyayı görüntüle 43038

Ekli dosyayı görüntüle 43039

Ekli dosyayı görüntüle 43040

Aynısı bende de var çok sorun etmemistim simdiye kadar. Bunu özellikle bi kabuklu cinsi yiyordu yanlış hatırlamıyorsam. Çözümü bilen bizi bilgilendirirse iyi olur

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Gördüğüm kadarıyla yurtdışında da benzer sorunu ULNS sistemlerde yaşayanlar var Aydınlatmaları çokta kaliteli iken. Benim sanırım sisteme biraz amonyak ve fosfat girerek farklı bir yosunun bunu baskılamasını sağlamam gerekiyor. Yada silikat ölçmem gerekiyor.

Acaba 4-5 gün karatma uygulasam faydası olur mu? Akvaryumda zoalar star polipler, mantar, torch felan var. bunlar karartmadan zarar görürler mi? 

Konu görüntüleyen kullanıcılar