Keşfet

BEYLER Bİ BAKIN. DİATOM IŞIK?

sefasalson90

Yeni Üye
Ad Soyad
Melih Esenkal
Diatom başlayalı bir hafta oldu dostlar 90* litrelik tankımda.
iyice koyulaştı camlar kumlar kayalar...
ölü kaya ve canlı caribsea kum kullanmıstım kurulumda.
şimdi 1 haftadan beri gün similasyonlu ışık yanıyor. gündüzleri diatom çoşuyor ışıktan dolayı?
bu diatom ne zaman biter? bitmesi için ışığı azaltmalımıyım..?
yoksa sisteme hiç dokunmamam mı gerekiyor?
cevaplarınız için tşk ederim.
bide conch ne zaman koymalıyım? diatom bittikten sonramı yogunken mi?
bide son olarak biodigest var kullanmalımıyım diatom aşamasında?
(fotolar biraz kötü renk bakımından )

Ekli dosyayı görüntüle 48737

Ekli dosyayı görüntüle 48738

Moderatör tarafında düzenlendi:
Ya kullan arkadaşım kullan; kullan  da biodigest i rahatla artık  :55ac42cb2c051_EmojiSmiley-02:   

Moderatör tarafında düzenlendi:
Merhaba,

Diatom oluştuktan sonra gitmesi için bakteri popülasyonu oluşması lazım bunuda kuma karides gömerek beklersin yada hergün azar azar yemleme yaparsın yada bakteri oluşumunu hızlandırmak için biodigest ve bioptim girersin.

Başka türlü biteceğini sanmıyorum.

Zamanınız varsa kuma bir parça karides yada ölü bir balık atın sonrasında oturmuş bir tanktan bir parça kaya alın en azından süreç hızlansın.

Bu arada varsa arada testleri yapıp amonyak nitrit ve nitrat değerlerine bakın

Zaten zamanla sistem oturduğunda bu değerler sıfırlanacaktır. Yada sıfıra yakın değerlere inecektir.

Şu an bir canlı girmek doğru değil bence çok yeni bir tank bir kaç hafta daha bekleyin ve sonrasında temizlik ekibi ile başlayın.

Bu arada bunları yaparken forumda tüm bilgiler mevcut ilerisi için gerekli bilgiye sahip olun ki canlıların hayatını riske atmamış olursunuz.

abi tek soru biodigest deil ki :D  bi cevap alamadım adam akıllı toptan :D
Bak kolay ve toptan cevap vereyim birkac kilo canli kaya temin et bi hobiciden  20 30 lt de su  temin et birazda sabır tamam işte bu kadarcık sonra her şey misss ? bir kac  haftada bekle sonra temizlik ekibini gir oldu bitti işte :)  

abi tek soru biodigest deil ki :D  bi cevap alamadım adam akıllı toptan :D
Sevgili hobici arkadaşım 

heyecanını sabırsızlığını hatta yanlış bir hareketten korktuğun için sorduğun soruları çok iyi anlıyorum (hepimiz ilk başta böyleydik) :)

hatta burada mod olarak yazdıklarımın dışında şu anda kurulu olup hatta kurulum aşamasında olan özel telefonumdan kıramadığım kurulum yaptırdığım bir çok kişide inan aynı soru ve cevap ilişkisi yaşıyoruz  :D

8 aralık da sormaya başladığın 2 ayrı konu başlığı altında 4 farklı soruna ben de dahil olmak üzere cevaplar geldi ki yakinen soruları konuları her üyeyi ayırt etmeden özellikle kendi bölümümse bilgim ve dilim döndüğünce anlatmaya calışıyorum ama önce üyelerin bilgi alışverişine önem veriyorum fikir fikirden üstündür ;)

Benim anladığım senin konunda ve tanısın koyduğum şey şu şekilde :

1) deniz akvayumu döngüsü 

2)deniz akvaryumu bakteri popülasyonu

3)bakteri çeşitleri neler hangileri ne işe yarıyor

4)diatom süreci nedir ne zaman başlar ne zaman biter

5)ilk canlı ne zaman konur hangi canlılar hangi akvaryumlar için uygundur

6)sabır nedir nasıl sabredilir kendimi nasıl durdurabilirim  :D

bunların hepsi bizim forum sitemiz başta olmak üzere bir çok forum sitesinde ve kaynak makalelerde bulunmakta ve  okudukça merak uyandıracak bu güzel dünyanın ilk temellerini anlayıp daha bilinçli daha zevkli ve kayıpsız sıkılmadan devam etmende çok önemli yazılar bulunmaktadır. Bunları bence her  kaynaktan okumanı şiddetle tavsiye ederim

VE LÜTFEN KIR O BİODİGES TÜPÜNÜ ARTIK NE OLUR  :D :thumbsup:  Kırmassan aklın kalacak biliyorum bir zararı olmaz 

birde konunu bir güzel toparla ve AKVARYUM GÜNLÜKLERİ bölümünde konunu aç ve her şeyi oradan paylaşıp hem senin için hemde bizler için takibi çok daha kolay olur güzel bir günlüğün olur geriye dönük baktığımızda her şeyi net olarak görürüz

saygılarımla

Keyifli hobiler

Konu görüntüleyen kullanıcılar