Keşfet

Bicolor Angel

doomood

Yeni Üye
Ad Soyad
murat OKAT
3 senedir gayet sağlıklı ve hertürlü yemi iştahla yiyen bir balıktır.

balık haricinde canlıyla takas olabilir..

100 ytl

Moderatör tarafında düzenlendi:
teklif edebileceğim canlı var, mavi mushroom kayası, kırmızı mushroom kayası,

kumda duran yeşil star polip vs var ama

balık teklif etsem daha iyi çünkü elimde coral beuty var L boy, onu teklif edeyim,

canlı verip balığı alırsam, ikisi bir arada çok olay çıkar...

satılmıştır.ilginize teşekkürederim.

Alana hayırlı olsun...

:( :(

Alana hayırlı olsun...

:( :(

teşekkür ederim. bu benim en sevdiğim balıkların başında gelir. bu renkleri kaçıramazdım. :) muratta uzun süredir olduğunu da biliyordum. teşekkürler kendisine. bana nasip oldu. inşallah uzun yıllar yaşar.

Biraz nazik bir tür olarak biliyorum doğrumudur?

evet özdemir bey öyledir. zor yem alır. yem alanını bulmak zordur. yem almaya başlayıp akvaryuma alıştıktan sonra (muratınki gibi) uzun yıllar yaşayabilir. slm.

Resif uyumlu değildir bilginize.

Kaçırdık desenize dün almaya niyetlendim zaman olmadığı için msj atamadım. alana hayırlı olsun

Resif uyumlu değildir bilginize.

gökçe bey, tam öyle demeyelim de. resif uyumlu olmayabilir diyelim isterseniz. diğer birçok angel gibi. flame angel gibi mesela. bireyden bireye fark olması da ayrı bir durum. bu mercanlara pek dokunan bir birey değil. slm.

gökçe bey, tam öyle demeyelim de. resif uyumlu olmayabilir diyelim isterseniz. diğer birçok angel gibi. flame angel gibi mesela. bireyden bireye fark olması da ayrı bir durum. bu mercanlara pek dokunan bir birey değil. slm.

murt senin yerine cevap veriyorum. devreye gir lütfen. :)

Doğru söylüyorsunuz, ama bu balıkların doğal besinleri arasında mercanlar da var. Ne zaman ne yapacağını bilemezsiniz. Ben de renklerine vurulup beslemeye kalkmıştım, ama 1 hafta sonra aldığım yere geri vermek durumunda kaldım. Ayırt etmeksizin tüm mercanlarıma musallat olmuştu. Aynı tankta şu an coral beauty ve rusty angel da var ve onlar hiç mercanlara dokunmuyorlar, ama bu dokunmayacakları anlamına gelmiyor. Bicolor cüce mlekler arasında en riskli olanlarından biri.

Ben uyarayım dedim, tercih elbette sizin.

elbetteki siz de haklısınız. şöyle bir avantajım var. büyük akvaryuma alacağım olmadı 130 litrelik red sea max e gider. bunun da rahatlığı var tabi. daha önce (ara vermeden önce 2003-2004) yıllarında 3 tane öldürmüştüm maalesef. aslında pek denenecek balık değil ama bu akvaryum ortamına alışmış durumda.

Hayırlısı olsun inşallah sorun yaşamazsınız.

Yaklaşık 5 aydır bende de var ve hiç bir sorunla karşılaşmadım ve hiç bir canlıya dokunmadı aşırı iştahlı olmasına ragmen :)

Bildiğim kadarı ile Davut Abinin tankında da var..

Davut Abi sizin böyle bir tecrübeniz oldumu acaba?

Davut bey in gözü bicolor görürmü, morish i ile ilgileniyor :)

gökçe bey doğru söylüyor.riskli ve her mercana öpücük atan bir tür.fakat düzgün beslenme ve ilgi doğrultusunda sadece akvaryuma renk katıyor.ama aç kalırsa ozaman her balık gibi diğer canlıları didiklemek zorunda kalacaktır.3 seneye yakın bir zamandır bende ve arkadaşlarda bilirler 200 tür ve 400 e yakın canlı baktım.ve herzaman bicolor vardı ve hiçbir canlımı kaybetmedim angel yüzünden. lakin trigger içinde çok asi saldırgan derlerdi.bursa trigger yada huma huma diyeyim uzun süre baktım ve hiç sorun yaşamadım.ama hepsi tek bir sebepten dolayı sorun çıkarmadılar;iyi beslendiler. iyi derken tabi günde 10 kere beslemiyorum ama 2 yada 3 kez besliyorum.saygılar selamlar.

Konu görüntüleyen kullanıcılar