Keşfet

Bilgi yardımı lütfen

64kalamar64

Yeni Üye
Ad Soyad
Tolga Baykara
Bülent Beyin ayrıntılı yazısını okudum,tatlı su ile arasında uçurumlar olduğunun farkındayım,hazırlık çok zorlu bir süreç

Yaş 50+ diyelim gözlük şnorkel ile denizlerimizden alabileceğim canlıları en uygun fiyat ile canlı tutabileceğim cihazlar neler olabilir?

Orta boy bir akvaryum içine sadece kum(kumsuz daha güvenli ise tercih etmeyebilirim) ve Akdeniz'den kendi toplayacağım materyaller (minik yerli balık çeşitleri olabilir,küçük taş,ağaç parçası v.s)

Marmara'dan dibi temizleyebilecek salyangoz,karides mesela? Çeşit arttıkça hayatta tutmak güçleşiyor sanırım

şimdiden teşekkürler

Beyfendi özelden yazdım.tatlı su ekipmanlarınız varsa onları kullanabilceğiniz bir sistem var.

teşekkürler tuzlu su düşünüyorum sevgiler

Beyfendi ben de tatlı su ekipmanlarınızı kullarak skimmersız,sumpsız deniz akvaryumu kurmaktan bahsediyorum.jaubert sistemi deniyor 6 yıldır kullanıyorum.isterseniz tarif ederim.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Beyfendi ben de tatlı su ekipmanlarınızı kullarak skimmersız,sumpsız deniz akvaryumu kurmaktan bahsediyorum.jaubert sistemi deniyor 6 yıldır kullanıyorum.isterseniz tarif ederim.
Konu sahibi uygun görürse bende ögrenmek isterim. Uygun görmezse ö.m. den yazarsanız sevinirim.

Akvaryumunuzun boyutuna uygun taban filtresi gerekiyor.google a yazarsanız taban filtresi diye çıkıyor.bunları tabana döşeyip üstüne kalın aragonit kum koyuyoruz(en az 5cm yükseklikte aragonit kum dökülecek)başka kum olmaz bu mercan kırığıdır ve calcium gibi minareller içerir artı ızgaraları tıkamaz.kalın aragonitin üstüne bildiğimiz sinek telini kumu kaplıyacak ebatta koyuyoruz.bu sinek telini suyunu değiştirerek bir kaç gün tuzlu suda tutun.bazıları salınım yapabiliyor temizlensin.sinek telinin üstüne 5cm ince aragonit koyuyorsunuz.buradaki sinek telinin amacı kumu derin kazabilen balıkları engellemek.üst kum arada temizlenebilir alt kuma dokunulmayacak.buradaki kumun içindeki canlılar balıkların artık ve atıklarını kendi kendilerine temizliyecekler.bu taban filtresini dış filtreye bağlayın.pek elyaf tavsiye edilmiyor ama dış filtrenin içine karbon,zeolit koymak size kalmış.arada su değerlerine göre koyarsınız.kuvvetli bir iç filtreyi de dalga motoru olarak kullanabilirsiniz.bu sistemde amaç ekolojik zinciri taklit etmektir.isteğe bağlı skimmer konulabilir.benim 6 yıldır sürdürdüğüm bir sistemdir.kırk elli seneden daha uzun süredir kullanılan jaubert sistemleri vardır.sorunuz olursa lütfen çekinmeyin.

ayrıntılı bilgi için teşekkürler şu karantina dönemini sağlıkla atlatalım ilgileneceğim sevgiler

Akvaryumunuzun boyutuna uygun taban filtresi gerekiyor.google a yazarsanız taban filtresi diye çıkıyor.bunları tabana döşeyip üstüne kalın aragonit kum koyuyoruz(en az 5cm yükseklikte aragonit kum dökülecek)başka kum olmaz bu mercan kırığıdır ve calcium gibi minareller içerir artı ızgaraları tıkamaz.kalın aragonitin üstüne bildiğimiz sinek telini kumu kaplıyacak ebatta koyuyoruz.bu sinek telini suyunu değiştirerek bir kaç gün tuzlu suda tutun.bazıları salınım yapabiliyor temizlensin.sinek telinin üstüne 5cm ince aragonit koyuyorsunuz.buradaki sinek telinin amacı kumu derin kazabilen balıkları engellemek.üst kum arada temizlenebilir alt kuma dokunulmayacak.buradaki kumun içindeki canlılar balıkların artık ve atıklarını kendi kendilerine temizliyecekler.bu taban filtresini dış filtreye bağlayın.pek elyaf tavsiye edilmiyor ama dış filtrenin içine karbon,zeolit koymak size kalmış.arada su değerlerine göre koyarsınız.kuvvetli bir iç filtreyi de dalga motoru olarak kullanabilirsiniz.bu sistemde amaç ekolojik zinciri taklit etmektir.isteğe bağlı skimmer konulabilir.benim 6 yıldır sürdürdüğüm bir sistemdir.kırk elli seneden daha uzun süredir kullanılan jaubert sistemleri vardır.sorunuz olursa lütfen çekinmeyin.
Şu 6 yıllık jaubert sistemli tankınızı paylaşırmısınız, mercan ve balıkları görelim. Fotoğraf ve videosu olursa iyi olur.

Bir buçuk aydır beyaz benekle uğraşmaktayım tankta şu an omurgasızlar dışında canlı yok.pek bi fotoğraf gösteremiycem ama google'a veya youtube'a jaubert system yazarsanız dr jean jaubert hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.fotoğraflarda derin kum mesafesi,hem dalga hem filtrasyon motoru,media reactoru olarak kullanılan dış filtre ki bu aynı zamanda dip çekimi yapan,ayrı bir dış filtre ile de yosun reactörü görünmekte.daha başka merakınız olursa sorun lütfen çekinmeyin.

Ekli dosyayı görüntüle 59856

Ekli dosyayı görüntüle 59857

Ekli dosyayı görüntüle 59858

Ekli dosyayı görüntüle 59859

Ekli dosyayı görüntüle 59860

Konu görüntüleyen kullanıcılar