Keşfet

Bir Newa more günlüğü de benden 'sorulacak çoook soru var çok '

SeyyahFatih

Yeni Üye
Ad Soyad
Fatih Öztürk
Öncelikle herkese Denizli den selamlar. Bu hobide iliklerime kadar acemiyim, tabiki sürekli araştırma içerisindeyim fakat kpss hazırlık sürecinde olduğum için araştırmaya çok fazla zaman ayıramıyorum. Şimdilik kurdum akvaryumu, sınava kadar boş çalışsın dursun, diotom u da tamamlansın dedim, ani kararla başladım bu hobiye.

Öncelikle tankım; Newa More 30r (28lt)

Mevcut malzemelerim;

- Akvaryumun yanında gelenler (ps, filtre, isitici, zaman ayarlı led)

feb51869fa587949f7f6e5f57e11d3f3.jpg

- Yaninda firmanın hediye ettikleri (Kum, canlı kaya, tuz)

d038fc0d7c2dbba8d1388a733d68c7c0.jpg

- Internetten aldığım hidrometre

4006416b0f7d3bd21ad6ae14dc1943a3.jpg

Akvaryumu kuralı 1 hafta oldu. 6 saat zamanlı ışığını ayarladım. 1 saat öncesinde ve bir saat sonrasında mavi ışıklar yanıyor(toplam 2 saat), 6 saat te mavi beyaz yanıyor. Filtreyi ve ısıtıcıyi çalıştırıyorum. Canlı yükü olmadığı için ps yi takmadım(inş hata etmiyorumdur.)

Dediğim gibi sormak istediğim çok şey var ama, şimdi forumda cevabı olan soruları okumadan sorarak sizi tekrara düşürmek te istemiyorum. Ama ne kadar araştırsa da insan bazı durumların cevabını (olsa dahi) bulamayabiliyor. İnsallah zamanla herşey anlaşılır ve güzel olacaktır :)

-Bunlar da akvaryumdan son kareler;

8401510bb060cae41b003383111c55a7.jpg

3405592876cacb8b40dcd1049d68be01.jpg

d32a37d640b1dbac43a643d680f41d51.jpg

58450366da58a287bcfb0c5f6c065069.jpg

4c088479ba483f50571d406c1052a243.jpg

Filtre sanırım elyaf içinde karbon var, içinde çakillar var yani fakat 1 haftada sanki tıkandı, tepe filtrede yanlardan taşıyor su. Çıkardım tuzlu suyla bir yıkadım ama hiç bir işe yaramadı, su an çıkardım. O elyaf in altında da gözenekli mavi bir sünger var. Şimdi bu elyaf i kullanmasam sorun olur mu ki? Veya yenisini mi almam lazım, baktım internete baya, buna benzer bir malzeme hiç bir yerde bulamadım. İlk problemim bu oldu sayılır :)

Genel bir yorum, görüş, gördüğünüz eksiğim, fazlam, hatam, eleştiriniz vs varsa lütfen bildiriniz. Bu konuyu zaten bunun için açtım. Yardımlarınız için de şimdiden çok teşekkür ederim. Selametle...

D6502 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Elyaf tıkanma yapmaması gerek fakat kurulum esnasında suda kumdan dolayı tortu toplamış ise tıkanıklık yapabilir.

yedek parça olarak o elyaf karbon ne yazık ki yok fakat yerine normal elyaf kullanabilirsiniz bunun dışında çok az karbon da elyafın arasına koyarsanız aynı işi görecektir. Bir çok arkadaşımız bu şekilde kullanıyor. Biz kendi more 30 akvaryumumuzda mavi süngeri kullanmıyoruz. 

Gayet güzel duruyor akvaryumunuz fakat kişisel tavsiyem en az 2 saat önceden mavi lambalarınız yansın mavilerin yanma süresini uzatın derim. Skimmer her akvaryum için aynıdır ilk kurulum yapıldıktan sonra sürekli çalıştırılmalıdır.

bu akvaryumda en çok dikkat etmeniz gereken konu su değişimi onuda düzenli yaparsanız güzel bir tank elde edersiniz.

Cevabınızi okuduktan sonra ps yi açtım hemen teşekkür ederim. En yakın zamanda elyaf ta alacağım. Fakat mavi ışığın zaman ayarı nereden yapılıyor bilmiyorum. Diğer ayarı iki tuşa bastım alttaki 1h yazana da 6 kere bastım sonra tekrar açma kapama tuşuna bastım. Fakat mavinin zaman ayarı nereden değişiyor bilmiyorum. Mesela sadece beyaz da açılabiliyor ama o gerekli mi gerekliyse nasıl yapacağımı bilmiyorum. Bilginiz varsa yardımcı olursanız sevinirim. Şu değişimi için de diotomu beklemek gerekiyormuş sanırım.

Ayrıca bir soru daha sormak istiyorum. Canlı kaya ile baya canlı gelmiş bana hepsini araştırdım fakat 1 tanesini bulamadım internette. İplik gibi beyaz, zaman zaman çok uzuyor bazen kısalıyor. Taş biriktiriyor koluyla olduğu yere, tünel gibi birşey yapıyor. Telefonla net çekemedim. Ama çok fazla var şu an, kumun altında ve kayada. Bunların zararı var mı, ismi nedir? Yılan yıldızlarım da her yere taş parçası yapıştırıyor inşallah hayra alamettir :)

İlk canlılarım 1 ay sonunda artık akvaryumumda

1ba1eff2266112a2af493aa0b0e1d14b.jpg
0c20dc7e03b78f0cdf8b702f4c38d424.jpg

Maaşallah güzel görünüyor. Bir sorum olacak. Coralline alg lar 1 ayda mı oluştu? Herhangi bir aşılama yada katkı kullandın mı?

Oldukça güzel bir akvaryum olmuş. Mercan girişini de ufak parçalar ve fraglardan alıp mümkün olduğunca büyük parça eklemezsen oldukça çeşitli ve hoş görünümlü bir akvaryum olur.

Hayırlı olsun. Sordugunuz canlı (  Spionid worm  )  zararsızdır. 

Merhaba,

Uzun soluklu bir tank olur inşallah.

Bir konuda uyarım olacak, eğer değiştirmediyseniz taban camının tamamının köpük v.s. benzeri malzemeye basması gerekir. Sizin kurulumunuzda taban camı sadece ortadan destekleniyor. Bir an önce bu noktayı çözmeniz gerekir.

Selamlar.

Hayırlı olsun 

herşey normal gözüküyor

elinizdeki hidrometreyi en azından bir reflaktometre ile kalibre etmeniz genelde yanlış sonuç verirler  çoğu zaman

birde buharlaşan suya dikkat edin sonuçta yaz aylarına girildi buharlaşma artar ve tatlı suyla düzenli bir tamamlama gerekir.

Herkese çok teşekkür ederim

evet 1 ayda kendiliğinden oluştu, hiç bir katkı kullanmadım. Fakat yaklaşık 1 hafta önce polyp lab nano one ürününden 1 çay kaşığı ekledim o da sanırım kalsiyum vs içinmiş.

Taban cami kendi orjinalinde olan birşeyin üstüne oturtulmuş dediğiniz gibi ortadan, kenarlarda 2 parmak boşluk var. Fakat bu konuda ne yapabilirim bilemiyorum, bir çok kişi de bu şekilde kullanıyor bildiğim kadarıyla.

Evet tuz ölçerin normal olcmeyebilecegini ben de bir çok yerden okumuştum ama başlangıç için maddi yetersizlikten bunu tercih etmiştim. Fakat en yakın zamanda kesinlikle refraktometre alacağım, tahmini 1 haftaya

ef68660f66a40d613108b843594313f9.jpg
b4b33ab0945b4631a2ca533b62fd45ab.jpg

Baya olmuştu güncellemeyeli. Kayaları bubble alg sardı basedemedim. Kayaları çıkarıp tornavidayla kazıdım yikadim, biraz da parçalayıp sadelestirdim tekrar koydum. Son hali bu şekilde. Tahminim mutlaka tekrar oluşacaktır bubble alg ama uzun bir süre görünmezler diye tahmin ediyorum

Güzel gidiyor bence de :)  Başka balık eklemeyi düşünmüyor musunuz en azından bir goby veya güzel bir firefish iyi olur bence. Bildiğim kadarıyla o canlılar bu hacme uygun.

Tesekkur ederim :) Sixline almıştım, 1 ay gayet mutlu mesut yaşadı sonra bir gün geldim atlamış akvaryumdan, evdekiler üstünü kapatmayı unutmuşlar o gün de. Şimdi purple goby aldım 1 gün önce, bu sefer de palyaçolar sorun çıkarıyor fazla sahiplenmisler akvaryumu kuyruğunu kopardılar biraz şimdi yavaş yavaş alışıyor ama sürekli kayaların arasında. İnsallah alısırlar denizlide verebileceğim birisi veya bir yer de yok, simdi dua ile bekliyorum. Ortaya çıksa çekeceğim foto şunu.
4ba8a7ac897db7a8a97fb34e8d8d76ea.jpg

Bu da sixline li günlerimden, çok sevmiştim ama atlaması çok üzdü o yüzden korkuyorum tekrar almaya, büyütene kadar almicam artık tank i :)

Zaman geçmiş perculalar çok sahiplenmişlerdir. Birde sizinkiler büyümüş bir hayli :)  benimde tankın üstü açık henüz balık yok ama biran önce o kapama işini halledeyim çünkü sanırım çok atlıyor bu canlılar.

Konu görüntüleyen kullanıcılar

Geri