Keşfet

Bir Taşınma Hikayesi

flagellum

Yeni Üye
Ad Soyad
Çağrı ÖZTÜRK
Herkese merhaba,

Uzun zamandır forumun takipçisiyim ancak pek paylaşım yapma şansım olmadı. 2 yılı aşkın bir süredir Boyu 550 kullanıcısıyım. İkinci el olarak almıştım.

Tankta DIY aydınlatma mevcuttu. Ancak maalesef pek yeterli bir sistem değildi. Zaman içerisinde çok daha güçlü bir led sistemi ile değiştirdim. Tanktan genel anlamı ile memnundum ancak eşim odada yer kazanmak adına tankın dolabını değiştirmek isteyince yeni ve meşakkatli bir yolculuk da başlamış oldu. Marangozumun bir dolap için istediği fiyata yine ikinci el ama çok daha iyi bir durumda üstelik dolabı ve bir çok aparatıyla Boyu 550 tank bulmak işin en eğlenceli tarafıydı belki de.

Yeni tankın kozmetik olarak durumu daha iyiydi dedim ama bu görünür kısımlar için geçerliydi. Sumpın su giriş kısmı tahrip edilmiş, bölmelerin arasındaki bir kısım da kesilmişti.

115feefe087fdaa01ab170b54b93e8ae.jpg

Su giriş kısmındaki tahribat ciddi sorunlara yol açtı ama nihayetinde başardım.Bu noktada bahsetmeden geçemeyeceğim tankı satın aldıktan sonra değerli dostlarım Gökhan Gökyar ve Toygar Niron’un çok önemli destekleri ile tankın eksik parçalarını tamamladım ve yeniden bir kurulum yaptım.

Kurulumda yeni aldığım canlı kum ve eski tankımdan transfer ettiğim canlı kayalar kullandım.

22819c3a38f334d4246fd38d1ec7d4a4.jpg

Çok şiddetli olmayan bir diatom süreci geçirdik.

02b721d0fbb808edc2afca3e51a5fdb5.jpg

Biraz dekorasyon üzerinde çalıştık.

a6d94d9a940ebf83bb3f0bdb55ede944.jpg

Nihayet yaklaşık 1,5 ay ve yoğun uğraşlar sonrasında Cuma gecesi itibariyle tüm balıkları aktardım.

e8df73babb536decd6ec076af9f511c6.jpg

Bugün itibariyle her şey yolunda gibi gözüküyor.

3c37dfb99cb125ca83db57b2d4f8abd8.jpg

Tapatalk kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi

Uzun soluklu olsun:)

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Daha uzun soluklu olsun :) 

Yaklaşık 6 ay geçmiş konuyu açalı. Şükür bu süreçte kötü hiçbir şey olmadı, aksine tank sürekli gelişti. Bu konuda benden desteklerini esirgemeyen dostlarıma teşekkürü bir kez daha borç bilirim.

Tankın son hali bu:

275863f5ad23aae9153a057cf442b52b.jpg

Star polipi fragladığım için kapatmış kendini, o da şükür gayet iyi durumda.

44637ce64c27522b3ecb867b652ac0c7.jpg

Bunlar da tankın son misafirleri

65a87ed8d26638cab348cfd609229ad8.jpg

e990e9f904b5cb319fb381d090c73152.jpg

Tapatalk kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi

İyi günler. Tankınız gerçekten çok güzel. Ancak merak ettiğim bir konu var. Akvaryumun boyu 550 olduğunu belirtmişsiniz. Bu akvaryum  200 lt. Balık olarak  da 2 palyaço, 1 yellow ve 1 blue tang koymuşsunuz. Bu balıklar için biraz küçük bir hacim gibi geliyor. Çünkü Yellow Tang için balık başı 350 lt, Blue Tang için ise balık başı 900 lt gibi bir hacim önerilmiş. 

http://www.resifbolgesi.com/forums/topic/31903-tang-türleri-için-minimum-akvaryum-boyutları/

Bu başlıkta da konu tartışılmış.

Ben de bu sebeple 250 lt akvaryumumda sadece 1 adet M boy Yellow Tang ve 2 adet Palyaço besliyorum.

Balıklar gerçekten sağlıklı bir şekilde büyüyebiliyor mu ?

Merhaba, teşekkür ederim.

Balıklar için konuşmamız gereken birden fazla husus var. Balıklar sağlıklı mı, evet sağlıklılar. Çok şükür şu ana kadar hiç bir sıkıntı yaşamadık. Ama sağlıklı bir şekilde gelişiyorlar mı, emin değilim. Zira aynı balıklar daha geniş hacimli bir tankta olsalar bugün daha farklı fiziksel bir gelişim sergilemiş olabilirlerdi diye tahmin ediyorum.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Sizce balıklar o akvaryumda uzun ömürlü olabilir mi.

Eğer oluyorlarsa bir Blue Tang de ben isterim.????

Bir de Tanglerin akvaryumu çok kirlettiği söyleniyor. Bu konuda bir sıkıntı oluyor mu ?

Zafer Bey geç oldu cevap kusura bakmayın lütfen. Ben bir sıkıntı yaşamadım açıkçası. Tank gayet iyi ilerliyor şimdilik.

Konu görüntüleyen kullanıcılar

Geri