Keşfet

Bir türlü olmadı.

berk111

Yeni Üye
Ad Soyad
Berk
Merhaba herkese. Kısaca anlatayım durumu. Tank yaklasik olarak 3 aylık. 3 adet balık var içerisinde toplam 70-80 litre yandan sumplu sistem. Balıklar gayet sağlıklı 3 conch 3 blue hermit var. Sorun şurada kı ; mercanların kesinlikle keyfi Yok. Hatta yok demek doğru değil bazıları yaşıyor mu bilmiyorum. Hammerlar öyle bir içine çekilmiş durumda ki bilmiyorum geri kendini bırakacak mi. Eski tankta ( sıfırlamadan önce ) neredeyse gece bile acık olan en basit zoa bile suan sımsıkı kapalı. Eski tankta herhun Pro bio s ve np Pro kullanıyordum. Bunda hicbisey kullanmıyorum. 1 kere kurulumda 1 kere de 1 ay önce ; bioptim ve biodigest kırdım birer ampul o kadar. 

Tuzluluk 1024 

fosfat/nitrat: 0 

kh :7.5 

bu şekilde. Yaklasik 20 gündür su değişimi yapmadım zaten sistem dengede değil habire tazelenmesin diye. 

Bu koşullarda Ne yapmam gerek bilmiyorum mercanlar kapalı olecekler diye düşünüyorum zira eriyenler oldu. Acaba olcemedigim değerlerde bir sıkıntı var midir. Yoksa 3 ay bile mercan icin erken mi ? Eski tankta daha hızlı dengeye girmişti sanırım çok katkı girdiğim icin. 

Not: gereksiz bi detay eklemek istiyorum  ışığı yem vermek icin full moda aldığımda (x30) zoalar yarım acar gibi oluyor ama 5 dk sonra yine sımsıkı kapanıyor  

ayni şekilde günün en parlak olan zamanında yâri acık sonra beyazlar falan yavaş yavaş sönmeye başlayınca sımsıkı şekilde kapanıyor nedense .. 

Onerilerinizi bekliyorum tesekkurler. 

Moderatör tarafında düzenlendi:
Tuz olarak ne kullaniyorsunuz

Tuz olarak ne kullaniyorsunuz
İlk olarak red sea sea salt kullandım. Fakat kh 6.5 lere kadar düşünce mercanlar icin uygun bişey aldım. O anda ocean tech diye acık bir marka bulabildim. Ve 5 litre değişim yaptım. Sonra kh 7.5 oldu zaten. 

En son su değişimi buydu ; fakat suan yeniden red sea coral Pro aldım yeni değişimi onla yapicam ve bu son olacak. Marka değişimi olacağı icin henüz yapmadım zaten daha 2 hafta falan düşünmüyorum su değişimi tazelenmesin diye. 

Testinizde veya refragtometrenizde hata olma ihtimali yuksek. 5 lt su degisimiyle kh  1 ppm artmaz. Red sea o khi vermez zaten

Testinizde veya refragtometrenizde hata olma ihtimali yuksek. 5 lt su degisimiyle kh  1 ppm artmaz. Red sea o khi vermez zaten
Red sea değil ocean tech diye bir markanın coral + olanı. Kh 13-14 civarında biseydi 

benimkini 6.5 den 7.5 civarına çekti bence normal aslında. 

Ama zaten ne fark eder ki her şekilde de mutsuz canlılar :/ 

5 lt suyun icine kac gr tuz koydunuz da 80 lt 1 ppm artti. Ben hala tuzluluktan ve degerlerden suphe ediyorum

5 lt suyun icine kac gr tuz koydunuz da 80 lt 1 ppm artti. Ben hala tuzluluktan ve degerlerden suphe ediyorum
Yoğun bir karışım hazırladım çünkü tuzluluk 1021 di bunu yukarıya çekecek kadar karışım hazırladım yanı 5 demeyelim de.  7-8 veya 9  litre değerince eklemiş olabilirim mesela :/

Valla kendi bacagina sikmissin. Kh cok dusuk diye acmayan canlilarina bir anda yuksek kh li ortama sokunca tepki gostermisler. Bu saatten sinra yapilacak birsey yok. Canlilarin alismasi icin isi zamana birak. Su da degistirme. Isiklarla fazla oynama ( en guclu hale getirince

hafif aciyor demissin ya yapma onuda) bekle.

Sadece yuksek kh diye dusunmemek lazim tabi. Ama en inemli prametre o su an. 40-50 nitratla polipler olmez. Dusuk yogunluktan yuksek yogunluga gecmis canlilar

Söyle bir durum var ama onu özellikle belirteyim. Bu kh değişimi sırasında canlılar picodaydi 

yeni Yen'i değerler yeni yüksek kh La ilk defa tanıştılar büyük tankta. 

Hele 15-20 bas yeni zoa daha 2 gün önce ekledim mesela 

bu anlattığım yâri açan zoa açmayan falan dediklerim zaten sonradan girdi değişim olmadı. 

Başka fikir verecek olan birisi var mi acaba ? 

Selamlar. Ben akvaryumumu aquaforest tuz ile kurdum. 3.aydan sonra peyderpey mercan girmeye başladım.
3 4 ay sorunsuz olan mercanlarım oceantech tuza dönünce kapandılar. Denk gelmiştir diye düşündüm. 2 hafta su değişimi yapmadım. Sonra 20 litre değişim tekrar yaptım ve aynı sonuç. Ölçümler gayet normal. Ek katkı vs girilmedi. Değişen tek şey tuz.
2 hafta değiştirmedim mercanlar açmaya başladı. Son kez değiştireyim dedim ve bam. Yine kapanan mercanlar. Tuza suç bulmak istemiyorum lakin kullanıp memnun olanlar var. Bakalım red sea ye döneceğim tekrar bi deneme yanılma yapacağım.

bir yerlerden bir şekilde gönderildi

Selamlar. Ben akvaryumumu aquaforest tuz ile kurdum. 3.aydan sonra peyderpey mercan girmeye başladım.
3 4 ay sorunsuz olan mercanlarım oceantech tuza dönünce kapandılar. Denk gelmiştir diye düşündüm. 2 hafta su değişimi yapmadım. Sonra 20 litre değişim tekrar yaptım ve aynı sonuç. Ölçümler gayet normal. Ek katkı vs girilmedi. Değişen tek şey tuz.
2 hafta değiştirmedim mercanlar açmaya başladı. Son kez değiştireyim dedim ve bam. Yine kapanan mercanlar. Tuza suç bulmak istemiyorum lakin kullanıp memnun olanlar var. Bakalım red sea ye döneceğim tekrar bi deneme yanılma yapacağım.

bir yerlerden bir şekilde gönderildi

Şaşırdım boyle olmasına. 

Bende değişim yapınca dahada kapandılar markadan midir yoksa çok taze Sudan midir bilemen ama. 

Sonucu buraya bildirirseniz sevinirim. Bende 20 gündür değişim yapmadım. Herşey zaten 0 çıkıyor bide değişim yapsam hayatta değerler yükselmez... 

lakin hala durum ayni Mercanlar nedense keyifsiz anlam veremiyorum. 

Yada sorun çok basit ; en az 4-5 aydan önce sistem tam dengeye girip lps kaldıracak kapasiteye gelmiyor :)  

Konu görüntüleyen kullanıcılar