Merhaba herkese. Kısaca anlatayım durumu. Tank yaklasik olarak 3 aylık. 3 adet balık var içerisinde toplam 70-80 litre yandan sumplu sistem. Balıklar gayet sağlıklı 3 conch 3 blue hermit var. Sorun şurada kı ; mercanların kesinlikle keyfi Yok. Hatta yok demek doğru değil bazıları yaşıyor mu bilmiyorum. Hammerlar öyle bir içine çekilmiş durumda ki bilmiyorum geri kendini bırakacak mi. Eski tankta ( sıfırlamadan önce ) neredeyse gece bile acık olan en basit zoa bile suan sımsıkı kapalı. Eski tankta herhun Pro bio s ve np Pro kullanıyordum. Bunda hicbisey kullanmıyorum. 1 kere kurulumda 1 kere de 1 ay önce ; bioptim ve biodigest kırdım birer ampul o kadar.
Tuzluluk 1024
fosfat/nitrat: 0
kh :7.5
bu şekilde. Yaklasik 20 gündür su değişimi yapmadım zaten sistem dengede değil habire tazelenmesin diye.
Bu koşullarda Ne yapmam gerek bilmiyorum mercanlar kapalı olecekler diye düşünüyorum zira eriyenler oldu. Acaba olcemedigim değerlerde bir sıkıntı var midir. Yoksa 3 ay bile mercan icin erken mi ? Eski tankta daha hızlı dengeye girmişti sanırım çok katkı girdiğim icin.
Not: gereksiz bi detay eklemek istiyorum ışığı yem vermek icin full moda aldığımda (x30) zoalar yarım acar gibi oluyor ama 5 dk sonra yine sımsıkı kapanıyor
ayni şekilde günün en parlak olan zamanında yâri acık sonra beyazlar falan yavaş yavaş sönmeye başlayınca sımsıkı şekilde kapanıyor nedense ..
Onerilerinizi bekliyorum tesekkurler.
Tuzluluk 1024
fosfat/nitrat: 0
kh :7.5
bu şekilde. Yaklasik 20 gündür su değişimi yapmadım zaten sistem dengede değil habire tazelenmesin diye.
Bu koşullarda Ne yapmam gerek bilmiyorum mercanlar kapalı olecekler diye düşünüyorum zira eriyenler oldu. Acaba olcemedigim değerlerde bir sıkıntı var midir. Yoksa 3 ay bile mercan icin erken mi ? Eski tankta daha hızlı dengeye girmişti sanırım çok katkı girdiğim icin.
Not: gereksiz bi detay eklemek istiyorum ışığı yem vermek icin full moda aldığımda (x30) zoalar yarım acar gibi oluyor ama 5 dk sonra yine sımsıkı kapanıyor
ayni şekilde günün en parlak olan zamanında yâri acık sonra beyazlar falan yavaş yavaş sönmeye başlayınca sımsıkı şekilde kapanıyor nedense ..
Onerilerinizi bekliyorum tesekkurler.
Moderatör tarafında düzenlendi: