Keşfet

Blackstorm clown çifti üretimi

umuterkal

Aktif Üye
Ad Soyad
Umut Erkal
Merhaba.

Okyanustaki yaşamı biraz daha keşfetmek için palyaço üretmeyi düşünüyorum. Hobi seviyesinde tutacağım. Forum, youtube ve google üzerinde araştırmalar yaptım. Onca emek harcayacakken farklı bir sonuç almak istedim, blackstorm çifti aldım. Deneyimli arkadaşlardan birkaç konuda fikir rica ediyorum.

Ekli dosyayı görüntüle 62327

1. Tüm yavrular blackstorm olmayacak diye biliyorum. Bu ikiliden ne görünümde clownlar çıkabilir? Net yanıtı olmadığını biliyorum, sorum meraktan. (Öğrendiğim kadarıyla %10-20 civarı blackstorm ihtimali varmış.)

2. Carpet, BTA ve Madagascar'ları var. Madagascar ile ilgileniyorlar, anemonlara arada bakıp, nadiren değip gezintiye devam ediyorlar. 3 Haftadır bendeler, zamanla alışacaklardır herhalde. Madagascarı almadan önce kumda kuyu kazıp yerde yatıyorlardı, şimdi vazgeçtiler. BTA'yı iyi besleyip büyütmeye çalışıyorum. Bu üçlü ev hissi vermek için herhalde yeterli olur? Daha ne yapayım...  :)

3. Boylarına bakarak genç olduklarını tahmin ediyorum. Uygun şartlar sağlandığında 1.5 - 2 yaşında yumurtlamaya başlayabildiklerini biliyorum. Bir noktada akvaryumu büyüteceğim. Bir kaynakta 1 seneye uzanabilen alışma süreleri olduğunu okudum. Diğer bir kaynakta da çiftler nakliye sırasında bile yumurtlayabiliyor şeklinde okumuştum. Çok farklı bilgiler var tabi... 1 Sene sonra taşınacağımız için değişimi o zamana erteliyorum. Tam da uygun zamanlarına denk gelecek. Ortam değişiminin etkileri üzerinde fikri olan var mı? (Anemonları ya da neyi ev seçerlerse diğer tanka geçecek.)

Çok net yanıtları olan sorular değil ama deneyimi olanların fikirleri faydalı olacaktır. (Özellikle ilk soruda.)

Bir gün gelişme olursa süreci paylaşacağım...

Konu görüntüleyen kullanıcılar