arkadaşlar sürekli aynı şey yapılıyor bu forumda. sonra cevap yazınca muhalefet gibi gözükülüyor! ben de kimseyi ikna etme derdinde değilim. isteyen istediğini yapar. ama biryerlerden birşeyler okuyup insanları yanlış bilgilendirmeyin. kendinize göre doğru olabilir, o sizin sorumluluğunuzdur. ama burada 'doğru budur' diye yazmak yanlış oluyor.
Emre bey eğer tangle müren olmaz diyorsanız bilginiz yeterli değil demektir!
yineliyorum, bir canlıyı en iyi ona bakan bilir. bir yerde ribbon tang yer diye bir yazı okumuşsanız, bu doğru demek değildir. bakın siz de burada yazmışsınız tang yer diye; sonra burada birisi okuyor, yeri geldiğinde 'onlar tang bile yer' diyor. insanları yanlış bilgilendirmeyin. ha siz de vardır tangi yemiştir o zaman burada demeniz uygun olur.
3 cm ağzı olan bir canlının 10 cmlik balığı yemesi mantık olarak da anormal bir durumdur! bu canlı ısırarak-kopararak avlanmaz. ağzına uyan şeyleri yer!
senin için de aynı şey geçerli Selim. forumu ben de takip ediyorum. o forumda ribbonla birlikte deniz atı besleyen var mı?! ya da deniz atımı ribbon yedi diyen var mı? ya da örnek verdiğim akv.daki türü yedi diyen! hangi türle hangi tür önerilmiyor? bunları iyi değerlendirmek lazım!
önerilmiyor olabilir ama ben resimlerini koydum 8 aydır aynı akvaryumdalar. sen de koyarsın deniz atını yerken ki resimleri o zaman konuşuruz tekrar.
Can bey her kaynakta bu yazılır. ama internette akv.da besleyip de rengi siyahtan maviye döndüğünü gören bir kişi zamanında biz bulamadık! 3 senedir akv.da olan da gördük. ama değişimi göreni bulamadık. çok araştırdık bunları. cihan da bu olay oldu ve Almanyada literatüre geçti
(There have been no recorded cases of anyone being able to keep a Ribbon Eel long enough to mature into a female. kaynak:fishtanksandponds.info)
canlılar doğadaki davranışlarını akvaryumlarda sergilemeyebilirler! bu gayet normaldir..