Keşfet

Blue mandarin besleme

moosty

Yeni Üye
Ad Soyad
Mustafa Özer
Merhaba, mandarin balığını beslemek isteyen arkadaşların işine yarayabilir diye paylaşmak istedim. Şişedeki yem lobster Egg Dondurulmuş yem arkadaşlar. Ben ilk önce kavanozda besledim sonrasında blue tang kavanoza dadandı ve Şişe tercih etmek zorunda kaldım :)
e0cbf47f20c0f6186fad37dc4e4768da.jpg
dc8e028ddab1c7ec79597cd995ee6cf3.jpg
cf390ea4c0ac91fca9988c1c07c7d777.jpg
aaf21615a429e7a759204b7312a015b7.jpg

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Merhaba Mustafa Bey,

Lobster yumurtasını nereden temin ettiniz acaba bilgi alabilir miyim.

Bu yöntemle mandarin normal yemede alıştırılır.

Lobster yanına mandarin in alabileği küçük parça kaliteli yem de ekleyin zamanla ağzına alıp çıkararak yeme alışma ihtimali çok yüksek 

Denenmişliği vardı olumlu sonuç alınmıştır.

Sadece buradaki kriter yem çeşidi ve sabırdır 

Kolay gelsin  :clap:

Her şeyden önce Teşekkür ederim, açıkçası beni bu yönteme iten şey akvaryumum ufak, 50x50x50 malum pod fazla yoktu, mandarini aldıktan bi ay sonra zayıflamaya başladı ve ne yapmam lazım derken nette rastladım bu yönteme. Denemekten zarar gelmez dedim ve kavanozla başladım ilk olarak. Hem bu donmuş yemi denedim hem de canlı Artemia denedim, zamanla mandarin burayı mutfak gibi ya da yuva gibi görmeye başladı :) yemlemeyin genelde akşam 20:00 civarı yapıyorum, işten geldiğimde balığı şişeyi koyduğum bölgede beklerken görüyorum :) malum yemle birlikte şişeyi suya saldıktan bir kaç dakika sonra içine girmekten çekinmiyor. Mandarin beslemek isteyenlere öneririm, kuru yeme de alışabilir arkadaşımın dediği gibi. Lobster Eggs Deniz abiden alıyorum, Deniz şişman, kendisini bilmeyen yoktur, bu yemi zaten o önerdi, hem kardinaller için hem de mandarin için.

Bilgilendirme için çok teşekkür ederim Mustafa Bey ve Hakan Bey.O zaman Deniz abiyle bi iletişime geçeyim:)

Kendisi bu hobinin duayeni, ben ondan çok şey öğrendim, kıymetli bir abimdir.

Evet saygım sonsuz kendisine hobiye katkıları çok büyük.

Mandarin çok istediğim ama yem konusunda sıkıntılı olduğu için içimde uhte kalacağını düşündüğüm bi türdü. bilgilendirme için çok teşekkür ederim. 

Bir de yeşil mantarların türü falan nedir. ne olarak bulabilirim. çok hoşuma gitti. fiyatları ne civardadır. benım de tankım 50 50 50. tankınızın genel görünümünü paylasabilirmisiniz acaba. Maşallah. Çok güzel duruyor

Teşekkür ederim, satılık canlılar bölümünde ilanım var, mantarlardan satıyorum, türü fosforlu yeşil sanırım, güzel bir tür, yaklaşık 3-4 yılda bu hale geldiler, açıkçası bir çok tür alıp meyve tabağı gibi yapmak yerine bir kaç tür koyup doğal ortam oluşsun istedim, isterseniz size mantar verebilirim. Kayaya yapışık olanlar da var tane olanlar da var. Uygun fiyatlı veriyorum, hatta ücretsiz verdiğim de oldu:)

3effb763e6e5d9d949966f8ea810c503.jpg

Ben de bir tecrubemi paylasmak isterim, 1,5 yili askin suredir kum ve kayadaki pod, worm vs.. gibi canlilarla beslenen ve gayet saglikli olan mandarinim gun gectikce zayiflayarak vefat etti. Nedeni ise 2 ay oncesinde eklemis oldugum, ayni canlilar ile beslenen wrasse turleri. Mandarin beslemek isteyen arkadaslar tanktaki diger baliklara gore kararini versin, cunku her ne kadar disaridan yem vermeye calissak da basarili olamayabiliriz, kum ve kayadaki canli besinler de daha agresif turler var ise yeterli olmayabilir. Ornegin leopard wrasse veya yellow wrasse ile herhangi bir mandarinin bas edebilecegini dusunmuyorum.

Ben de Utku arkadaşımla aynı fikirdeyim, balık seçimi çok önemli, mandarin de oldukça yavaş bir canlı.

arkadaşlar merhaba,

bende de 180x60x65 ölçülerinde sadece balık akvaryumum var angeller tanglerle dolu yaklaşık küçüklerle beraber 16 balık var, mandarin beslemeyi düşünüyorum fakat akvaryum 3 aylık pod oluşumu başlasın diye siteden Burcu Hanımın refigiumunda podlu kayayı alıp akvaryuma koymuştum 2 ay önce wrasse türleri yok sadece algeater blenny var mandarin alsam acaba aç kalırmı yeterince pod oluşmuşmudur sizce

değerli yorumlarınızı rica ederim.

sevgi ve saygılarımla

Bir yılı doldurun derim, akvaryum değerleri otursun, ondan sonra alın bence

arkadaşlar merhaba,

bende de 180x60x65 ölçülerinde sadece balık akvaryumum var angeller tanglerle dolu yaklaşık küçüklerle beraber 16 balık var, mandarin beslemeyi düşünüyorum fakat akvaryum 3 aylık pod oluşumu başlasın diye siteden Burcu Hanımın refigiumunda podlu kayayı alıp akvaryuma koymuştum 2 ay önce wrasse türleri yok sadece algeater blenny var mandarin alsam acaba aç kalırmı yeterince pod oluşmuşmudur sizce

değerli yorumlarınızı rica ederim.

sevgi ve saygılarımla
Bir çok kişi bunu denedi,aslında tahmin öteye gitmez . Kesin olarak yaşar demek de zor yaşamaz da . İthalattan gelen balığın sağlık durumuna karakterine yaşamına bağlı.

Ancak Mustafa beyin yöntemi benzeri şeyler denenebilir. Almak isteyen arkadaşlar  olarak dondurulmuş yem satan yerlerden temin edebilir. Emeğinize sağlık Mustafa bey.

Teşekkür ederim,

Tamda Red scooter almayı planlarken çok güzel oldu bu başlık. Paylasim icin Teşekkür ederim

..mobile

Red scooter 2 türü var,

red Ruby çok zor %90 kuru yeme alışmadığı söylenir...

ben aldım, 1 haftada sizlere ömür...

red scooter ise ,

ilk günlerde podları avlayıp sonra yerden kuru yeme başlıyor yanlız ağzı çok ufak yeme göre 1mm ve daha ufak yem kabul ediyor...

şu an ocean nutrition formüla one small pellet yerden topluyor...

veya hikari Marin a , ezip ufalayıp 1mm altında boya getirirseniz , dolaşıp dolaşıp topluyor, bunlar dibe çöken kumun üstünde duran yemler, bulmaları kolay...

Bu arkadaş kısa zamanda alıştı...

eski mandarinim de kuru yem yerdi...dibe düşen 1mm den küçük yemi topluyorlar...

Ekli dosyayı görüntüle 42042

Ekli dosyayı görüntüle 42043

Arkadaşlar benim tankımda140:75/55h tankımda 10 cm civarı yellow wrase var birde Mandarinim var yaklaşık 5 aydır mutlu mesut yaşıyorlardı 2 hafta önce yanlarına bir tane sixline wrase ekledim 4 cm civarı şimdilik sorun yok bakalım zaman ne gösterecek. Herkese iyi hobiler dilerim. Bu arada mandarini aldığım arkadaş 3 yıldır kendisinde olduğunu söylemişti :)

Konu görüntüleyen kullanıcılar