Keşfet

Blue ring angel

HTeS

Yeni Üye
Ad Soyad
Halil İbrahim TÜRKMEN
Merhaba arkadaşlar,

Balığı alalı bir hafta kadar oldu. Henüz nori dahil 4 çeşit yeme ilgi göstermedi. Zoaları sanırım tırtıkladı biraz. Rahatsız ama üst yüzgeçinde ve üst arka yüzgeçte pamuksu gibi iki nokta mevcut hatta aldığımden beri biraz büyüdüler sanki. Benekte var 2 gündür falan ön tarafa geliyor kaya arkasından çıkmıyordu. Birde rahatsız balık tavrından belli ne yapabilirim. Yardımlarınızı bekliyorum.

SM-C111 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Beyaz pamuksu dediğiniz şey, benimde bir süre öncesinde konu açtığım beyaz pamukçuk sorunu sanırsam. 

Stresten olmustur muhakkak en büyük etken bu oluyor. Bu ölümcül bisey degil vücudun birçok yerine yayılmadığı sürece..

umarım alışıp yem yemeye başlar bence olur gibi bazı balıklar yapıyor oyle ne yazıkki. Yemeye başladığında kırmızı pul biber yedirirseniz o pamukçuga iyi etki edebilir. Ama bu durumda önemli olan herhangi birşey yemesi.  

Var mı yeme alıştırma önerileriniz aldığım yerde nori ve kuru yem yiyormuş bende yemiyor. Balığın üst kısmından arka kuyruğa kadar giden şeritte belli oldu tatlı sudaki balığa olduğunda streste derdik bunun kide strestir heralde. Canlı yem falan var mı angelların kabul ettiği bulmaya çalışayım onla birlikte bende stresteyim valla

Tanglar gibi marul ispanak vs yedikleri oluyor. Denemeye deger. Nori yediyse ise yarayabilir. Ama bunlari bir kac saatten fazla tutmayin ki suya salinim yapmasinlar. Bir iki saate didikleyecekse didikliyor. Belki kursagina birseyler girer bu sekilde diye dedim. Uzun vadede cozum degil tabi

Pul yem denediniz mi. Jbl nin pul yemlerini bir cok bli yiyor. Ama biraz da nitrati yukseltiyor malesef. 

Moderatör tarafında düzenlendi:
Granül yemi, bir diş sarımsağın suyuna emdirerek vermeyi deneyin.

Hem pul yemi hemde granül yemi deneyeceğim. Krilli bir iki kez azına alıp attığını gördüm. Norinin başına gelip öyle bekliyor yemiyor neyi bekliyorsa artık biraz maalesef ithalattan büyük geldi mecburen aldık ama benim tank canlı için ufak oda bir problem :(

Büyük angel türleri çok ekstrem bir durum olmadığı sürece yeme oldukça isteklidir, istisnalar regal angel v.s geçerli olabilir . Ancak blue ring yem yemiyorsa ya aşırı stres vardır yada balıkta iç parazit olabilir. Tank hacminiz balığın boyutu nedir ? 

Tank 300 lt balığın boyutundan bahsetmek bile istemiyorum :(

Balık iç parazit ise nasıl teşhis koyabiliriz? Buraya kaliteli bir video eklemeye çalışayım.

Tank 300 lt balığın boyutundan bahsetmek bile istemiyorum :(

Bahsetmek bile istemiyorsunuz ancak bilmeden yalnızca tahmin üzerinden konuşabiliriz, Eğer bu Adult bir angel ise büyük bir sıkıntı demek . Büyük melekler ,büyük tanklar isterler . Özellikle blue ring diğerlerine göre daha iri ve büyük bir melek türü . Temel nedenin stres olacağını düşünüyorum . Balığı geri vermek yada değiştirmek her ikinizin de menfaati açısından doğru olacaktır. 

Ancak inatla ben beslemek istiyorum derseniz dondurulmuş yemlerden mysis shrimp deneyebilirsiniz,filtrasyona güveniyor iseniz de karidesi ince dilimleyerek vermeyi deneyin . Omnivore bir canlı olduğu için dikkatini çekmesi açısından noriyi dondurulmuş yem ile birlikte de verebilirsiniz. Ayrıca blue ring kesinlike reef safe bir canlı değil . Aç kaldıkça büyük ihtimalle tüketene kadar zoalarınızı yemeye devam edecektir. 

Bahsetmek istemiyorum derken XXXL boy geldi ithalattan o litreye bu balığı koymak zaten başlı başına bir yanlış kabul ediyorum. Bir hal yol bulmaya çalışacağım o iş içinde.

aynı şekilde bende ithalattan balık aldım yüzgeçlerine sanki sümüksü birşeyler yapışmış gibi duruyordu, balıkla birlikte gelen bir hastalık balığı yakala onları elle temizle demişti, belli bir süre sonra geçti gibi göründü fakat bir anda hayvan öldü, resim koyarsanız aynısı olup olmadığı hakkında fikir verebilirim, elle temizlemeden hariç hastalığın ne iç parazitle ne de başka birşeyle ilgilsi var tamamiyle mantar gibi bir hastalık

Vidyo açılıyordur umarım durum bu ne diyorsunuz?

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Benim kişisel fikrim balık enerjisini atamıyor. Hacimden dolayı olmaz mi ? Olur belkı alisabilirdi ama cok kaygılı bi hali var zaten bu şekilde yeme alisir mi bilemedim fakat üzerindeki noktalar dediğim gibi ölümcül ciddi degil. umarim alışır yeme 

elle temizlemek bence gerçek bir çözüm degil Cunku bu sadece psikolojik bir hareket olacaktır. Bu deri hastalığı olmadığı icin kaldırıp atınca yine ayni yerde oluşabilir. Hatta bunu deneyenlerle konuştum kendime çözüm ararken kesinlikle oluşuyor. Kaynağına ulaşmak gerek bence ama biraz süreç meselesi belkide kontrollü şekilde 1 hatta 2-3 ay beklemek gerekiyor Ne yazıkki. 

Moderatör tarafında düzenlendi:
Blue ring angel ve sohal tang beyaz benek illetinden öldü maalesef :(

Blue ring angel ve sohal tang beyaz benek illetinden öldü maalesef :(

kotu olmus, bu durumda gecmis olsun mu denir basiniz sagolsun mu denir bilemedim

Konu görüntüleyen kullanıcılar