Keşfet

blue tang göz hastalığı

hknnn

Yeni Üye
Ad Soyad
HB
5 gün önce yeni balıklar aldım blue tang beyaz benek oldu ve sağ gözü şişti fırlamış gibi birtane balığımı kaybettim stresten oldu sanırım ısıyı 30 derece yaptım ışıkları çok açmamaya çalışıyorum yemleri sarımsak suyuyla karıştırıp verdim ve sump temiliği yaptım balıklar beyaz benek kalmadı ancak blue tang 'de çok az kaldı ve gözünden dolayı endişe ediyorum sorum şu ilaç tedavisi gerekir mi ? yoksa kendiliğinden düzelmesini beklemek gerekir mi ? yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Bir konuda insanlar için olan bir göz kreminin şişliği 1 günde yok ettiğini okumuştum ancak ilaç ismini hatırlamıyorum. Bir araştırın isterseniz forumu.

teşekkür ederim... yanlış müdahale yapıp ölmesini istemem çok üzücü oluyor gece kalkıp bişey var mı diye kontrol ediyorum internette okadar araştırdım ama pek bilgi bulamadım gözle alakalı

Bı şekilde bir yorum var yardımcı olabilir :

"Hasta balık 10 litre suya, 100 mg. lik Terramycin hesabıyla ilaçlandırılan akvaryumda, kırksekiz saat içinde yüzde doksan iyileşecektir."

tropheuslarımda göz  fungusu diye bir hastalık oluşuyordu tatlı su beslediğim zamanlar da gözü şeffaf bir tabaka kaplayıp balığı kör edip gözü düşüren bir hastalık  göz fungusu balığı gece uyurken yakalayıp (fazla strese sokmamak için ) Terramycin göz kremini balığın gözüne hafifçe sürüyordum iki gün üst üste 3. gün gözüne metilen mavisi damlatıyordum hafif bir damla 4. günü neredeyse yok oluyordu bence aynı işlem tuzlu su balıkların da da işe yarar diye düşünüyorum.

Moderatör tarafında düzenlendi:
teşekkür ederim..

Terramycin kremmi yoksa sıvı olanımı kullanacağım

krem kullanmak hayvanı strese sokacakmıdır

teşekkür ederim..

Terramycin kremmi yoksa sıvı olanımı kullanacağım

krem kullanmak hayvanı strese sokacakmıdır
Gece balık uyurken kör olur bir şey görmez balığı uyurken yakalayıp hafifçe kremi sürüp tekrar tanka salarsanız  balık  ne olduğunu bile anlamaz uyku halinde yakalayıp kremi sürmen en fazla 15 saniye 20 saniye sürer diğer türlü balığı karantina tankında 2 gün ilaçlı suda bekletmek bence daha çok strese sokar bir kaç gün sürün zaten geçecek. hiç bir şey olmaz korkmayın  uyurken yakalayın hafifçe bastırmadan sürün gözünee kremi tabaka halinde bırakın hafifçe tanka salın tabaka düşmesin ani hareketten 

gökhan bey çok teşekkür ederim ilginize

son olarak beyaz benek için doktor karides tavsiye edermsiniz parazit dışında ne ile beslenir..  bilgisi olan varsa lütfen paylaşsın

son olarak beyaz benek için doktor karides tavsiye edermsiniz parazit dışında ne ile beslenir..  bilgisi olan varsa lütfen paylaşsın
dr karidesin beyaz benege cok bi faydası yok bence beyaz bebeğin en iyi tedavisi beyaz beneğe yakalanmamak :)  su şartlarınız iyiyse su hacmi balığa yeterliyse herşey güzel gider  blue tangler arada bir beyaz benek olur telaş etmemek lazım akvaryumun önünden hızlı geçersiniz bi bakmışsın korkmuş benek olmuş  :D  arada bir gelir gider beyaz benek blue tangler de gitmezse yoğunlaşırsa ve diğerlerine bulaşırsa benek o zaman sıkıntı ya dönüşür benek kurtulmanın en iyi  yolu da karantina tankı düşük tuzluluk yüksek su sıcaklıgı ve mikofish tedavileri gibi kesin çözümlü tedaviler 

anladım şuan baya azaldı zaten tek sorun gözü baya kötü şimdi söylediğiniz ilacı aldırttım gece süreceğim inşallah stres yapmazda iyileşir..

çok teşekkür ederim bilgi paylaşımından dolayı :)

anladım şuan baya azaldı zaten tek sorun gözü baya kötü şimdi söylediğiniz ilacı aldırttım gece süreceğim inşallah stres yapmazda iyileşir..

çok teşekkür ederim bilgi paylaşımından dolayı :)
Balığın son durumu hakkında bilgi verirmisiniz.ilerde karşilaşirsak yolumuza ışık olsun ?

maalesef öldü hergün düzenlı ılaç surdum ama fayda etmedı dıger balıklarada etkıledı 4 balık oldu uv sıparısı verdım eheım 300 w ısıtıcıdan kaynaklandıgını farkettım su ısınıp soğuyordu  kalıbrasyon yaptım duzelmedı yenı ısıtıcı sıparısı verdım ölmesinler dıye dünyanın masrafını yaptım yeterkı su akvaryum otursun ama gözü kurtarmak ımkansız erken mudadale onemlı tabı

maalesef öldü hergün düzenlı ılaç surdum ama fayda etmedı dıger balıklarada etkıledı 4 balık oldu uv sıparısı verdım eheım 300 w ısıtıcıdan kaynaklandıgını farkettım su ısınıp soğuyordu  kalıbrasyon yaptım duzelmedı yenı ısıtıcı sıparısı verdım ölmesinler dıye dünyanın masrafını yaptım yeterkı su akvaryum otursun ama gözü kurtarmak ımkansız erken mudadale onemlı tabı
Gecmis olsun .sıcaklık önemli ben az kaldın soguktan öldurcektim allahtan hic birsey olmadan 26dereceye cikarttim sknti olmadi.

SM-N900 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

teşekkür ederım sıcaklığı sureklı takıp edıyorum yarın eheım uv 500 gelecek onu takmam gerek dıger balıklarda beyaz benek var ınsallah artık kayıp vermem

teşekkür ederım sıcaklığı sureklı takıp edıyorum yarın eheım uv 500 gelecek onu takmam gerek dıger balıklarda beyaz benek var ınsallah artık kayıp vermem
Uv yi takinca beyaz beneklerin gidecegini bekleme ama .beyaz benekler kese olusturmak icin baligi terk edip akvaryuma salındığinda uv işe yarar .birde öncesinde daha.balıklar yakalanmadan öldürmede yarar

SM-N900 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

balığa yapıştığında işe yaramayacağının farkındayım ama şuan ısı artırdım ışıkları fazla açmıyorum yemlerine sarımsak suyu ekliyorum yapabilceğim başka bişey yok sanırım şuan için dua etmekten başka

Kullanmadım bilmiyorum ama bir göz atın isterseniz.

Konu görüntüleyen kullanıcılar

Geri