Keşfet

BM QQ-NEW QQ ?

newreefer

Yeni Üye
Ad Soyad
Efe
Herkese merhaba,tunze 9001 de karar kılmıştım ancak daha sonrasında akvaryuma yetersiz geleceğini söylediler forumdakiler ve araştırmaya devam ettim.Kafamda bm qq var.Sorum şu new qq diye ayrı bir model varmı ? Çünkü internette bulamıyorum bunu.Akvaryum arkadan sump dahil 120 litre..

Bu ikileme bizzat bende düşmüştüm. Bana da ses için en kritik veri dediğimden; tunzeden kesinlikle daha sesli çalışacağını söylediler.

Yalnız incelediniz mi o model 100 litre için öneriliyor oda yüklü tank için mi yüksüz için mi kimse bilemez.... Tunze 140 litre diyor ürününe. Marka güvenini göz önüne alırsak, yetersiz gelecek bir cihazın yerine düşündüğünüz cihaz daha yetersiz bence. Fakat şimdi inceledim de gerçekten tunze fiyatları da iyice yukarı zıplamış... Ben tunze aldım ama bu fiyatta olsa bi daha düşünürdüm. gerçi ben bakarken qq da 200 dü :)  

Fiyatlar kurdan almış başını gidiyor zaten..Fiyat çok önemli değil yatırımı malzemeye yapıcam gerekirse kurulumu geç bir tarihe ertelicem.Önemli olan şu kafa karışıklığının gitmesi.New qq 120 litreye kadar kaldırıyor ,eski qq 100 litre.2.el bakıcam artık..qq da susturucu varmış sanırım ama Ses konusunda cidden öyleyse tunzeye geri dönebilirim :D

Fluval nasıl acaba 170 litreye kadar kaldırıyor,sessiz.Kullanan yok bunuda ama işte kimsenin bilgisi yok..

Her iki modeli de kullandım eski qq'nun motoru yanda yeni seride alta ve daha küçük boyutlu. Bende sizin gibi kararsız kaldım akvaryumum da sump yok direk askı olarak kullanacağımdan su seviye ayarını sabit tutamayacağımı düşünerek yeni seri qq tercih ettim çünkü  tunzeler su seviye kısmında daha hassas olduğunu kullanıcı yorumlarında okudum. Akvaryum da suyu sabit tutarsanız tunze bakım derim sabit olmaz ise bm qq bakın, su seviyesini daha fazla tolera ediyor. 

BU BM N QQ nun ses düzeyi nedir acaba. çok seslimi. bende arkadan sump küp akvaryum var ve nac3 kullanıyorum. ses için değişiklikler yaptım baya azalttım sesini ama yinede bi rahatsızlık veren ses var. bunu qq da alırmıyım

Her iki modeli de kullandım eski qq'nun motoru yanda yeni seride alta ve daha küçük boyutlu. Bende sizin gibi kararsız kaldım akvaryumum da sump yok direk askı olarak kullanacağımdan su seviye ayarını sabit tutamayacağımı düşünerek yeni seri qq tercih ettim çünkü  tunzeler su seviye kısmında daha hassas olduğunu kullanıcı yorumlarında okudum. Akvaryum da suyu sabit tutarsanız tunze bakım derim sabit olmaz ise bm qq bakın, su seviyesini daha fazla tolera ediyor. 
ses olarak hangisi daha iyi sizce ? akvaryum odamda olduğundan en sessizini arıyorum.

En sesiz olanı tunze sonra eski qq en seslisi yeni qq sıralama bu şekilde ama yatığınız yerde ise cok azda olsa biraz ses olacak. 

Nac 3 den bence qq ya gecmeyin derim ses konusunda bir fark yok.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Aklınızda bulunsun bmqq yani eski model olanı daha iri bir psdir.

Ayrıca 120 litreye hepsi yeter de artar. Bu hacimlerde skimmer olayı fazla abartılıyor. Tang gibi türler bakamayacağınıza göre..

Ben 180 litrede 9001 kullanıyorum, ki akvaryumda maroon ve coral beauty gibi sağlam yiyen balıklar var.

Arkada sump olsaydı tercihim kesinlikle qq olurdu, 9001'e göre çok daha iyi topluyor ama sumpsız akvaryumdaki görüntüsü de çekilecek gibi değil.

Moderatör tarafında düzenlendi:
40x40x50 tankımda New qq kullandım bana göre sesli bir üründü ve kendimce yetersiz geldiğini düşünerek (görüntüsü hoşuma gitmiyordu) Hydor Slim Skim 250 aldım. Ve çok memnun kaldım sump olmasa bile görüntü olarak köşeye koyduğunuzda tankın bir parçası gibi duruyor. Ve yüklü 180-200 litre tankı kaldırabiliyor. Forumlarda da 200 tl'ye satan bir arkadaş vardı bence onu değerlendirebilirsiniz.

Selamlar, Kesinlikle BM New Nac QQ öneririm fakat hava emiş kısmı çok ses yapıyor oraya bir hava odası yaparsanız onun dışında sessiz bir cihaz.

SPS ağırlıklı net 102lt su bulunan tankımda yaklaşık 2-3 haftadır olan toplamasının fotoğrafını atıyorum :)

01jWyD.jpg

Şuanda tunze 9002 ve bubble magus new qq arasındayım.Ses olarak hangisi daha cazip sizce ? 9002 200 litreye kadar kaldırabiliyor ,new qq 120 litre.

Selamlar, Kesinlikle BM New Nac QQ öneririm fakat hava emiş kısmı çok ses yapıyor oraya bir hava odası yaparsanız onun dışında sessiz bir cihaz.

SPS ağırlıklı net 102lt su bulunan tankımda yaklaşık 2-3 haftadır olan toplamasının fotoğrafını atıyorum :)

Nerden aldınız acaba ? 0 olarak bulamyorum

Aklınızda bulunsun bmqq yani eski model olanı daha iri bir psdir.

Ayrıca 120 litreye hepsi yeter de artar. Bu hacimlerde skimmer olayı fazla abartılıyor. Tang gibi türler bakamayacağınıza göre..

Ben 180 litrede 9001 kullanıyorum, ki akvaryumda maroon ve coral beauty gibi sağlam yiyen balıklar var.

Arkada sump olsaydı tercihim kesinlikle qq olurdu, 9001'e göre çok daha iyi topluyor ama sumpsız akvaryumdaki görüntüsü de çekilecek gibi değil.
2 clownfish,1 yellow watchman goby,1 yellow tang olucak gerisi mercan

Şuanda tunze 9002 ve bubble magus new qq arasındayım.Ses olarak hangisi daha cazip sizce ? 9002 200 litreye kadar kaldırabiliyor ,new qq 120 litre.

Nerden aldınız acaba ? 0 olarak bulamyorum

2 clownfish,1 yellow watchman goby,1 yellow tang olucak gerisi mercan
İkisinden de kullandım, benimde yattığım odada akvaryumlar. BM New NAC QQ nun hava emiş kısmına hava odası yaparsanız ses %90 azalıyor sadece protein skimmerın kafa motoru sesi geliyor. Benim tankımda Blue Tang ve percula çifti var gerisi SPS, LPS.. 

2.el bulabilirsiniz fiyatları tunzeye göre daha uygundur :)

Konu görüntüleyen kullanıcılar