Keşfet

Bodrum'dan selamlar

Marineros

Yeni Üye
Ad Soyad
Caner
Herkese merhabalar.Adım Caner ve Bodrum'da yaşıyorum.siteyi uzun zamandır takip ediyordum ama ben üyeyim diye zannederken aslında üye olmadığımı gördüm.

Elimde bir adet 115 lt bitkili akvaryum var ve diğer 185 lt olanı da boşaltıp deniz akvaryumu için hazırladım.her şeyim hazır fakat ben yine de 1 aydır sağlam araştırma yapıyorum ve en ufak ayrıntılara kadar okuyumaya çalışıyorum.

akvaryumum kısaca tatlı sudan döndürüldüğü için ve yeterli alanım olmadığı için sump yerine bubble magus e3 askı tip skimmerle başlayacağım.

kum olarak aragonit bulamadım,akvaryumcu(pet shop) arkadaş çok memnun oldukları bir ürünü verdi.yine ismini yazmak istemediğim r ile başlayan markanın tuzu var.çift akıntı motoru,ısıtıcı,4*28w aydınlatma(ikisi mor ışık veriyor) var.tek eksiğim canlı kaya.burada kilosu 30 tl normal kaya(canlı),100 tl fiji olanın kilosı.diğer ilanım bu canlıları almak için açacağım ilan olacak.şimdilik istesem de mercan koyamayacağım(su değerleri ve oturmamış olması sebebiyle)önümüzdeki haftalarda(veya ay)canlı alımı için de sizleri rahatsız edeceğim.

herkese keyifli hobiler dilerim.iyi bayramlar.

Hayirlisi olsun hosgeldiniz..

Sağolun,hoşbulduk :)  

Bodrumda muhtesem kayalar vardır. Denizden çıkarın ve kullanın bence.

LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Didim akbük çok yakın size ben geçen yıl tatilde ordaydım arabamda valizler olmasaydı 200kg kaya getirirdim.heryer canlı kaya

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Merhabalar.aslında evet teorik olarak kaya çıkaracak yer çok ama inanın şu kaya kürleme işlemi aklımı karıştırıyor :)  ben yine de canlı kaya için petshopu tercih ettim :)  teşekkürler 

Merhabalar.aslında evet teorik olarak kaya çıkaracak yer çok ama inanın şu kaya kürleme işlemi aklımı karıştırıyor :)  ben yine de canlı kaya için petshopu tercih ettim :)  teşekkürler 
Kilosu 30tl olan ne yerli kaya mı? bana çok geldi fiyatı. Bodrumun bir cok yerinde canlı bulma ihtimaliniz var tuzluluğu ayarladıktan sonra etraftan hermit salyangoz teke..vs ekleyin döngü için ve temizlik ekibi olarak faydalı olacaktır. Siz daha iyi bilirsiniz ama deniz yıldızlarını ben kücükbükü gectikten sonra ilerde başka bir koyda buldum sadece. Teke ise küdür denilen yerde bolca var buruna doğru, torba da da canlı ceşitliliği coktur. Işık için mor demişsiniz deniz akvaryumu için mor ışık uygun değil. 

Kilosu 30tl olan ne yerli kaya mı? bana çok geldi fiyatı. Bodrumun bir cok yerinde canlı bulma ihtimaliniz var tuzluluğu ayarladıktan sonra etraftan hermit salyangoz teke..vs ekleyin döngü için ve temizlik ekibi olarak faydalı olacaktır. Siz daha iyi bilirsiniz ama deniz yıldızlarını ben kücükbükü gectikten sonra ilerde başka bir koyda buldum sadece. Teke ise küdür denilen yerde bolca var buruna doğru, torba da da canlı ceşitliliği coktur. Işık için mor demişsiniz deniz akvaryumu için mor ışık uygun değil. 
merhabalar.evet malesef kilosuna 30 tl istiyorlar hem de yerli kayanın.fijiler 100 olması lazımdı.aslında bahsettiğiniz canlıları bulabilirim :)  evim denize çok yakın :)  ışık mor yazmışım evet ama mor değil mavi :)  hemen düzelteyim.

su biraz daha otursun bu canlıları öyle koyayım o zaman.yoksa şimdiden koysam olur mu? teşekkürler.

On gün sonra koyun bulduğunuz canlıları. Bence sponsorlardan yada ikinci el satanlardan otobüs ile alın kayaları daha ucuza gelir.

Artık almış bulunduk :)  ama hermit ve diğer canlılara para vermeden denizin temiz olduğu yerlerden temin edeceğim :)  

Konu görüntüleyen kullanıcılar