Keşfet

Bölmesiz sump olurmu???

Milka00

Yeni Üye
Ad Soyad
Mesut
Herkeze hayırlı günler, 55/45/40 ölçülerinde alttan sump lı deniz akvaryumu ma curve b10 pc koymak istiyorum , biraz abartılı olduğunun farkındayım ( hatta çok) ama bir şekilde koyacağım, sorunumu anlamışsınızdır , b10 sump a sığmadığı için mevcut susup un bölmesini iptal etsem yani bölme olmadan hem kafa motoru hemde pc tek bölmede olsa  (su tamamlama olucak tabiki) olurmu? Yoksa kesin olarak yeni sump mu yaptırmalıyım? Şimdiden teşekkürler.

Merhaba
Olur tabi sorun olmaz ama ps için sabit su seviyesi sağlama gerek su azalır yada çoğalırsa ps nin toplanmasına sorun olabilir yada taşabilir

RNE-L22 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Merhaba
Olur tabi sorun olmaz ama ps için sabit su seviyesi sağlama gerek su azalır yada çoğalırsa ps nin toplanmasına sorun olabilir yada taşabilir

Curve B10 maksimum su seviyesi ne olmalı , curve c7 kullanıyorum onunki 21cm , hiçbir yerde B10 ile ilgili bilgi bulamadım, sıtandart 21cm mi oluyor yoksa farklı mı? Bilginiz varmı acaba.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Merhaba
Bilemiyorum ama 21-25 cm arası genelde toplama yapıyorlar su seviyesi az ise kuru yüksek ise sulu toplar sistemi kuruduğunda bir süre test edersin uygun yüksekliği bulunca sabitlersen daha uygun olur diye düşündüm.
Yabancı sitede forumlarda 8-9 inch su derinliği diyor ona göre ortalama bir yükseklikte belirleyebilirsiniz

Hocam su tamamlama sistemine güveniyorsan olur. Söz konusu su seviyesini stabil tutmak. Yarım santim bir santim bile azalsa ps in toplama seviyesi kısa kalır ve topladıgını zannettigin ps kabı köpük yapar ama toplamaz. Aslında güvenilir bir sistem değil.

Teşekkürler, basit birbölme yaptım, ps nin şu seviyesini sabit tutması için , riske girmek istemedim.

yıllardır bölmesiz kullanıyorum, su tamamlama olduğu sürece sorun olmaz

Konu görüntüleyen kullanıcılar

Geri