Keşfet

Boru sızdırması problemi

medmania

Yeni Üye
Arkadaşlar tuzlu suya yeni başlayacak biri olarak oldukça mutsuzum. Aldığım akvaryumun geri dönüş bağlantısı rakorundan su sızıyordu. 2 kez rakoru contaları vs değiştirdim hatta contaları alttan üstten silikonladım dişlilerde teflon bant da denedim, sıvı conta da... dc12000 motor var deniyi yükselttiğimde yine sızdırma yaptı. Dönüş borusu akvaryum içine girince diğer uca dolanıp 2 ye ayrılıyor ama akvaryum içine giren kısımda çap 12-15 mm ye düşüyor ve sanırım bu yüzden basınca karşı koyamıyor ne yaptıysam. Akvaryum içi dönüşü 32 mm ye çıkarayım diyorum bugün, ne derseniz çare olur mu? Ya da durso içindeki yüksek güvenlik için konulmuş ikinci bir sump gideri var (en soldaki) onu da dönüş olarak mı kullansam. Kafam karışık canım sıkkın başlamadan soğudum resmen[emoji17]
69285468f4f3541785a304455f12ccff.jpg

Tapatalk Pro kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

91acd0514aa01d0321b1162d6bc33dd7.jpg
dönüş borusu bu beyaz poru, çıkışta iç çapı işaret parmağım kalınlığına düşüyor, haliyle de basınç artıyor. Motor kuvvetli olunca da sızdırıyor birleşim yerlerinden. Bu boruyu da 32 mm yapayım diyorum?

Öncelikle hayırlı olsun, bende birçok sorun yaşadım henüz bende yeniyim. Su sızdırma da yaşadığım sorunlardan biriydi. Çok moral bozuyor fakat sabırlı olmak gerekiyor.

Öncelikle silikonu iyi çekebildiniz mi? Ben tangit yaptım sızdırdı, tangitin üzerine silikon yaptım tekrar sızdırdı. Ertesi gün tekrar silikon çektim tekrar sızdırdı.

Sonrasında yılmadım silikondan :)  son olarak silikonu kazıdım, ek yerinin her yerini kazıdım temizledim kuruladım. Tekrar bol bol silikon sıkarak elimle iyice yedirdim her yerine. Fakat diğerlerinde aceleci davranmıştım bu sefer 1buçuk gün bekledim. Size tavsiyem tekrar deneyin silikonu ve siz garani olsun 2 gün bekleyin derim. Ben bu şekilde çözdüm.

İnşallah başarılı olursunuz, moralinizi bozmayın her şeyin bir çözümü vardır.

Öncelikle hayırlı olsun, bende birçok sorun yaşadım henüz bende yeniyim. Su sızdırma da yaşadığım sorunlardan biriydi. Çok moral bozuyor fakat sabırlı olmak gerekiyor.
Öncelikle silikonu iyi çekebildiniz mi? Ben tangit yaptım sızdırdı, tangitin üzerine silikon yaptım tekrar sızdırdı. Ertesi gün tekrar silikon çektim tekrar sızdırdı.
Sonrasında yılmadım silikondan [emoji4] son olarak silikonu kazıdım, ek yerinin her yerini kazıdım temizledim kuruladım. Tekrar bol bol silikon sıkarak elimle iyice yedirdim her yerine. Fakat diğerlerinde aceleci davranmıştım bu sefer 1buçuk gün bekledim. Size tavsiyem tekrar deneyin silikonu ve siz garani olsun 2 gün bekleyin derim. Ben bu şekilde çözdüm.
İnşallah başarılı olursunuz, moralinizi bozmayın her şeyin bir çözümü vardır.

Teşekkürler, silikonu iyi geçtim onda sıkıntı yoktu, contaların hem altına hem üstüne hem deliğin içine hatta somunla alt boru dışına bile yaptım ekstradan....3 günde kurudu. Sonra su ekledim. Sıkıntı sanırım silikon işinde değil. Bu borunun çapı aniden 1/3 üne filan indiği için oluyor diye tahmin ediyorum. Boru çapını artırırsam sorun olmaz diye düşünüyorum ama dediğim gibi herkeste böyle boru daralıyor ama sorun yaşamıyorlarsa bende bi sıkıntı var demektir. O yüzdem tavsiyelere açığım. Boru ısıtıcı makina da aldım. Ama rekorlarda mecburen vidalı geçiş olacak. Zaten son sızdırma oradan da toplu iğneden küçük bi alandan tazyikli bi şekilde de oldu. Ama asıl sızıntı silikonun bittiği yerden yani oldu. Basıncı ayarlayamadıktan sonra su yolunu buluyor sanırım. Bu çaplarda ya motoru bozarım ya boruyu patlatırım her yeri kapamayı başarmış olsam diye düşünüyorum ama üstadlardan da fikir almak istiyorum. Çok canım sıkıldı çünkü... 1 aydır bu sorunla uğraşıyorum, start veremiyorum.

Sistemde hata varsa onu bilemem. Ancak kırmızı renkli ısıya dayanıklı bir slikon var sorununuzu çözer. Ben yıllar önce bunu kullanmıştım. Kesinlikle sızdırmaz ancak akvaryum canlılarına zararı var mı bilmiyorum. Ben de sıkıntı olmamıştı.

Teşekkürler, silikonu iyi geçtim onda sıkıntı yoktu, contaların hem altına hem üstüne hem deliğin içine hatta somunla alt boru dışına bile yaptım ekstradan....3 günde kurudu. Sonra su ekledim. Sıkıntı sanırım silikon işinde değil. Bu borunun çapı aniden 1/3 üne filan indiği için oluyor diye tahmin ediyorum. Boru çapını artırırsam sorun olmaz diye düşünüyorum ama dediğim gibi herkeste böyle boru daralıyor ama sorun yaşamıyorlarsa bende bi sıkıntı var demektir. O yüzdem tavsiyelere açığım. Boru ısıtıcı makina da aldım. Ama rekorlarda mecburen vidalı geçiş olacak. Zaten son sızdırma oradan da toplu iğneden küçük bi alandan tazyikli bi şekilde de oldu. Ama asıl sızıntı silikonun bittiği yerden yani oldu. Basıncı ayarlayamadıktan sonra su yolunu buluyor sanırım. Bu çaplarda ya motoru bozarım ya boruyu patlatırım her yeri kapamayı başarmış olsam diye düşünüyorum ama üstadlardan da fikir almak istiyorum. Çok canım sıkıldı çünkü... 1 aydır bu sorunla uğraşıyorum, start veremiyorum.

Contalar yumuşak mı sert mi? Bazı markalar sert conta kullanıyor. Sert ise yumuşağını bulup tekrar deneyin.

Contalar yumuşak mı sert mi? Bazı markalar sert conta kullanıyor. Sert ise yumuşağını bulup tekrar deneyin.
Çok yumuşak da diyemem açıkçası burada beyaz silikon conta buldum o olur mu acaba?

Çok yumuşak da diyemem açıkçası burada beyaz silikon conta buldum o olur mu acaba?

Evet söylemek istediğim oydu aslında. O olması gerek  :thumbsup:  O contalarda ekstra hiç bir işleme de gerek kalmıyor. Tam kuvvet sıkın yeter.

Evet söylemek istediğim oydu aslında. O olması gerek  :thumbsup:  O contalarda ekstra hiç bir işleme de gerek kalmıyor. Tam kuvvet sıkın yeter.
Tekzenden almıştım ama ince gelmişti gözüme kullanmamıştım. Bu sefer kullanayım madem. Silikonda sıkayım yine de

taşma yapabilir bence 32 lik uygun daha dar o debide sıkıntı

Tekzenden almıştım ama ince gelmişti gözüme kullanmamıştım. Bu sefer kullanayım madem. Silikonda sıkayım yine de

Aksine sıkmaman lazım :)  O tarz malzemeleri silikon tutmaz. Silikon senin işine taş koymuş olur :)

Deniz akvaryumunu deniz akvaryumcusuna yaptırmak lazım. Eskiden Üsküdar'da dolandırıcı biri vardı Resif Akvaryum Caner diye, ilkini ona yaptırmıştım ve borulardan, sumptan vb. sürekli su kaçırıyordu, sonunda mobilyası çökmüştü. Sonra Süleyman Usta, Aquareef Burak vb. ye yaptırdım ve sıfır sorun...

Halledebildiniz mi merak ettim?

Akvaryım rakorlarından sozıntı yok ama onlara bağlanan içten vidalı mufflardan var şimdi de sıkıştırmaya korkuyorum cam çatlar diye. Daha iyi bir malzeme buldum sanırım borulama için onunla yeniden yapıcam şimdilik ufaktan damlama sump içine oluyor ben kurulumu yapmış bulundum ama yeni malzeme gelince söküp yeniden geçiricem boruları fotoğrafla paylaşırım. Mufflar için sıvı conta kullandım olmadı, teflon bant yetersiz geldi. Loctite ın. Silikon ip gibi olanı var ama onu takınca da sonuma kadar sıkılmıyor sıkışıyor. Tangit de yapmak istemedim. Görücez bakalım son çare tangiyit olur ama sökmek gerekirse kesip yeniden borulama gerektirir.

dc2566c95dba1943ab281b446557fd3e.jpg

Elin gavuru güzelini yapmış, bunlardan olaydı da kullansaydık. Benim en iyi bulabildiğim be akvaryumda gelen de u-pvc idi.

Şu an jebao 8000 i en düşük devirde çalıştırıyorum. Akvaryum içini dolanan dönüş borusu 25 mm gibi bir şeye daralıyordu onu da 32 mm yaptım, bağlantılar aşırı basınçta kalmasın diye, bu sefer de borular geniş cam ile arasında ölü alan oluştu oraya dalga motoru koydum sorun halloldu ama biraz daha yükseğe asmanın bir yolunu bulucam bakalım.
Altta vidalı muffı sıksam o kadar dayanmış ki rekorun kendi somununu döndürecek o da istenmeyen kırılma vs ye yol açabilir. Tam şu parmağımın üzerindeki vidalı gri muff ile siyah rekorun arasından damlama oluyor. Su rekorun içinden mi yoksa muffın içinden mi gelip oradan çıkıyor bilemiyorum ama muhtemelen muffdan geliyordur.

e9cf5327e480a8fec0d1438553e24f77.jpg

Boruların ve rekorların hepsini yeniledim aynılarıyla sonuç değişmedi şimdi farklı bi marka-çeşit kullanıcam iyi denildi görücez. Akvaryumun geri kalanından çok memnunum forumdan Arslan Beyden almıştım Ankara’dan. Keşke bu boru sorunlarını yaşamasaydım tabi.

c2010a6cf0fd7a0e65ab29009476ba02.jpg

Merak ettim oradan damalyan suyun ne zararı olabilirki, sumpa damlayacak şekilde yönlendirin :)

öncelikle geçmiş olsun borular yapıştıktan sonra bir kımıldama vs olay olursa kacırmaya başlıyor benimde başıma gelmişti tekrar angitledim belli bir süre sonra tekrarladı bende komple yeniledim eğer tekrardan yapıştırmak istiyorsanız yeni yapıştırıcı lazım ise size yardımcı olurum ücret istemem ( genelde hamen ücret soruluyor ) numaram 538 810 28 27 

sonunun tam olarak nerde olduğunu çözer ve direk oraya odaklaşırız 

tşk.

Konu görüntüleyen kullanıcılar