Keşfet

boyle olacagini biliyordum!?

alper

Yeni Üye
Ad Soyad
alper
En korktugum seylerden biri basima geldi ... Ve Ro'yu acik unutmusum... butun parkeleri soktum birikmis suyu tahliye ettim, bu gun soktugum parkelerin yarisini taktim. Bir kismi fena yamuldu. Allahtan kaliteli masif ahsaptanmis da fazla zaiyat vermedim. Ev darmadagin. Hanimla aram cok fena. Ben hem is hem evdeki bu olay beni fena yipratti... Öldüm bittim yoruldum yav...

:(

çok geçmiş olsun, bizim gibi bu işi yapanların evde her ihtimale karşı,

epoksi zemin,

masif larex , masif iroko(teak) parke seçeneklerini düşünmek lazım...

evi alalı 6 yıl oldu, halen mevcut döşenmiş parkeyi kullanıyoruz ama değişecek, ben de düşünüyorum...

masif larex veya masif teak olması lazım ki, su bastı, akvaryum patladı, motor çıktı, severek alacağım parkeleri gebertemesin,

eski parkelere ne olursa olsun :)

Geçmiş olsun. Üzücü ve ardından tadilat yorucu bir durum

Ro alarmları var Temin edebilirsiniz sahibindende vardı geçmiş olsun

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Büyük geçmiş olsun en korktuğum şey 

yeni alarm sistemlerinde su algılayıcı bir sensör var bizim banyo ve mutfak ıslak zeminde tesisat altına koydular ıslaklık başlayınca alarm devreye giriyor ben de bir tane tankın yanına koymayı düşünmüştüm fakat işin içinde parke olunca o kadar zaman bile parkenin deformasyonuna yetiyormuş

Aynı durum haftasonu başıma geldi allahtan hanım evde yokru birde yerler fayans olduğundan odalara geçmek üzereyken farkettim [emoji16] geçmiş olsun sağlıklı hobiler

Sent my iPhone using Tapatalk Pro

Bu arada en iyi parke eski tip ağaç geçmeli parkeler su konusunda eski evimde evi su basmıştı 3-4 güne kuruyunca eski haline döndü parkeler

Sent my iPhone using Tapatalk Pro

Tekkur ederim. Guzel yorumlariniz ve iyi dilekleriniz moral oldu :)

Ev kira, evsabibi ustte, bir ara oyle bir daraldim ki usta cagirip sifirdan parke dosetecektim ama en az eskisinin kalitesinde olmasi gerektigini dusUnup vazgectim.

Su seviye alarmim var lakin sabah gozunu acar acmaz sen kalk 1-2 litre su doldurmaya karar ver suyu ac giyin hazirlan derken ise git. Hanimin da isi vardi o da erkenden cik git. Alarm aksama kadar otmus ama kime ne fayda. Vanayi kapatan mekanik bir sistem olmali.

Bir de ben mutfagin duvari delip ro ya 9 metre hava hortumu bagladim. Direk salonda akvaryumun altina su tamamlama unitesine (5lt pet sise) doluyor su. 

Bu isin sakasi yok cok cok dikkat etmek lazim. Bu hobide o kadar teferruatla ugrasTim ki bircok seyi artik ihmal etmeye basladim. Allah korusun elektrik olayi biraz daginik duruyor bu vesile ile esas ona bir duzen getireyim. Herkese kazasiz belasiz hayirli hobiler dilerim.

Tekkur ederim. Guzel yorumlariniz ve iyi dilekleriniz moral oldu[emoji4]
Ev kira, evsabibi ustte, bir ara oyle bir daraldim ki usta cagirip sifirdan parke dosetecektim ama en az eskisinin kalitesinde olmasi gerektigini dusUnup vazgectim.
Su seviye alarmim var lakin sabah gozunu acar acmaz sen kalk 1-2 litre su doldurmaya karar ver suyu ac giyin hazirlan derken ise git. Hanimin da isi vardi o da erkenden cik git. Alarm aksama kadar otmus ama kime ne fayda. Vanayi kapatan mekanik bir sistem olmali.
Bir de ben mutfagin duvari delip ro ya 9 metre hava hortumu bagladim. Direk salonda akvaryumun altina su tamamlama unitesine (5lt pet sise) doluyor su. 
Bu isin sakasi yok cok cok dikkat etmek lazim. Bu hobide o kadar teferruatla ugrasTim ki bircok seyi artik ihmal etmeye basladim. Allah korusun elektrik olayi biraz daginik duruyor bu vesile ile esas ona bir duzen getireyim. Herkese kazasiz belasiz hayirli hobiler dilerim.
Apler bey cok gecmis olsun, hanim bulabilirse bir ara resmini atarim ro sistemde kullandigim su belirli bir seviyeye geldiginde otomatik kapatan aslinda cok basit (tuvalet sifonlarindaki benzeri) birsey var 10-15 dolar arasi fiyati fakat hayat kurtariyor. Malesef bazen bu tarz durumlar olusabiliyor. Birgunde benim hanimin akvaryum yaniyor yangin var cigliklari ile kostum ikinci kata. 2 ader rw15 dalga motorum var birisinin guc kaynagi nasil olmussa alev almis yaniyordu fisten cektim hemen allahtan evdeydik yoksa faciaya donusebilirdi dikkat etmek lazim tekrar gecmis olsun.

Sent my SM-G935P using Tapatalk

En güzel ve ucuz yöntem pilli kapı zilleri.Ben perşembe pazarından 2-3 tl ye almıştım.Tetikleyici kablolarına su ekleme manyetik şamandrası koydum.Su belli seviyeye gelince kuşlar cıvıldamaya başlıyor.

Aşağıdaki zilin aynısı.

Şiddetle herkese bu sistemi öneririm.

Buda Şamandra

35 Tl ye iş halledilir.

Mekanik şamandra kullanabilirsiniz fakat o zaman hava hortumu bağladığınız noktaya dikkat edin.Basınçtan dolayı orası çıkabilir.Ben çeşme suyu kullanıyorum.O yüzden 24 v elektronik vana aldım ve uzun bir kablo yardımı ile manyetik şamadraya bağladım.

Sizde su ekleme ünitesini bu mantıkla kullana bilirsiniz.Ro cihazın fişini su ekleme ünitesine takarsınız.Su dolunca sistem kapanır.

Merhaba,

bende wifi kamera ve wifi elektrik aparatı var.

evde olmasamda tankı görebiliyorum ve sorun olduğunda tek tuşla tüm elektriği kesebiliyorum.

Aliexpressten aldım.

Bu cihaz ile uzaktan tüm elektrigi kesebiliyorsunuz. Hatta aydınlatma falan bu cihaza bağlı otomatik olarak gün içerisinde ayarladığınız saatlerde açılıp kapanıyor.

Kamera da böyle birşey

Konu görüntüleyen kullanıcılar

Geri