Keşfet

BOYU HS60 İÇİN KAPAK LED UYGULAMASI TAVSİYESİ

caN YENER

Yeni Üye
Ad Soyad
CAN
Herkese merhaba 

Metal Halidesini iptal ettiğim Boyu HS60 akvaryumuma bir arkadaşımla LED aydınlatma döşedik ama yosundan kurtulamaz hale geldim. 

Bir yerlerde bir şeyi yanlış yaptığım belli  :(   İnternet alemide tam bir çöplük 2011 yılında birisi yapmış o kadar sonrası karmaşa artık işin içinden çıkamaz oldum...

Her şeyi baştan yapıp kapak içi led döşemeyi yenilemek istiyorum yardımcı olabilecek arkadaşlarımdan üstatlardan yorumlarını bekliyorum.

kaç led kaç beyaz kaç mavi kaç kırmızı 1w mı 3 w mı ?

şimdiden yardımcı olanlara teşekkürler...  

2011 de yapılan konuyu ekleseniz daha iyi olur.Gaza gelip lamba gücünü çok arttırmayın. Kırmızı ,yeşil, uv gibi renkleri kullanmayın,bunlar profesyonel bilgi ister. 2 mavi 1 beyaz oranını kullanın.Bana göre maksimum 72 watt led kullanın.Dimleme ve gün similasyonu için tc420 kullanabilirsiniz.

Yosun sorununun sebebi sadece ışık olmayabilir. Temizlik ekibinin azlığı, fazla yem ve su değişimi yapılmaması bunun sebebi olabilir.

Cengiz Bey 

Merhabalar yorumunuz için teşekkürler 

2011 yılındaki link ;

bende mavi beyaz olarak düşünüyorum ama 120 watt olarak hesaplamıştım 72 watt seçeneğine artık öncelik vereceğim. 

temizlik ekibim hermit chonch snail 5er 10ar mevcut. kayalarım biraz fazla olabilir. ayrıca 6 balık mevcut damsel palyaço 1. bluetang 

yemleme günde 1 kez aydınlatma şu anda sabah8 akşam 8 olacak şekilde. 

düşündüğüm led ler ise 

bu şekilde panosu dim derken doğru Kelvin ve watt olçüsünü bulursam girişeceğim. 

Bu yüzden resif bölgesi sakinlerinden yorum bekliyorum. 

Konu görüntüleyen kullanıcılar