Keşfet

Boyu Tl-550 Için Protein Skimmer

gloock

Aktif Üye
Ad Soyad
İlker Kök
Arkadaşlar malumunuz Boyu TL-550 nin içinde Boyu WG-308 model küçük bir ps var.

Topluyor ama biraz sulu yada ben ayarını tam yapamıyorum, kabı küçücük hemen doluyor.Bu ps yeterli gelmiyor gibi geliyor bana,akvaryumda

3 chromis

2 palyaço

2 tomato clown

1 fusilier

1 watchman goby var.

uyabilecek ps olarak bulabildiğim alternatifler şöyle;

tunze 9002 (elektrik kesintisinde tekrar başlamama sorunu var deniyor)

Bubble magus bmqq (bu ps nasıl olur bilmiyorum)

Bu iki ürün biraz fiyatlı ama ikinci elde bulunur mu bilmem?

Birde canpette Boyu WG-310 model ps var, fiyatı da uygun.Asıl düşündüğüm var olan ps'nin yanına bir de bu WG-310 alsam ikisi birden nasıl olur?

İyi iş çıkarırlar mı?

WG-308

VOLT?AC230/115V

FREQ?50/60Hz

POWER?6W

SIZE?117x85x260mm

FLOW RATE: 80-120L

WG-310

VOLT?AC230/115V

FREQ?50/60Hz

POWER?8W

SIZE?117x85x290mm

FLOW RATE:80-120L

Ne yapmalı bu ps konusunda bir akıl verin arkadaşlar?

bubble magus un kaliteli olduğu söyleniyor ben aqua macro kullanıyorum memnunum diyebilirim..

buble magus un BM-QQ askı PS sine bakabilirsiniz.

ben NAC6A modelini kullanıyorum memnunum.

BM-QQ 2. el olarak forumlarda satışı var. Takip ederseniz bulabilirsiniz.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Teşekkür ederim arkadaşlar, 2 ps çalıştırma koonusunda ne dersiniz?

Hydor firmasinin 2011 yili uretiminde nano akvaryumlar icin urettigi ps leride arastirmani oneririm.

Teşekkürler Hydor'un sitesinde var bahsettiğiniz ps'ler güzel görünüyor boyutlarda uygun ama Türkiye distribütörünün sayfasında bu ürün yok.

Nereden bulunur acaba.

Tunze 9002 lerde elektrik kesintisinden sonra hava almama gibi sorundan bahsediliyor, doğru mu?

BMQQ'nun bilinen bir problemi var mı?Bu arada BMQQ artık üretilmiyor mu? Bulamadım sitelerde.

Merhaba, Tunze 9002 kullanıcısı olarak fikrimi söyleyelim:

Almadan önce yaptığım araştırmalarda: Tunzelerin motorları elektrikteki voltaj dalgalanmalarına karşı hassas diye forumlarda belirtiliyordu hatta bazı kullanıcılarda motorların çalışmaz hale geldiği bile olmuş. Ben yaklaşık 1 aydır kullanıyorum şu anda bir sorunla karşılaşmadım, çok da memnunum.

Bu arada Tunze 9002 nin motorları yanlış hatırlamıyorsam 2009 senesinden itibaren yenilendi. Bir sıkıntı olursa Sicce nin 800lt/h olan modeli de bunlarda kullanılabiliyor diye biliyorum :)

Bm ve tunze bu işin başında geliyor zaten. Ürünün fiyat olarak ucuzuna kaçmak herzaman gecikmeli de olsa kötü sanuçlar doğuruyor.

Fatih tunze lerde bahsettiğin motor dezavantaj yönünü bende eski tip motorlarda olduğunu okumuştum . Umarım seninde sistemde bi aksama yaşanmaz. sevgiler..

BM-NAC3.5 CONE SKIMMER

Capability : 100L-300L(25G-80G)

pump:atman ph1100 (made in china)

Pump power : 8W, 220V 50Hz /110V 60Hz

air intake : 200L/H

Dimensions: 115*170*435mm

cylinder: 4"

Water Level :8"-10"

Bir de bunu buldum sumpta iki bölme arasındaki plastik ayırıcıyı kesersem denk gelecek kağıt üstündeki ölçülere göre.

Aradaki parçayı kesince benim sump bölmesi 115x23x470 oluyor.Yani 11,5 cm lik genişlik mota mot olacak nasıl olur bilmiyorum.

Selam bende bir tl 550 aldım ve protein skimmer arayışı içerisindeyim, nac 3.5 bana da uygun geldi ancak sump a nasıl sığdıracağımı bulamadım. Yani arada ki bölmeyi kaldırsam sığar gibi ama bu sefer de kapağı kapanmayacak ve ışık olmayacak, siz bu konu da nasıl bir çözüm buldunuz acaba?

Konu görüntüleyen kullanıcılar