Keşfet

Boyu TL-550 Sumplı / Kurulum 06.06.2016

muhoni

Yeni Üye
Ad Soyad
Fırat Aslan
Yaklaşık bir yıldır boş duran Boyu TL-550 tankımı yaptığım tadilatlarla ve aldığım malzemelerle yeniden kurdum. Canlı ve malzeme ekledikçe süreci paylaşacağım. 

Dolabın iç tavanı şeffaf pvc ile kaplandı, buharlaşma yoğun. Fan takılacak. 

Tunze 9004 protein skimmer ve diy su tamamlama eklendi. Jebao Rw4 çalışıyor. 

Dolabın kapak menteşeleri değiştirildi. 

Üzerindeki 2x24watt pl lamba ömrünü doldurmuştu. N11.comdan odysea marka yenilerini buldum ve taktım. Kısa zaman sonra led modifiyesi yapacağım aydınlatmaya.

Geri dönüş newjet 1700 çok geldi, üst tankı şişiriyor. İdareten çin işi bir motor taktım. Bunu da eheim 1200 gibi bir motorla değiştireceğim.

Ps de Deltec APF600 aldım, takacağım. 

Midas blenny, firegoby, bicolor angel  şuan için kesin ekleyeceğim türler. 

Yeni eklediğim mercanlar var. Fotoları ekleyeceğim. 

Ekli dosyayı görüntüle 38594

Ekli dosyayı görüntüle 38595

Moderatör tarafında düzenlendi:
ALT TARAF SUMP MI SU TAMAMLAMI KARDEŞİM

Sump. Şaşırtma yok, su seviyesi şamandıra ile sabit, eksildikçe dışarıdaki ro hazneden tatlısu basılıyor. 

2ayrı yeni zoa kayası

2ayrı tür 12kafa hammer kayası alındı, yarın gelecek. 

Aklımdaki peyzaj gibi ilerlemese de canlı eklemeye devam ediyorum. Kısıtlı / bulabildiğim canlılar ile ilerliyorum. Aklımda gorgonia ve makro alg  türleri vardı bolca. 

Bamboo alg daha önce de baktığım bir alg türü. Tankta ciddi bir yosun sorunum olmasa da red bamboo algler yosunlanıyor. Fırçalasam da başedilecek gibi değil. 

- Deltec Apf600 Protein skimmer eklendi. 

- Su tamamlama mecburen söküldü manuele döndüm. Su tankı koyacam yerim yok. 

- Cyano sorunu oldu. Reçine değişimi, tds metre temini, düzenli bakteri girişi, fırçalama ve sifonla yok denecek kadar azaldı.

- Zoalarla ilgili sıkıntı yaşadım. Ölmüyorlar ama kopup savruluyorlar. Bunla uğraştım. Biraz kaybım oldu ama duruldu gibi. Şuan çoğalma evresindeler. 

- Aipstia sorunu kontrolüm dışına çıktı. Bir filefish yada chelmon ekleyeceğim. 

- Kh takibi dışında kimya kontrolüm yok. Düzenli su değişimi ve trace element girişi devam ediyorum. Renk ve üremeyi arttırmak için yeni bir düzene geçeceğim. Vaktim var, 

- Aydınlatma büyük sorun. Yenileri ile değiştirmiş olsam da 24x2 pl-l lamb  beni oldukça kısıtlıyor. Makul bir aquareef nano x2 gibi bir led armatür bulursam ekleyeceğim. Ya da kapağı modifiye edeceğim. 

- Fotolar bir türlü gördüğümle denk değil. Kayaların zirvesinde büyük bir red bamboo alg var mesela. Fotolarda hiç gözükmemiş bile.

- M boy bir yellow tang, bir adet chromis ve bir süreliğine s boy blue tang ekledim.

qEk4n3.jpg

MkG646.jpg

Xd1Bpo.jpg
byXlRY.jpg
QQ3RGA.jpg
dXdnEZ.jpg

Yeni kurulumun hayırlı olsun kardeşim tekrardan.Son hali güzel olmuş , dekor tanıdık geldi :)

Elinize ve Emeğinize Sağlık Fırat Bey, Maşallah, keyifleri yerinde canlıların.

Teşekkürler hocam. 

maşallah çok güzel 

tank güzel olmuş ama yellow için küçük kalmış, balık strese girmiyormu

Yellow tang stres belirtisi göstermiyor. Keyfi yerinde. Zaman içinde büyüyünce tank küçük kaldı evet.

Yeni tank gündemimde uzun süredir. 

puhumight hocam bana ulaşabilirsiniz ilanınız için

Konu görüntüleyen kullanıcılar