Keşfet

Bu anemonun türü hakkında yardım pls...

tristan

Yeni Üye
Ad Soyad
Kutlu
3ebe1535900d9474c3462690a70287d3.jpg

f3dd05a39b7b6c0e260fe86eb1113661.jpg

Türü ve sağlığı hakkında bilgi rica edebilir miyim?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

ce901c47c2250c56161567170f16e8a7.jpg

Bir kaç makale okudum. Makalelerde sağlıklı anemonun ağzının görünmemesi gerektiği yazılmış. Bu anemonun ağzının gözükmemesi imkansız gibi, kocaman bir ağzı var. Karides verdim yedi. Acaba ağzı gözükmemeli derken ağzının içi kastediliyor olabilir mi?

Anemonun Türü, Heteractis Magnifica.   Ritteri Anemon diye de geçer. Hiç bir palyaçonun hayır demeyeceği anemon. Bütün palyaçolara host luk yapar.

Bakımı Zor bir Anemon. Zor dan kasıt renklerini koruması ve sağlıklı olması anlamında.

Sürekli hareket eder. Genelde kayaların en yüksek ve bol akıntı alan yerlerine yapışır. 

57 dakika önce, samurai said:
Anemonun Türü, Heteractis Magnifica.   Ritteri Anemon diye de geçer. Hiç bir palyaçonun hayır demeyeceği anemon. Bütün palyaçolara host luk yapar.

Bakımı Zor bir Anemon. Zor dan kasıt renklerini koruması ve sağlıklı olması anlamında.

Sürekli hareket eder. Genelde kayaların en yüksek ve bol akıntı alan yerlerine yapışır. 

Teşekkür ederim Metin bey.

Peki sizce sağlık durumu nasıl? Tentakülleri bayağı sağlıklı gösteriyor ama ağız görünmemeli diyor makalelerde. Bunda görünüyor. son bir sorum akvaryumda M boy purple ve yellow var, onlar için risk oluşturur mu? Purple anemonun altındaki mağarada çok takılıyor, değecek diye ödüm kopuyor. Bildiğim carpet harici anemonları tang türlerine birşey yapamayacağı ama siz anemon konusunda üstadsınız, fikirleriniz benim içn çok önemli ve yol gösterici olacak. 

Son sabahki fotoğrafı şu şekilde;

ad53cfede33d7c127abf5220672513d1.jpg

Rica ederim,  Sağlık durumu iyi görünüyor, Ağız kısmı için akvaryuma adapte olmaya çalışıyor olabilir. Fazla Tuzluluk veya çok az olan Fosfattan dolayı.

Zamanla ağız kısmını saklayacaktır. Özellikle sık sık karidesle bes-le-me-yin.  Bırakın kendi haline.

Fakat çok kötü olduğunda akvaryumdan çıkarmanız lazım ebat olarak çok büyük olmasından dolayı suyu ve canlılarınızı zehirleyebilir.

Bu tür anemonlar carpet anemonlar gibi balık yakalayamaz, Merak etmeyin,

Rica ederim,  Sağlık durumu iyi görünüyor, Ağız kısmı için akvaryuma adapte olmaya çalışıyor olabilir. Fazla Tuzluluk veya çok az olan Fosfattan dolayı.
Zamanla ağız kısmını saklayacaktır. Özellikle sık sık karidesle bes-le-me-yin.  Bırakın kendi haline.
Fakat çok kötü olduğunda akvaryumdan çıkarmanız lazım ebat olarak çok büyük olmasından dolayı suyu ve canlılarınızı zehirleyebilir.
Bu tür anemonlar carpet anemonlar gibi balık yakalayamaz, Merak etmeyin,
Metin bey çok teşekkür ediyorum. Tuzluluğum fazla değil zaten. Hatta 1020 diyebilirim. Yavaş yavaş 1023'e çekeceğim. Karides vermemde ki neden gece tanglere musallat olmasın diyeydi. 2 haftada bir versem yeterli sanırım. Işık ihtiyacı fazlaymış bende ati t5 var. Isı içinde soğutucun var ama oda ufak olduğundan kullanmıyordum. Yaza doğru 28i geçmeyecek şekilde kullansam sorun olmaz herhalde. 25-26 yaparsam biliyorsunuz soğutucular sesli ve ısı kaynağı aynı zamanda :( Yardımlarınız için tekrar teşekkürler...

Bu akşam eve geldiğimde ağzı kapanmış, görünmüyor. Dediğiniz gibi ilk gün sendromu, suya alışmaya çalışıyormuş, oldukça sağlıklı. Ama tam tepeye ışığa en yakın yere çıkmış hemen ordada dalga motorum var. Çok güzel canlı ama uğraşamayacağım, ilan vereceğim aldığım fiyattan. Kısa zamanda satılmaz ise aldığım yerle görüştüm başka canlıyla takas edeceğiz. Herşey için teşekkürler Metin bey...

Konu görüntüleyen kullanıcılar

Geri