Keşfet

Bu beyaz benek mi?

ozgursevinc

Yeni Üye
Ad Soyad
Özgür Sevinç
Palyaçolardan birinde tek bir beyaz nokta farkettim. Bu beyaz benek denen hastalık mı bilemiyorum. Balık yem yiyor ve keyfi iyi.  Yardımcı olabilir misiniz?

Ekli dosyayı görüntüle 42238

Dikkatli izlemek gerek,uv varmı sistemde?

Dikkatli izlemek gerek,uv varmı sistemde?
Uv yok. İzlemek derken, benek sayısında artışı mı yoksa balığın davranışlarını mı izleyeyim? Yani ikisini de izlerim de hangisi daha olası?

Eğer beyaz benekse kendiliğinden iyileşme olasılığı var mı?

Moderatör tarafında düzenlendi:
balığı izle ve bir an önce uv bulmaya bak,ben bunları bu yöntemle aştım

dış flitren varsa ,pamuk elyaf(sentetik değil)yorgancılarda kilo ile satılık,karbon kömürü ve zeolid kullanabilirsin

Tamam teşekkürler

Fotoğraftan gözüktüğü kadarıyla beyaz beneğe benzemiyor. Başka fotoğrafı var mı balığın?

Fotoğraftan gözüktüğü kadarıyla beyaz beneğe benzemiyor. Başka fotoğrafı var mı balığın?
Var ama telefonla çektiğim fotolar büyük geliyor sanırım, gönderemiyorum. Kesip küçültüp gönderiyorum. Bir de şu foto var:

Ekli dosyayı görüntüle 42241

Ben de google da beyaz benek görsellerine baktım, pek benim balıktaki gibi değil sanki. Hasta değilse çok sevineceğim.

Ön bandın hemen gerisinde beyaz bir leke, bir de yüzgeçlerde solukluk gözüküyor. Beyaz benekte genelde vücudu kaplayan nokta gibi parlak benekler olur, sizin gönderdiğiniz fotoğrafta göremiyorum. 

Balığın beslenmesi nasıl? Yem yiyor mu iştahlı bir şekilde? Dışkısını gördünüz mü? Beyaz dışkılıyorsa iç parazit olma ihtimali yüksek.

Balık sürekli kum yuzeyinde duruyor ve huzursuzsa sıkıntı var demektir...yakın bir zamanda yaşadığım tecrübe aynı türdü 3 gün yaşadı 

Dışkısını görmedim henüz ama iştahla yem yiyor, kumda dolaşmıyor, diğer palyaçoyla takılıyor, huzursuz görünmüyor.   Taciz eden canlı yok. Ama istanbuldan denizliye otobüs kargoyla geldi birkaç gün önce ve geldiğinde epey yorgundu. O sırada benek var mıydı hatırlamıyorum, bugün farkettim. Biraz izleyeyim bakalım. Karantina tankım da yok, umarım sadece önemsiz bir beyazlıktır.

Palyaçodaki beyaz noktayı farkedeli iki gün geçti, bu sabah baktım en son. Hala beyaz noktada herhangi bir değişiklik yok, sayıca artış yok, balığın davranışlarında ve iştahında olumsuz bir durum yok.

O beyaz noktayı daha yakından inceledim, balığın cildinden kabarık sanki siğil gibi birşey. Belki de doğuştan bir lekedir ama beyaz benek hastalığı değil sanırım. Bir de kısa bir video çektim dün, palyaçom ve beneği videoda görülüyor:

Moderatör tarafında düzenlendi:
Bu başlığı açalı 20 gün geçmiş. Bugün öldü. Flagyl ve bemiks tedavisi uygulamıştım, tatlı su banyosu yaptırmıştım. İşe yaramadı. Çok pis bir hastalıkmış gerçekten. Çok canım sıkıldı...

Keşke yemi sarımsak ile ıslatıp verseydiniz beyaz benekte sarımsak tedavisinin üzerine bir tedavi olduğunu düşünmüyorum 

Konu görüntüleyen kullanıcılar