Keşfet

Bu canlı nedir?

impostor

Üye
Ad Soyad
Bahri Ulusoy
Selamlar aşağıdaki canlı nedir? Zararlı veya yararlımıdır?

898b648df1d64b2c5658602eb65fde28.jpg

28d363b6e0977a7b56ba4765f5112392.jpg

7b457b505ba8c577e4db4dd007c41058.jpg

MI 4LTE cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

en zararlı istilacı anemon AİPTASIA ...

EN kısa sürede yayılmadan kurtulun onlardan yoksa çok kısa sürede çoğalıp mercanlarınızı yakarlar

umarım gözüken yerlerde sadece kumda vardır

kaynar suyu şırınga ile tam ağzına basınca ölüyor veya kimyasal ilaçları var bunlar için

Teşekkürler bilgilendirme için sadece kumda vardı bir tane hatta 3 aydir orda tek başına büyüyordu çoğalma olmayınca aiptasia dan başka bir şeydir dedim son iki gündür bu frag kayası koymuştum üzerine yanlışlıkla ondada bir kaç yavru görünce şüphelendim bu sorayım dedim iyi de sormusum her zaman bu bilene danışmak lazım frag kayasini attım kumdakilerinide vakumladim inşallah çıkmazlar bir daha :)

MI 4LTE cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bendede xenia dibinde çıktı. Ne yapmalıyım? Bunu yiyen canlılar nedir? Bende karides, yellow ve blue tang, azure damsel ve 2 palyaço var. Uyumlu olur mu o canlılarla?

Bendede xenia dibinde çıktı. Ne yapmalıyım? Bunu yiyen canlılar nedir? Bende karides, yellow ve blue tang, azure damsel ve 2 palyaço var. Uyumlu olur mu o canlılarla?
Görkem Bey merhaba,

Sadece orada varsa ve xenia'nın olduğu taşı çıkartabiliyorsanız taşın o kısmını kesip atın. 

Yiyen canlılar var; Filefish (Xenia, Zoa gibi mercanları da yer), Peppermint karides (bulması zor, bazı satıcılar benzeri olan yerli karidesleri bile Peppermint diye satabiliyor), Berghia Nudibrach (bildiğim kadarı ile şu an kimsede yok), Chelmon Rostratus (sonrasında beslemek biraz zor). 

İyi akşamlar,

Not: İlaç ile mücadele, yakma vb teknikler var ama sonuç ne olur bilemeyeceğim. 

Görkem Bey merhaba,

Sadece orada varsa ve xenia'nın olduğu taşı çıkartabiliyorsanız taşın o kısmını kesip atın. 

Yiyen canlılar var; Filefish (Xenia, Zoa gibi mercanları da yer), Peppermint karides (bulması zor, bazı satıcılar benzeri olan yerli karidesleri bile Peppermint diye satabiliyor), Berghia Nudibrach (bildiğim kadarı ile şu an kimsede yok), Chelmon Rostratus (sonrasında beslemek biraz zor). 

İyi akşamlar,

Not: İlaç ile mücadele, yakma vb teknikler var ama sonuç ne olur bilemeyeceğim. 
Yakma tekniği nedir? Çünkü taşı çıkarınca içe kaçtı kesip atamadım

Zaptasia diye bir ilac kullandim ve basarili oldum, ancak ilac turkiyede yok, getirtmeniz gerekiyor. Amazonda ebayde bulursaniz getirebilirsiniz. Suda uzerine puskurtuyorsunuz aiptasianin.

Yakma tekniği nedir? Çünkü taşı çıkarınca içe kaçtı kesip atamadım
Elektrik kullanarak yakılıyor. Bu amaçla kullanılan aparatlar var, internetten araştırabilirsiniz. 

Bu arada aiptasiayı kesmeyeceksiniz, aiptasianın bulunduğu taşın o kısmını keseceksiniz. Eğer yapamıyorsanız ve aiptasia içeri kaçıyorsa ve çıkabileceği başka bir yer yoksa aiptasianın kaçtığı deliği mercan yapıştırıcısı ile doldurun. 

Bunlar, aiptasia tüketen canlılar ile yapılacak mücadeleden sonra en doğal mücadele yöntemleri. 

İyi günler. 

Elektrik kullanarak yakılıyor. Bu amaçla kullanılan aparatlar var, internetten araştırabilirsiniz. 

Bu arada aiptasiayı kesmeyeceksiniz, aiptasianın bulunduğu taşın o kısmını keseceksiniz. Eğer yapamıyorsanız ve aiptasia içeri kaçıyorsa ve çıkabileceği başka bir yer yoksa aiptasianın kaçtığı deliği mercan yapıştırıcısı ile doldurun. 

Bunlar, aiptasia tüketen canlılar ile yapılacak mücadeleden sonra en doğal mücadele yöntemleri. 

İyi günler. 
Önce chelmon deneyeceğim :)  sanırım uygun bir canlı.?

Merhabalar,

Benim durumumu şöyle izah edeyim. Benim tanka eklediğim bir frak yüzünden 1 tane aptasia girmişti. Sonra bu öneriler doprultusunda üzerine kaynar su enjekte ettim. O an kayboluyor, ama parçalanırken spor saldığı için 3-5 gün sonra aynı yerde ve farklı yerlerde çoğalarak tekrar geliyor. Artık iş kontrolden iyice çıkmıştı. 60 litre nano da irili ufaklı belki 80-100 tane aptasia. Her yerdeler. Kayada, kumda, mercan iskeletinde, polip aralarında, camda, plekside, dalga motorunda.... kısaca tankta heryerde. Sonra bir tane s boy filefish aldım. 10 günde hepsini yok etti. Yediğini hiç görmüyorsunuz çünkü gece yiyor...

Merhabalar,

Benim durumumu şöyle izah edeyim. Benim tanka eklediğim bir frak yüzünden 1 tane aptasia girmişti. Sonra bu öneriler doprultusunda üzerine kaynar su enjekte ettim. O an kayboluyor, ama parçalanırken spor saldığı için 3-5 gün sonra aynı yerde ve farklı yerlerde çoğalarak tekrar geliyor. Artık iş kontrolden iyice çıkmıştı. 60 litre nano da irili ufaklı belki 80-100 tane aptasia. Her yerdeler. Kayada, kumda, mercan iskeletinde, polip aralarında, camda, plekside, dalga motorunda.... kısaca tankta heryerde. Sonra bir tane s boy filefish aldım. 10 günde hepsini yok etti. Yediğini hiç görmüyorsunuz çünkü gece yiyor...
Filefish anemon ve mercanda yemiyor mu?

Eğer aç kalırsa Zoa, Xenia gibi mercanlara dadanabilir Filefish. Chelmon olabilir ancak beslenmesi zor. 

Balık kullanarak mücadele ettiğinizde balığın sürekli akvaryumda kalması gerekli. Zira balık canlının tamamını yiyemiyor, ancak ulaşabildiği yerlerdekileri tüketiyor. Aiptasia eğer bulunduğu yerde balığın ulaşamayacağı, saklanabilecek bir yer bulursa tekrar çıkacaktır. Çok küçük bir parça kalsa dahi yine büyüyecek ve yayılacaktır. Bunun için en etkili canlı Berghia ama maalesef Türkiye'de yok şu sıra. 

iyi günler.

Zoa ve xenia türlerine dadanması kötü.. o sebeple en iyi chelmon görünüyor 

Benim nano zoa dominant bende hiç dokunmadı

Konu görüntüleyen kullanıcılar