Keşfet

Bu canlı nedir

Benbrody

Yeni Üye
Ad Soyad
Behlül
4e5608403cfb8e0220bee5935bd3ec55.jpg

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Merhaba. Nudibranch yada alt sınıfından bir canlı, muhtemelen zararlı grubunda yer alanlardan. Mercanlarınızda keyifsizlik vs varmı?

bunun aynısından bende de var.hatta 5-6 tane var.salyangoz yavrusu değil mi?

Canlılarda herhangi bir sıkıntı gözükmüyor şimdilik

Canlının tam ismi zoa veya sps eating nudibranch. Malesef çok zararlı bir canlıdır. Birtanesini görmüş olmanız yüzlercesinin yolda olduğunun habercisidir.

Evet sumpın içinde onlarcasını gördüm ama akvaryumun içinde değiller! Çözüm nedir?

Evet sumpın içinde onlarcasını gördüm ama akvaryumun içinde değiller! Çözüm nedir?

Bazı Butterflyfish (Chelmon'un akrabaları) türlerinin tükettiği bilinmekte, fakat bunlar reef uyumlu türler değil diyebiliyorum. Wrasse türleri yardımcı olur diye düşünüyorum. Sixline, Yellow wrasse gibi. Butterflyfishlerden Thalassoma ve Coris Chaetodon türleri.

Önce türünü belirleyin. Zoa yiyenler renklidir, sps yiyenler beyazdır. Gördüklerinizi cımbızla toplayın. Zoa yiyenlerin zoa üzerlerine bıraktıkları spiral şeklinde yumurta kümesi olur onları da temizleyin. Sps yiyenler yumurtalarını sps nin beyazlayan alt kısmına bırakır. Orayı kazıyın veya kırıp atın. 

Başka yöntem dip yapmak, yine mercanları bu dip sıvısına sokup temizleyebilirsiniz. Yumurtalarına dip yapmanın bir etkisi olmayacaktır.

Diğer bir yöntem bu canlıları yediği söylenen çırçır balıkları.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Teşekkür ederim renkli değiller beyaz renkteler zoalar için tehlike yok o zaman sps yi de kontrol edeceğiz .Teşekkür ederim

Önce türünü belirleyin. Zoa yiyenler renklidir, sps yiyenler beyazdır. Gördüklerinizi cımbızla toplayın. Zoa yiyenlerin zoa üzerlerine bıraktıkları spiral şeklinde yumurta kümesi olur onları da temizleyin. Sps yiyenler yumurtalarını sps nin beyazlayan alt kısmına bırakır. Orayı kazıyın veya kırıp atın. 

Başka yöntem dip yapmak, yine mercanları bu dip sıvısına sokup temizleyebilirsiniz. Yumurtalarına dip yapmanın bir etkisi olmayacaktır.

Diğer bir yöntem bu canlıları yediği söylenen çırçır balıkları.
Sps lerin uçlarında beyazlıklar oluştu yavaş yavaş büyüyen beyazlıklar 

Konu görüntüleyen kullanıcılar