Keşfet

Bu canlilar nedir zararlimidir?

gokhanguull

Aktif Üye
Ad Soyad
Gökhan
Selam arkadaslar

İlk fotograftaki pembemsi canlilari torch ve candy mercanlarimin uzerinde bu goruyorum mercanlara tatli su banyosu yaptirip 10 15 saniye  döktum zararlimidir zararli ise nasil kurtulabilirim? 

İkinci fotoraftaki ise geceleri cikiyor kayalarin uzerinde dolasiyorlar kabuksuz salyangoz gibi bir canli zararlimidir zararli ise nasil kurtulabilirim?

simdiden tesekkurler

http://

Ekli dosyayı görüntüle 39921

Moderatör tarafında düzenlendi:
1. resmdeki belli olmuyor

2. resimdeki  Stomella Snail Zararsızdır.

Moderatör tarafında düzenlendi:
tesekkur ederim

2. resimdeki canlının zararlı olabileceğini düşünmemiştim zaten genede sorayım dedım teşekkürler

birinci resim deki ise araştırmalarıma göre flatworms muş başım belada yani :/ 

Red Flatworm başa beladır. ithalatçıların son partilerden birinden Türkiye'ye  girdiğini düşünüyorum, bir çok kişide sıkıntı olduğunu duydum, İlaç bulunmuyor insan antihelmintikleri işe yarıyor ancak neredeyse tüm mercanları kötü etkiliyor, mercanınız yoksa ilaçlama  yada balıkları alarak akvaryumu tatlı suyla doldurup bir hafta kadar bekletmenizi öneririm. Besin azaltma, wrasseler, toplama ne yazık ki işe yaramıyor, hem eşeyli hem de eşeysiz çok hızlı  ürüyor. 

Tedavi amaçlıda olsa deniz canlılarınızı özellikle mercanları kesinlikle tatlı su banyosu gibi uygulamalardan uzak tutun  tatlı su banyosundan sonra mercanın kurtulma şansı nerdeyse yoktur 

Fikirlerinizi icin tesekkurler evet tatli su banyosu yaptirmasaydim keske pisman oldum halen toparlanmadi mercanlar insh toparlanir:( bu flatworm illetinin zararlari cokmudur cikarmasak tankam ugrasmasak ne zarari vardir acaba

Konu görüntüleyen kullanıcılar