Keşfet

Bu canlının adını bilmiyorum yardımcı olabilecek varmı

mkdmrc

Yeni Üye
Merhabalar

hobiye yeni başladım sayılır ilk deneme olarak bu canlıyı almıştım yerini sevdi altında birde şansıma tüp kurdu var üstteki tür nedir yardımcı olursanız sevinirim

Ekli dosyayı görüntüle 50952

Merhabalar
hobiye yeni başladım sayılır ilk deneme olarak bu canlıyı almıştım yerini sevdi altında birde şansıma tüp kurdu var üstteki tür nedir yardımcı olursanız sevinirim
Hayırlı olsun uzun soluklu olur inşallah
Bu canlı Hammer coral
Tankı kuralı ne kadar süre oldu

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Teşekkür ederim tankı kuralı üç ay oldu dennerlenin setiyle başladım
Güzel görünüyor elinize emeğinize sağlık hammer için sormuştum biraz erken olmuş bence keyifli hobiler

Tecrübesizlik ama şanslıyım sanırım 1 ay oldu hammerı koyalı birşey daha soracağım bugün farkettim araştırdım podlarmış baya çok tıkır tıkır kurcalıyolar kumu iyimdiir kötümüdür ya çok aşırı çoğalırlarsa

Tecrübesizlik ama şanslıyım sanırım 1 ay oldu hammerı koyalı birşey daha soracağım bugün farkettim araştırdım podlarmış baya çok tıkır tıkır kurcalıyolar kumu iyimdiir kötümüdür ya çok aşırı çoğalırlarsa
Podlar faydalı canlılar akvaryumda bir nevi temizlik görevi görürler Akvaryumda dibe çöken artıkları temizlerler çok çoğalırsa vrasse falan yada podla beslenen canlımeklerseniz kontrol altına alırsınız fakat podların tükenmesi sıkıntı olabilir takip etmek gerekir şimdilik birşey eklemenize gerek yok bence

KUMU tikir  tıkır karıştırdıklarını siz görebiliyor musunuz ? İlk defa duyuyorum ? 

kum tanesinden büyük mü pod taneleri acaba 

KUMU tikir  tıkır karıştırdıklarını siz görebiliyor musunuz ? İlk defa duyuyorum [emoji50] 
kum tanesinden büyük mü pod taneleri acaba 
Evet büyüdüklerinde 7-8 mm kadar rahatlıkla görünüyor ne kadar büyürler bilemiyorum ama bende yüzlercesi vardı geceleri kumun üzerinde karınca sürüsü gibi oluyorlardı

Evet büyüdüklerinde 7-8 mm kadar rahatlıkla görünüyor ne kadar büyürler bilemiyorum ama bende yüzlercesi vardı geceleri kumun üzerinde karınca sürüsü gibi oluyorlardı

Çok küçük olanlarda var bi tanesi nerdeyse 1 cm aragonit kumu bi güzel kurcalıyolar ışık kapalıyken çok aktifler

bence kısa vadede soft mercanlar girin, tunze 9001 vb. protein skimmer edinin,

üzerinde cam vardır dennerlenin, yazın mutlaka onu kaldırın hatta su tamamlama alın

aydınlatması kuvvetlidir ama ne yurt içinde ne yurt dışında (amazon.de) yedek lambası birkaç aydır yok. yılda bir değişmesi gerekiyor

temizlik ekibi görülmüyor, 3-4 conch ve turbo salyangoz alabilirsiniz

aynı akvaryumun bir buçuk yaşındaki hali;

Ekli dosyayı görüntüle 50965

bence kısa vadede soft mercanlar girin, tunze 9001 vb. protein skimmer edinin,

üzerinde cam vardır dennerlenin, yazın mutlaka onu kaldırın hatta su tamamlama alın

aydınlatması kuvvetlidir ama ne yurt içinde ne yurt dışında (amazon.de) yedek lambası birkaç aydır yok. yılda bir değişmesi gerekiyor

temizlik ekibi görülmüyor, 3-4 conch ve turbo salyangoz alabilirsiniz

aynı akvaryumun bir buçuk yaşındaki hali;

Ekli dosyayı görüntüle 50965
Hımm bu içinde gelen biocirculator iş görmiyormu

camı hemen bugün kaldırıyorum ısımartmaya başlıyor aydınlatmada etkili oluyor bunda bence

üç turbo snailim birde hortumlu iran snailim var ama görüntüde yoklar

su eksiğini hergün tamamlıyorum

tankınız harika görünüyor

Moderatör tarafında düzenlendi:
su yüzeyini de temizleyen iç filtre sonuçta, canlı yükü arttıkça suyun rengi berraklığını kaybediyor o yüzden ps daha kuvvetli temizlik sağlar

su ekleme de bir süre sonra yoracaktır, AutoAqua Micro 110p kullanıyorum ben çok memnunum

yalnız camı kaldırınca balık atlayabilir, 2 palyaço kaybettim üstü açınca, sadece kenarları kapatacak şekilde "U" şeklinde pleksi  ya da cam kestirin işi garantiye alın tam foto bulamadım ama aşağıdaki gibi

Ekli dosyayı görüntüle 50967

tavsiyeleriniz için teşekkür ederim, birde iki adet percula almıştım başta biri sürekli diğerine vuruyordu, bi sabah uyandım şiddet gören sanırım kaçarken biocirculatorun üstteki süzgecinden içeri kaçmış motor parçalamış:(  şimdi yanına arkadaş almaya korkuyorum yine vuracak diye

aynı boyda almayın. yeni tanıştıklarında baskınlık mücadelesi olur dişi olabilmek için, aynı boy olurlarsa daha uzun sürer

benimkinin 3. eşi, küçük alıp yavrulukta 3-4 saat beklettim hiç kavga etmeden eş oldular, zaten kavga çıksa yeni gelenin şansı yoktu

Anladım teşekkürler kesin eş oluyorlarmı

Konu görüntüleyen kullanıcılar