Keşfet

Bu durumda diatom olur mu ?

berk111

Yeni Üye
Ad Soyad
Berk
Merhaba herkese. 

Kendi akvaryumumu boşalttım. Yeni kum kullandım. Kayaları hiç kurutmadan ıslak ıslak tortulardan temizleyip ayni akvaryumda kullandım. Kurarken suyu oturmuş bir akvaryumdan aldım. Yaklaşık %10-15 civarı temiz su koydum. Ve direk sistemi başlattım. İlk etapta bakteri kültür girdim bugün 5. Günü. 

Djatom olacak mi olmayacak mi acaba ? 

Hermit ve 2 Percula mevcut sorun gözlemlemedim. 

İlk mercan ne Zaman konulabilir olacak acaba ? 

Nitrat yaklaşık olarak 15-20 

amonyak 0 

diger verileri ölçümce ekleyeceğim. 

Ve artık haftada bir 5 litre değişime başlamam doğru olur mu acaba ? 

Tesekkurler. 

Merhaba herkese. 

Kendi akvaryumumu boşalttım. Yeni kum kullandım. Kayaları hiç kurutmadan ıslak ıslak tortulardan temizleyip ayni akvaryumda kullandım. Kurarken suyu oturmuş bir akvaryumdan aldım. Yaklaşık %10-15 civarı temiz su koydum. Ve direk sistemi başlattım. İlk etapta bakteri kültür girdim bugün 5. Günü. 

Djatom olacak mi olmayacak mi acaba ? 

Hermit ve 2 Percula mevcut sorun gözlemlemedim. 

İlk mercan ne Zaman konulabilir olacak acaba ? 

Nitrat yaklaşık olarak 15-20 

amonyak 0 

diger verileri ölçümce ekleyeceğim. 

Ve artık haftada bir 5 litre değişime başlamam doğru olur mu acaba ? 

Tesekkurler. 
Suyu oturmuş akvaryum suyu? nekadar zamanlık bi su acaba? Eski bir akvaryumsa süreci hızlandırır. Kayalarınız zaten kendi kayanızdı. Diatom sadece kumda görürsün. Sumpa zeolite ve varsa imkanın karbon koy. Bakteri kulturunu prodibio kullanıyorsanız birazdaha fazla girin. 2-3 hafta bekle canlı girişi yaparsınız

Suyu oturmuş akvaryum suyu? nekadar zamanlık bi su acaba? Eski bir akvaryumsa süreci hızlandırır. Kayalarınız zaten kendi kayanızdı. Diatom sadece kumda görürsün. Sumpa zeolite ve varsa imkanın karbon koy. Bakteri kulturunu prodibio kullanıyorsanız birazdaha fazla girin. 2-3 hafta bekle canlı girişi yaparsınız
Merhaba. Eski sistemde bakteri olumu olmustu yanlış katlılardan dolayı. Bu nedenle kayalarda çok kalmamış olabilir. 

Biodigesy kullandım ama zaten sistem 80 litre 1 adet kırdım. 

Ve kayanın üzerinde diatom başladığını gözlemledim. Henüz başka yere yayınlamadı yavaş ilerliyor. Oturmuş eski su en azından içinde mercan falan yasayabilen bir şuydu. 

Amonyak 1 

nitrat 50 

kh 8.4 

nitrit 0.1 

yaklasik değerler bu şekilde ve 

diatomin 2. Günü civarındayız. 

Tesekkurler. Diatom sönmeye başladığında %10 su değişimi yapıp kolay mercan koymayi düşünüyorum. 

Önümüzdeki geçen haftalar tankımı başka bir tanka aktardım kumumu atıp canlı ve kuru kum kullandım başka bir değişiklik olmadı tank değişiminde ama genede kumda diatom oluştu

Benimde suan diatomun yaklaşık 4. Günü. Heryerden var. Öyle bir gecede olmadı. Çok yavaş ve kontrollü şekilde heryerden oldu. 2-3 güne renginin kahveden yeşile donmesini umuyorum. Zaten camları 2 güne silerim. 

Konu görüntüleyen kullanıcılar

Geri