Berk bey,
öncelikle birşeyler denemeden önce sorunun kaynağına bir inelim
bu cyano neden oldu insan öncesi var olan bu bakteri ne gibi şartlarda oluştu tankta ani fosfat ve nitrat düşüşleri mi yaşandı yoksa tankımızda ki bakteri popilasyonunda bir sorun mu var ışıklandırma ne durumda ph ne durmada kh ne durumda ....................
bakteriyi diğer bir bakteri ile yenmek veya oluşmuş olan cyano bakterisini antibiyotik ile öldürürken yine azlan diğer bakteriler için yeni bakteri girişi yapmak bana göre şart.
remalg konusuna gelirsek ben şahsen tuzlu su tankıma hele birde resif tankım varsa birde üstüne üstlük içerideki nüfus içerisinde clam (tridacna) karides vs... türler varsa damlasını kullanmam seyreltilmiş hidrojen peroksit kullanmakla aynı mantık bana göre ve cyano da hiçbir etkisi olmaz emin olun
klasik yöntemlerle devam etmenizi öneririm :
1) İç sirkülasyonu yükseltin
2) mercanların cins ve bakım aralığına göre aydınlatma süresi çok kısaltılır hatta balık tankı ise 2-3 gün kapatılabilir
3) cyano nun büyümesi engellemek için bu sürede (KH) yükseltilebilir ama kademeii bir şekilde
4) tedavi sürecinde aerob bakteri nüfusu azalıcağı için bakteri kültürü ile desteklemek
5) tankı deneme tahtasına çevirmeden beklemek
6) chemi clean bulabilirseniz kullanmak kesin ve kolay yolu
7) ŞİMDİDEN GEÇMİŞ OLSUN KOLAY GELSİN
Herkese tesekkurler ilginiz icin.
Antibiyotik bugün ilk girişi yaptım 1-2 saatte bisey fark etmedi ama bakalım 1 günde ne olacak.
Oncelikle sorun kaynağından bahsedeyim Aslında cok temel 2 sorun.
1- damacana su
2- sıradan , güçsüz , uygunsuz led.
İkisi bir olunca 6 ayda hersey patlak verdi.
5 aşamalı ro ya geçiş yaptım 10 gün önce.
X30 ise almak üzereyim satan kişiler ile tam bir iletişim kuramadım suan yoğunlarmış biraz.
Nittat fosfat ve kh her hafta ölçerim.
Nitrat Nizami 1-2 arası
fosfat 0.02-0.03 arası
kh ise suana kadar hiç 12 den asagi ölçmedim.
Artık en son su değişimini red sea coral Pro ile yaptım. Belki af nin bu kutusunda problem vardır diye düşündüm.
Bunun dışında direkt gun ışığı da değmiyor.
Ps var mangrove var.
Aktif karbon ilk kurduğum günden Beri düzenli kullanırım.
Nerden basıma bela oldu bu anlamadım. Ne hayallerle girmiştim. Şimdi kahverengi bi yosun küpüne bakıp duruyorum
Güler misin ağlar misin durumu
umarim antibiyotik Cagre olur.
Asil aklıma takılan ise np Pro ve Pro bio s satarken , ikisini birlikte kullanmazsan ise yaramaz dediler. Belkide ilk haftadan beri onu tanka basarak yük bindirdim.
Şimdi tedaviden sonra bakteri kültürü girmem gerekecek. Tek Pro bio s mi gireyim yoksa 2 ürünü birlikte mi gireyim.
Yoksa hatta komple bırakıp prodibio falan mi alsam ?
Bu konuda aklım cok karışık.
Bide damacana su kullanıyorum suyu dengeye koyar diye ilk 14 gün önerilen bio s attım 3 günde 1 gün. Belki Buda bir hata idi :/
tekrar tavsiyelerinizi bekliyorum tesekkurler.