Keşfet

bu kayanin cinsi nedir?

ergene

Yeni Üye
Ad Soyad
Deep Blue
Arkadaslar aranizda oldukca yeni sayilirim. Affiniza siginarak su iki kaya hakkinda bilgi alabilir miyim. Cok gozenekli olan kayanin ustu sanki kaplama yapilmis gibi. Deniz akvaryumundan cikti aslinda ama un gibi dagiliyor. Ikinci kaya ise sanki natures ocean? SiZden gelen cevaplara gore akvaryum kuracagim. Ilk kaya sanki DIY gibi. cakil tasina benzer seyler var icinde dikkatli bakinca gozukuyor.lutfen bir bakiniz. 

Ekli dosyayı görüntüle 41809

Ekli dosyayı görüntüle 41810

İlk kaya sanki üstündeki kayaya yapıştırmak için bir malzeme kullanılmış dekor bozulunca da oradan kırılıp çıkarılmış gibi. Asıl önemli olan iki kaya da kullanılmış sonra sudan çıkıp beklemiş doğal olarak bakteri ölümleri yaşanmış kayalar. Yıkanıp temizlendiği söylendiyse bile yine de kurulum öncesi kürlenmesinde fayda var.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

aynen, 

İlk kaya sanki üstündeki kayaya yapıştırmak için bir malzeme kullanılmış dekor bozulunca da oradan kırılıp çıkarılmış gibi. Asıl önemli olan iki kaya da kullanılmış sonra sudan çıkıp beklemiş doğal olarak bakteri ölümleri yaşanmış kayalar. Yıkanıp temizlendiği söylendiyse bile yine de kurulum öncesi kürlenmesinde fayda var.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Bu Kayaları bir arkadaşım bana hediye etti, kayalar canlı iken ölü hale geldiler. hediye olunca da sormadım valla bu kayalar nedir ne değildir diye. tamam ben kürleyeceğim bu kayaları ama korkuyorum bunlar akvaryuma salınım yapar mı tehlikeli olur mu falan diye.

sormak istediğim bu iki tür kaya normalde alınıp satılan herkes tarafından bilinen bir kayamı yoksa kendin yap tarzında yapılmış içinde ne olduğu anlaşılmaz kayalar mı? 

yanıt için çok teşekkür ederim bu arada, gerçekten bilgilendirici ve destekleyici. sizden gelen bilgiler ışığında bu kayaları ben de ya ücretsiz hediye edeceğim yada kullanacağım gerçekten. o yüzden bilgilendirilme talep ediyorum affınıza sığınarak. şimdiden çok teşekkür ederim. 

Kayalar normal, kullanılabilir. Kullanılan harçtan herhangi bir salınım yapacağını düşünmüyorum. Kürleme sırasında da gözleme şansınız olabilir. 

Kayalar normal, kullanılabilir. Kullanılan harçtan herhangi bir salınım yapacağını düşünmüyorum. Kürleme sırasında da gözleme şansınız olabilir. 
Fırat Bay, kürleme esnasında gözlem nasıl yapabilrim, testler vb gibi mi yoksa daha fazla teknik varmı?

Erkan bey kürleme sırasında gözlem derken amonyak salınımını kastetmiştim. İfadem yanlış olmuş, kayalarınız güzel o üsteki farklı yapının harç olduğunu düşünüyorum (muhtemelen beyaz çimento ile aragonit karıştırılarak yapılmış), o da taşlaştığı için salınım yapmaz. İçinize sinmiyorsa o bölümü kırıp ayırabilirsiniz, kayanın diğer tarafları gayet güzel.

Erkan bey kürleme sırasında gözlem derken amonyak salınımını kastetmiştim. İfadem yanlış olmuş, kayalarınız güzel o üsteki farklı yapının harç olduğunu düşünüyorum (muhtemelen beyaz çimento ile aragonit karıştırılarak yapılmış), o da taşlaştığı için salınım yapmaz. İçinize sinmiyorsa o bölümü kırıp ayırabilirsiniz, kayanın diğer tarafları gayet güzel.
Teşekkür ederim yardımınız için. Sağolun Fırat bey. 

Konu görüntüleyen kullanıcılar

Geri