Keşfet

Bu kumla sistem oturmaz mi ?

berk111

Yeni Üye
Ad Soyad
Berk
Merhaba herkese. 

3 Aydır oturmayan sistemde, açmayan ve ölen mercanlar vardı. 

Sorum su. Reeflowers in kumlarından kullandım. Kalsiyum karbonat bu. Dolayısıyla argonit değil. İlk kurulumda argonit kullanmıştım. Şimdi buna geçtim. 

Acaba bu kum sistemin oturmasına bir engel midir ? 

Kullanan var mi ? 

Yapay bir faktör mü acaba ? 

Yol yakınken değiştirmek mi gerek acaba ? 

Tesekkurler. 

Ben aynı kumu birkaç kez kullandım. Sorun çıkarmadı. Bence sen tuz ve kayalarina odaklanmalisin.

MI 5s cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

selamlar 

yaklaşık aynı dönemlerde kurduk akvaryumu ama senin başına gelmeyen kalmadı

benim gördüğüm çok ani sert müdahale ediyorsun tanka. mercan açmaz bir ay sonra açacağı tutar su 3 ayda oturmaz belki daha uzun sürecek sen canlı girişi yapmadan (kırmızı deniz yıldızı gibi) bekle önce tanktaki sorunlar çözülsün

aydınlatma sorun olabilir, suda fosfat silikat olabilir, mercanları rahatsız eden canlı olabilir

bence tankın resimleri su değerleri aydınlatma bilgisi tankın geçmişi vb full detaylı bir konu açın daha detaylı yardımcı olsun tecrübeli arkadaşlar da

selamlar 

yaklaşık aynı dönemlerde kurduk akvaryumu ama senin başına gelmeyen kalmadı

benim gördüğüm çok ani sert müdahale ediyorsun tanka. mercan açmaz bir ay sonra açacağı tutar su 3 ayda oturmaz belki daha uzun sürecek sen canlı girişi yapmadan (kırmızı deniz yıldızı gibi) bekle önce tanktaki sorunlar çözülsün

aydınlatma sorun olabilir, suda fosfat silikat olabilir, mercanları rahatsız eden canlı olabilir

bence tankın resimleri su değerleri aydınlatma bilgisi tankın geçmişi vb full detaylı bir konu açın daha detaylı yardımcı olsun tecrübeli arkadaşlar da
vallahi aynen öyle oldu hiç sormayın.... 

sorun da burda zaten tecrubeli kişiler de ne sorun olduğunu bulamıyorlar... 

Fosfat/nitrat 0

kh 7.5    aydınlatma aquareef x30. bilemiyorum t5 e mi geçmek gerek...

Nitrit ve amonyak baktınız mı hiç acaba?Tuzluluktan eminmisiniz ve ısıdan?

Konu görüntüleyen kullanıcılar

Geri