Keşfet

bu malzeme ne işe yarıyor

yasin2016

Yeni Üye
Ad Soyad
yasin

Selamlar. 1. dakika da aydınltmanın önünde ki malzeme ne işe yarıyor. T5 flouresan armatürde kum üzerinde yansıma etkisimi yapıyor. 

Kolay gelsin. 

2 saat önce, yasin2016 said:

Tamamen balıkların atlamasını önlemek amacıyla kullanılıyor isiga olumlu bir etkisi Yok hatta tersine azda olsa gücünü kaybettiriyor (optik yansımadan dolayi)  Firefish gibi balıklar cok atlıyor bu nedenle kimisi cam kestiriyor kimisi bu şekilde çözüm buluyor. 

Tamam Berk Bey teşekkür ederim. T5 flouların yanına bir iki led ilave etsem kumda ki dalgalanma etkisini görebilir miyim? 

Dalgalanma etkisi derken tam olarak anlayamadım aslında ama o bahsettiğiniz olay yüzeyin dalgalı olması sonucu oluyor sanki yüzenden isik kırılmış da dibe dalga yansimasi yapıyormuş gibi kumun üzerinde çizgiler geziyor. Dalga motoru takip yüzeye çevirince o olay aşırı artmıştı hatta bende :)  

sizde o şekilde bir demeyebilirsiniz t5 veya ledin o konuda cok farkı olacağını sanmıyorum belkı bilenler yorum yapar. 

Ama renklerin daha iyi yakalanması icin yapabilirseniz yanına led eklemek tercih edilen birşey. Hatta bazı markaların ve şirketlerin direk hem led hemde t5 li armatürleri satılmakta. :)  

üst yüzey kırılma efekti en iyi olarak metal halide aydınlatmalarda belli olur. bunu takip olarak t5 ve ledler gelir. ışık gücünü ne kadar fazla alana yayabiliyorsanız o kadar fazla kırılma efekti olur. ledler daha odaklı olduğu için bu aydınlatmalarda kırımla efekti daha az olur. efekt hoşunuza gidiyorsa ve led kullanılıyorsa yüzey akıntısını daha fazla yapmak gerekiyor. (dalga motorunu daha fazla yukarı vermek gibi) 

Tamam ismail bey çok teşekkür ederim. Tankı kurmak için malzeme toparlamaya devam eder etmez denemelere başlayacağım.

aşağıda ki video da 29. saniyede ki görününmü 4 adet t5 ile yakalamam mümkün mü peki. 

Teşekkürler. 

O kırılma metal halide ile olur. Kırılma olayının çok hoşunuza gittiği aşikar. Ancak dediğim gibi ışık gününğ ne kadar fazla iae ve geniş bir alana hükmediyorsa o kadar kırılma olur. Örnek olarak metal halide rek noktadan çok geniş bir alana ışık sunuyor. Bu da yüZey dalgalanması anında oluşan dalganın çok noktadan gelen ışığı bir anda kesmesi ile tabana gölge olarak yansıtır. Led ise daha küçük bir noktadan doğrusal olarak ışık sunduğu için kırılma gölgesini görmek zorlaşır. Daha fazla led ve daha güçlü ledlerde bu kırılmadurum olayını görürüz. 

T5 tam bu iki seçeneğin arasında kalıyor. 2 adet t5 daha az kırılma yaparken 8 adet t5 daha net kırılma yapr.

Söylediğiniz zamandaki ışığın tabana olan lümen gücünü  anlamanız gerekiyor

Evet örnek vermek gerekirse ben dalga motorunun fişini çekip sadece kafa motoru ile tank dönerken kırılma yok denecek kadar aza iniyor. Fakat dalga motorunun fişini takınca yüzeye dönük olduğu zaman yüzeyi baya hareketlendiriyor, dolayısıyla led aşağıya ışık demetleriyle kırılıyor. Hatta ilk uygulayınca bana bir anda çok farklı gelmişti biraz motorun kafasını çevirecektim fakat sonradan alıştım farklı havasına :)   Bunu yakalamak için çok çok kesin şunu almalısınız diye birşey pek yoktur çünkü aydınlatma seçme evresindeyim en basit sıradan ledi kullanıyorum ve bu olayı onda yaşadım :)  

benim armatürü denemelisin :)

şu anda karşımda ve ona bakıyorum. baktıkça daha çok hoşuma gidiyor. kendim yaptım ve çok güzel oldu. orjinal görünüyor. ve en güzeli ucuz :)

Konu görüntüleyen kullanıcılar

Geri