Keşfet

Bu ne yosunu ???

orkuncamlar

Yeni Üye
Ad Soyad
Orkun
Arkadaslar dağ gibi buyumeye başladı bu nederi nasıl geçer?ışık kapatıyorum gecmiyor topluyorum gene cıkıyor ?

Cyanobakteri denilen bir bakteri-alg sorununuz var. sistemle ilgili ayrıntılı bilgi yazarsanız yardımcı olunabilir. bir çok sebebi vardır sebep ortadan kalkmadan düzelmez.

Selam Orkun. Aslında maşa yerine hortumla sifon yapmanı tavsiye ederdim ama artık olan olmuş.
Maşayla kalıp halinde toplarken akıntı motorunu mutlaka kapatmalısın. Kopup uçuşan parçalar daha çok dağılmasına sebep olabilir.
Toplama işi bittikten sonra akıntıyı arttır.
Akıntı motorun kademeli bir model değilse, yönünü mercanlara direkt gelmeyecek şekilde kuma doğru verebilirsin.
Aydınlatmaya birkaç gün sadece aktinik olarak devam et.
Baktın ki yosunda azalma veya duraklama yok ve aksine tam gaz devam ediyor o zaman süreyi günde 2-3 saate kadar indir.
Hem led hem T5 kullanıyorsan 3 gün birini 3 gün diğerini yakarak hangisinin daha çok azdırdığını anlayabilirsin.
Bu arada yemlemeyi olabildiğince azalt ve bakteri besini gibi şeyler kullanma.
Sorunun kaynağı ışık mı yoksa sudaki besin fazlalığı mı onu bulmak sana kalıyor  :)

Moderatör tarafında düzenlendi:
.

Moderatör tarafında düzenlendi:
chemo clean diye bir ilaç var o da geçirir ama sorunun kaynağını bulamazsan bir süre sonra tekrar ortaya çıkabilir

chemi clean

Video icin maşa ile tuttum .sifonlamayla tamamen bitirdim hatta tutunduğu kumlari bile birdaha suya atmadim .

Aritma ro lu su ile kent marina tuz kullaniyorum.

360 litre akvaryum

Sadece 1 tane palyaco balık var 

1 kenya tree - 2 torch - moshroomlar -leather - 2 yerli anemon - yerli conclar var baskada birsey yok -

Işıklandırma

3 tane sylvania coralstar

2 adet 14.000k hopar beyaz

1 adet gralux

Led olarak 1w royal blue sadece fosforu gostersin diye yaktığım 7 adet var .

Yanlız sadece 1 tane beyaz yakıyorum

Yemleme konusunda akvaryumda balık olmadigindan yere yem düsürmuyorum tane tane atiyorum birsuru teke karides var duşsede kalmiyor birsey zaten 

Kum kullanilmis kumdu olabildiğince temizlemeye calistim fakat kurutamadim birde çeşme suyu ile yiķadım ...

Beyaz ve gralux kullanmiyim mi ?o zaman 3 coralstar ve 3 giesmann pure actinic nasil olur ? Yada nasil bir tam kombin yapiyim ? Birdaha bu naletle ugrasmamak adına .benim birde ısıklarimin suresi yakin donemde cok uzun sure acik kaldi 24 saatleri gordu 2 3 gun boyunca 

Beyaz kullan da Hopar'ın kendi lambalarını kullanma.
Giesemann pure actinic de royal blue led varken gereksiz.

3 Sylvania Marinestar + 3 Sylvania Coralstar
2 Sylvania Marinestar + 4 Sylvania Coralstar

3 Ati Coral Plus + 3 Sylvania Coralstar
2 Ati Coral Plus + 4 Sylvania Coralstar

3 Ati Coral Plus + 3 Ati Blue Plus
2 Ati Coral Plus + 4 Ati Blue Plus

Gerisi maviyi ne kadar sevdiğine ve bütçene kalıyor.

Cok tesekkur ederim hemen degistiricem lambalari.peki sorunun biyolojik kısmi nedir bir bilgi sanirm yok onun hakkinda .kumu mu degistirsem antibiyotk mi girsem napsam 

Cyano. Kaynağını tespit edin. Chemi clean ya da aqua connect cyano remove ( no3 po4 her şeyi sıfırlayarak yok eder eğer sıkıntı nitrifikasyonda ise; sıkıntı ışıktaysa yukarıda yazılmış) geçmiş olsun.

Ilgilenen herkese cok teşekkur ederim .akvaryumda sızdırma olmasi dolayısıyla bahaneyle yeni bir kum ile reset atiyorum 

Yerli snailler genelde ölür veya kuma ters düşünce ayaklanamaz vb. = boşu boşuna Nitrat yapar. Çıkarmanızı öneririm...

Yerli snailler genelde ölür veya kuma ters düşünce ayaklanamaz vb. = boşu boşuna Nitrat yapar. Çıkarmanızı öneririm...
Ölüm birkactane olmustu ama ters dustuklerinde dönebiliyorlar ...ölmelerinide teke karideslere bağlıyorum çunku artık birbirlerini bile öldürüp yeme noktasina geldiler ?..1 tane dr karides bulsam onlardan da kurtulucam 

Chemi Clean bütün faydalı kurtları ve salyangozlarını öldürür tavsiye etmem.

Ben şöyle kurtuldum;

Diş fırçasıyla kayaları temizleyip çıkanları sifonlayın.Sonra da sump ta suyun geçiş yaptığı herhangi bir yere

Crystalpro Phos Zero 500ml  koyun file içinde veya muadili bir ürün de olabilir ancak onların fiyatı bu ürünün 2 katı.

Enfexia 500mg geniş spektrumlu antibiyotik girdim .yarim tablet eritip doktum 3 gun sonra zayifladilar ve sonrasi yok oldular 1 hafta sonra suyu degisimi yaptim biodigest ampul girdim .mercanlarda hic rahatsizlik olmadi formlarinda duşus yasanmadi.fircalama ve sifonlamayla yok edemedim .galiba çokta korkmamak lazim antobiyotikten.

Konu görüntüleyen kullanıcılar

Geri