Keşfet

Bu nedir ??

orkuncamlar

Yeni Üye
Ad Soyad
Orkun
Arkadaslar temizliyorum ve saatler içerisinde yeniden oluşuyor yosun olmadigini dusunuyorum yosun bu kadar kısa surede olusamaz renk olarakta tutmuyor.dyno bu kadar hizlı yenilermi kendisini ?antibiyotik girdigimde bu sekilde kalinti kaldi temizledim ama ayni sekilde kalinti olusuyor.dynoda vardı acaba diyorum tam ölmedi ama gucunude kaybetti diyede mi boyle zayıf olarak oluyor .sizce nedir?

Ayni zamanda ca mg kh katkisi giriyorum.çokelmeden dolayi dusmusler cok.

Yok mu fikri olan ?

Moderatör tarafında düzenlendi:
Pek net değil ama dnoysa 1 günde bütün akvaryumu sarabilir. 

Pek net değil ama dnoysa 1 günde bütün akvaryumu sarabilir. 
O zaman dino bu reeflowers remalgea doktum bugun 10ml sanki iyi geldi gibime geldi ama bakalim nolcak .bununla yok etmis birileri gordum antibiyotikten once bir deniyim dedim .

Dinoyla ilk defa tanistim huyunu suyunu bilmiyorum ben hayatimda boyle hizli yayilan birsey gormedim ben ?

Tesekkürler.

Dino ise direk ilaçları var baktınız mi acaba internete ?  

Kolaylikla kurtulanlar var bu ilaçlarla. 

180 tlcik ? bakalim reeflowers remalgea bayaga iş gordu sanki ya ps de fena topluyor bakalim nolcak bildiririm bunuda ?

Dino ise direk ilaçları var baktınız mi acaba internete ?  

Kolaylikla kurtulanlar var bu ilaçlarla. 

O sıradan yosun ürünü diye biliyorum ben. Bende zamanında çok kullandım azda olsa yosunun önüne geçiyor ama çokta yarar görmemiştim 

Alg önleyici diye geciyor ama bakalim antibiyotikten darbe yiyince belki buna dayanamaz ?elimde vardi tatli sudan kalma dedim bi kullaniyim ya tutarsa ?

Bu arada bak kuzen gonderdi bugun bana adamlar akvaryum icin genis spekturumlu antibiyotik uretmisler ?

O sıradan yosun ürünü diye biliyorum ben. Bende zamanında çok kullandım azda olsa yosunun önüne geçiyor ama çokta yarar görmemiştim 

Orkun kardeşim merhaba, seni en baştan beri takip ediyorum. Akvaryumda üst üste bu kadar sorun çıkması bir şeylerin ters gittiğini gösterir. Test sonuçlarına bence iyi konsantre ol, eğer normalse en yakın akvaryumcu bir arkadaşına su götür ordada test yaptır bence, Araştırdıgım kadarı ile dyno gbi alg yada bakteriler elementlerin eksikliği yada fazlalığı yada birisinin fazla olma diğerinin ise ekside olmasıyla çıkıyor.  Şu an biliyorsun benim kumumdada dyno var mücadeledeyim başetmeye çalışıyorum. Ne azalıyor ne fazlalalaşıyor. Mesela bende magnezyum çok düşüktü ben buna bağladım ve diğer katkılarla beraber magnezyumu az daha fazla girmeye başladım sanki toparlamaya başladı biraz, ama bu bir örnekti. Kimisi dyno için caroiin alg yapan sıvılardan kullanıyor bunuda okudum carolin alg içindeki katkılar dyno yu bastırıyor diye yazmışlar böle kurtuldum demişler, ama bunlar örnek ben böle böle yap demiyorum ama bence iyicene bir test et suyu sonuçlarıda yaz burda çok çok daha tecrübeli arkadaşlar abilerimiz var elbet bi çare bulunur. Lütfen bunuda antibiyotik te yaptığın gibi burda notlarla paylaşırmısın herkeze örnek olsun. Nedeni ise dyno ile ilgili konu açan arkadaşların altına bazı arkadaşlar reset at demiş reset siz olmuyor mu bu iş .? 

Önceden rast gele direk kh katki girdim birde kh katkiyi bilincsiz sekilde kendim yaptim .suanki katkilarimida kendim yaptim ama bikincli yaptim gramina gore kac ppm arttiriyor ona gore yaptim onceki yaptigimda suda eriyebildigi kadar s.bikarbonat erittim sonrada suya gunluk girdim ve sadece kh girdigim icin bu sefer butun iyonik denge kendini bozdu kalsiyum çokelmesi olustu bunun yuzunden magnezyum etkilendi o da duştü ve

Ca:200

Mg:940

Kh:9-10

Seviyelerine geldi.suda beyaz bir bulutlanma olustu kalsiyum cokelmesi yuzunden .hemen kh girmeyi kestim hicbir katki girmedim zamanla bulutlanma azalmaya basladi su degisimi yaptigimda 2 kere %10antibiyotik yuzunden bu durumu biraz topladi ve gramaj ve ppm degerlerini normal para ile satilan katkilara gore hazırladım ve gunluk ca kh mg dozlamaya basladim suan 

Ca 400

Mg 1100

Kh 7.5-8 arası

Bu degerleri tam normale getirdiğimde aslında dino ile o zaman mucadeleye tam başlıycam simdilik deneme yaptim reeflowers remalgea ile 3 gunde 1 kere kullanabiliyorsun onu bakalim bir işe yariycakmi.ama dediginiz gibi en buyuk sebebi suyun iyonik dengesiniz bozulmasi cok severler arastirdigim kadari ile oyle soyleniyor .

Konu görüntüleyen kullanıcılar