Keşfet

Bu nedir?

Işıktan veya su değerlerinden kaynaklı cynobacteria sonrası oluşacak dinobakteria (dino) ????

Ne yapmam gerekli suya katkı atmıyorum. Nitrat ve karbonat testi var onlar normal düzeydeler. 

Acaba geçirmek için ne kullanmalıyım?

Su değisimini üzerlerinden toplayarak spor salinimlarını kontrol altına alabilirsin. Bir hava hortumu ile Ayrıca aktıf karbon 11 gün kalacak şekilde tankına koymalısın yayılmasını engellemek gerekli bu bakterilerin. Işığı 12 saat ise 10 saate dusurebilirsin. UV bu konuda biraz daha etkili ancak Bilmen gereken şey hemen kaybolmaz süre ister. belli zaman kontrol altına alınabilir tamamen giderilmesi konusunda kesin bilgi veremem ama bazen 1 bazen 2 ayda yok olur. Ama bunlardan belli kısmını yapmazsan çoğalırsa durdurulamaz hal alacaktır ????️

Moderatör tarafında düzenlendi:
Herşey için şimdiden çok teşekkür ederim. Diş fırçasıyla fırçalıyorum arada temizleniyor ama 2 3 gün sonra tekrar oluşuyor.

Akvaryumum 50 40 40 ölçülerinde arkadan 10cm sumplı her hafta 5 litre düzenli su değişimi yapıyorum. Aktif karbonu fileye koyup sumpa mı koyayım. Işık 12 saat yanıyor yavaşça yanıp 12 saat sonunda yavaşça sönüyordu bunu 10 saate mi düşüreyim.

Bende aquaReef led x35 var saat ayarını nasıl yapmalıyım yani hangi ledi kaç saat yakmalıyım. Ben bu şekil ayarlamıştım. (Akşam 7 den sonra ışık gözümü aldığından 7 den sonra kapanıyor)

Ekli dosyayı görüntüle 61837

Mercanlarina etki yapmayacak şekilde ışıklarının şiddetini dimleye bilirsiniz. Işık şiddetini %5 arası dimleme yararlı olacaktır saat ayarı ile oynama yapmadan Aktif karbon koyduktan sonra temizleme işlemine devam etmen iyi olur ????️

Peki çok teşekkür ederim çok sağ olun

Ne yaptıysam geçiremedim antibiyotik kırdım sonraki günler bakteri kültürüde kırdım ama yok geçmiyor. Başka çözüm yolu var mı ilaç filan var mı acaba?

Antibiyotik kırmak dahada canlandırır ????

Dinobakteria istilasına bir adım kalmış sonuçta sabit mercanin yok riske değer kimyasaldansa önce iç filtre edin sumpada aktıf karbon koy iç filtre içine de (bir çorap ile koyabilirsin) kayaları ters çevir bu işlemi yaparken sirkülasyon motorları kapalı olsun sadece iç filtre ve sump açık olsun yavaş bir şekilde yap

Kayaları çıkartıp attım. Sadece frag kayaları kaldı. Işığıda 2 gün kapatıp arka sumpa aktif karbonda koyayım mı

Bence çok büyük bir hata yapmışsınız döngü sağlayan bakteri yatağını sağlayan tek akvaryum ekipmanını atmışsınız yani kayaları kesinlikle aktıf karbon koymanız gerekli ayrıca kürlenmiş kaya alıp tankiniza ekleme yapmalısınız bunu yaparken kayaya tuz işletilmesi önemli tanktaki biolojik döngü tekrar sağlanması için önemli bir kovada hazırlanmış temiz 1025 su ile 4 saat kadar dalga motoru veya hava taşı konularak kayalara işletilmesi gerekli bunu yaptığınız kaya kürlenmiş veya 0 çok iyi yıkanması gerekir.

Yani inanın düzelecek gibi değildi. Bende komple kayaları çıkarttım. Sump kısmına iki parça kaya koysam olur mu?

Koyabildigin kadar koy hocam ama yanlış birşey olmasın kayada kürlenmiş ve suyunda bekletilmiş olsun. kayayi kendi suyunda beklet kesin hocam... egerki ana tanka ise deniz anasını alır gibi kayayı alman gerekli yani sudan çıkartmadan dış temas sağlamadan

Tamam teşekkürler bu arada KH 0,25 çıktı. Düşük mü ne yapmalıyım?

P0⁴ de 0 çıktı. Nitrat testim yok ama alacağım. Akvaryuma dondurulmuş yem attığımdan nitratım yüksek olabilir.

Ama dondurulmuş yem harici bir şey yemiyor denizatları (akvaryumda zaten pod kalmadı bitmez diyordum ama 1 hafta sürmedi hiç bişe kalmadı).

Tamam teşekkürler bu arada KH 0,25 çıktı. Düşük mü ne yapmalıyım?

P0⁴ de 0 çıktı. Nitrat testim yok ama alacağım. Akvaryuma dondurulmuş yem attığımdan nitratım yüksek olabilir.

Ama dondurulmuş yem harici bir şey yemiyor denizatları (akvaryumda zaten pod kalmadı bitmez diyordum ama 1 hafta sürmedi hiç bişe kalmadı).
Balık yumurtası edinin deniz atı için ????️ kh0.25 olma ihtimali yok ????

Testin fotoğrafını ve skalasini gönderirseniz iyi olacaktır

Salifert markası internette izlediğim gibi yapmıştım. Ve enjektörü fotoğraftaki gibi tutunca enjektörün bitimi (karışım pembe olduğunda) siyah olan yeri aynen bu şekildeydi.

Birde balık yumurtası nerden bulurum nasıl birşeydir yardım ederseniz çok sevinirim.

Kh 11.5 yani tamamen uygun.
Cyano ile dino birçok durumda Biribiriyle karışabilir. Forumlardan hangisi olduğuna bakın. Kayaları akvaryum dışında fırçalayıp akvaryumun kendi suyuyla durularsanız hızlı bir iyileşme olur. Donmuş yem sıkıntı olacaktır ileride de sistem küçük gibi ama başka şansınız yok anlaşılan. 
Eğer yapmadıysanız fırçaladıktan sonra %50 su değişimi ile başlayın. Bu sorun su değerlerinin uç noktada kötü olmasından kaynaklanır ve ışık da bunu hızlandırır. 
Şunu çok net söyleyebilirim bu ışıktaki tüm şiddetleri yarı yarıya kısın hatta bu mücadele sürecinde royal blue , blue ve white hariç hepsi kapalı kalsın. 
Sizin akvaryumdan daha derin ve mercan dolu akvaryumlarda (SADECE)%20 white ve %50 şer royal ve normal blue ile çalışan sistemler gördüm...
Bu mercanlar odanın ışığında bile sorun çıkarmaz ışık değerleriniz aşırı fazla. Hele ki powerled olmayan armatürlerde kırmızıdan uzak durun kesinlikle. 
Ayrıca bunun nokta atışı başarılı ilaçları var ama mercanları yorabilir, denizatlarına ne yapar bilemem. 
Kolay gelsin 

Kh 11.5 yani tamamen uygun.
Cyano ile dino birçok durumda Biribiriyle karışabilir. Forumlardan hangisi olduğuna bakın. Kayaları akvaryum dışında fırçalayıp akvaryumun kendi suyuyla durularsanız hızlı bir iyileşme olur. Donmuş yem sıkıntı olacaktır ileride de sistem küçük gibi ama başka şansınız yok anlaşılan. 
Eğer yapmadıysanız fırçaladıktan sonra %50 su değişimi ile başlayın. Bu sorun su değerlerinin uç noktada kötü olmasından kaynaklanır ve ışık da bunu hızlandırır. 
Şunu çok net söyleyebilirim bu ışıktaki tüm şiddetleri yarı yarıya kısın hatta bu mücadele sürecinde royal blue , blue ve white hariç hepsi kapalı kalsın. 
Sizin akvaryumdan daha derin ve mercan dolu akvaryumlarda (SADECE)%20 white ve %50 şer royal ve normal blue ile çalışan sistemler gördüm...
Bu mercanlar odanın ışığında bile sorun çıkarmaz ışık değerleriniz aşırı fazla. Hele ki powerled olmayan armatürlerde kırmızıdan uzak durun kesinlikle. 
Ayrıca bunun nokta atışı başarılı ilaçları var ama mercanları yorabilir, denizatlarına ne yapar bilemem. 
Kolay gelsin 
Kayalar için artık çok geç hepsini attım tel fırça bile zor geçirirdi yapışmıştı resmen. yumruk kadar bir iki parça kaldı onuda sump a koymayı düşünüyorum.

Şimdi akvaryumda 2 gün ışığı kapalı tutacağım sonra dediğiniz gibi kısık çalıştıracağım. Akvaryumum içinde artık kaya istemiyorum. Ama bu denizatı için gorgonian veya bitki nerden bulurum tutunması için fiyat nedir pek bilgim yok

Konu görüntüleyen kullanıcılar