Keşfet

Bu sabah tankta ölmüş olarak buldum

Yengeçler için genelde kıllı yengeç ise zararlı, kıllı yengeç türü değilse zararsız derler...

Küçük balık ve karidesler için risk bence, öldürme ihtimali var...

bu arada bulduğunuz ceset değil eski kabuk olabilir, kabuk değiştirince de böyle görünüyor...

Bence de yuksek ihtimalle deri değişimi gerçekleştirmiş sadece. 

Bende sabah hermiti suda uçarken gormustum. Birebir aynisi. Hatta kendisinden daha gercek oluyor. Sonradan gordum kabuğunun icinde kendisinin durduğunu . Megersem kabuk degistirmis. 

Ozellikle host edinip yerlerde yatan balıklarınız var ise bir sure sonra gece onları kapabilir bence. Olmaz olmaz demek yanlis benimde hermit percula yakaladi :)  hele bu yengeç daha riskli 

Sanırım yakalamak şart oldu,nasıl bir yol izlemem gerek yakalamak için?

Killi yengec bu muhtemelen. Benim acrolara dadanmisti bunlardan bir kac tane. Hatta oldurmeye baslamislardi spsleri. Sivri uclu metal bir cisimi tepelerine saplayarak yakalayabilirsiniz. 

Gece ışıklar kapandıktan bir süre sonra küçük bir el feneri ile gözlem yapıp görürseniz yine el feneri ışığı altında yakalamaya çalışın,ışığa karşı çok duyarlılar ve saklanıyorlar,işe yaramaz ise içine girebileceği bir yakalama kabına donmuş yem vb koyup gece daldırın birkaç saate muhtemelen içine girecektir.

kabuk değil mefta olmuş :)  

Acaba başka varmıdır?Neden ölmüş olabilir?Bugüne kadar hiçbir zarar görmedim ,sadece tankta bulunan temizlik akibi yok oldu

Temizlik ekibini götürmüs baska zarar verecek bisey de kalmamış, sonuç açlık ve ölmüş.. Eklenen mercanlardan birinin icinde gelmistir muhtemelen

Evet sanırım öyle geldi ,şimdi düşünüyorum tüm salyangozlar falan gitti ama yosun namına hiçbir şey yok şu anda

Konu görüntüleyen kullanıcılar

Geri