Keşfet

Bu seferde DİNO

Okan Danişment

Yeni Üye
Ad Soyad
okan
Merhabalar herkese akvaryumumda resimde görülen oluşumlar oluştu ilk başta cyano sandım bakteri kültürü girdim fakat 1 ay geçmesine rağmen hiç bir ilerleme olmadı sonrasında Dino olduğunu öğrendim beterin beteride varmış bu konuda bilgi sahiplerinden acil yardım istiyorum dostlar şimdiden teşekkürlerEkli dosyayı görüntüle 45436

Merhaba, test yapıyor musunuz acaba? Fosfat ve nitrat değerleri nedir? Aydınlatma olarak ne kullanıyorsunuz?

Fosfat 0 nitrat dengesiz geçen hafta 5 ti hafta başı 2.5 şimdi değil yine çok yüksek 20 lerde düşüp yükseliyor bu kadar bacteri gitmeme rağmen

Fosfat testini ne ile yaptınız sıvı testlerle yaptıysanız bu pek saglıklı sayılmaz. Yok eger testiniz gerçekten dogruysa fosfat 0 oldugu sürece limitasyondan dolayı nitratınız düşmez. Size tavsiyem ışıklarınızı ve yanma sürenizi gözden geçirin ve yemlemeye dikkat edin. 

Nyos fosfat testi yapıyorum yemlemeyi elden yapıyorum ışıklar gün simülasyonu şeklinde max 2 saat yanıyor yaklaşık 4-6 saat açık beyazlar ondan kalan Zaman'da hep mavi yanıyor 12 saatlik Zaman diliminde 

Aqua connet dino diye bir ürün var ekstremde. Hatta cyanosuda var işleyişi diğerlerinden farklı olarak hem po4 hem no3ü limitasyona çekerek yok ediyor. Tabi ek olarak dinosunu alıp kullanacaksınız eğer tang grubu balıkları çıkarın. Geçmiş olsun.

fauna marin dino x on günde çözüyor, mercanlara balıklara zararı yok, omurgasız olarak sadece yılanyıldızı varsa öldürüyor, tedaviden sonra ne sakal ne alg hiç bir yosun kalmıyor akvaryumda

Dino nun nedeni genelde bakteri besininin fazla kaçması ve buna bağlı olarak Nitrat-Fosfat limitasyonudur. Bakteriler limitasyondan ötürü besini kullanamaz ve fazla besin de dino yapar. Fauna Marin DinoX bende 10 günde değil ama 20 günde yok etti (2 günde bir geceleri kullanılıyor). Tedavi boyunca bakteri besinini ve iz elementleri kesin, sadece Kh-Ca-Mg dozlayın. Aydınlatma olarak tedavi süresince """eğer mercanlarınız uygunsa""" sadece mavi yakın. Benim akvaryumum full SPS olduğu için uzun süreli olarak beyazları kapatamadım ve tedavi uzun sürdü. Kaya-kum vb. yi düşüp net su litrajını doğru hesaplayıp dozajını fazla kaçırmayın, canlılara zarar verirsiniz. Karbon, Ozon, UV varsa tedavi boyunca kullanmayın, sıvı Amonyak-Ağır metal giderici kullanıyorsanız kullanmayın...

fauna marin dino x on günde çözüyor, mercanlara balıklara zararı yok, omurgasız olarak sadece yılanyıldızı varsa öldürüyor, tedaviden sonra ne sakal ne alg hiç bir yosun kalmıyor akvaryumda
Teşekkürler verdiğiniz bilgiler için arkvaryuma resetlicem :(

Dino nun nedeni genelde bakteri besininin fazla kaçması ve buna bağlı olarak Nitrat-Fosfat limitasyonudur. Bakteriler limitasyondan ötürü besini kullanamaz ve fazla besin de dino yapar. Fauna Marin DinoX bende 10 günde değil ama 20 günde yok etti (2 günde bir geceleri kullanılıyor). Tedavi boyunca bakteri besinini ve iz elementleri kesin, sadece Kh-Ca-Mg dozlayın. Aydınlatma olarak tedavi süresince """eğer mercanlarınız uygunsa""" sadece mavi yakın. Benim akvaryumum full SPS olduğu için uzun süreli olarak beyazları kapatamadım ve tedavi uzun sürdü. Kaya-kum vb. yi düşüp net su litrajını doğru hesaplayıp dozajını fazla kaçırmayın, canlılara zarar verirsiniz. Karbon, Ozon, UV varsa tedavi boyunca kullanmayın, sıvı Amonyak-Ağır metal giderici kullanıyorsanız kullanmayın...
Çok teşekkürler verdiğiniz bilgiler için 

Tankı bozun. Yeniden kurun.
Yardımcı olursunuz Umarım Burhan Bey yeni kuruluma  ;)

Herkese merhaba tekrardan tanka rest atmaya karar verdim yaklaşık iki hafta önce ve bazı canlılarımı elden çıkarttım fakat uzun zamandır ilgilenmedim tankla bugün baktığımda dinoya ait hiç bir belirti bulamadım ne kayaların üzerinde bir kahve rengi bir oluşum ne baloncuklar nede sümüksü yapılardan ve bundan dolayı açıkçası ne yapacağımı bilmiyorum rest atayım mı yoksa Dino geçtiği için devam mı edeyim siz değerli dostlarıma ve abilerime bu konuda danışmak istedim

Tanklar dengeye gelince müdahale etmesek daha saglıklılar aslında :)

Konu görüntüleyen kullanıcılar

Geri